Gå til innhold
mammas nurk

bleie om natten ved bleieslutt?

Anbefalte innlegg

mammas nurk   225 innlegg
mammas nurk

hva mener dere er lurt? erfaring?:) tisser jo seg ut om natta, men tenker lerer seg?ellr bele 1 el 2 år te om natta?:/ best lære det me en gang tenker eg, sjøl om mye gris:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest yrild   0 innlegg
Gjest yrild

Det å tisse på seg om natten (i motsetning til om dagen) er ikke noe man kan lære, men en fysisk modning i kroppen. Det har ihvertfall barnelegen vår forklart oss.

 

Nattbleien kan sluttes med når barnet har våknet en uke med tørr bleie. å slutte med bleie om natta og la ungen tisse på seg gjentatte ganger vil garantert ikke føre noe godt med seg!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
mamman til to gutter   6 640 innlegg
mamman til to gutter

Vår eldste gutt sluttet med bleie på dagen før han fyllte 3år, nå er han straks 5år og vi har nylig tatt bleia på igjen om natta. Vi har forsøkt flere ganger å ta den av og nå siste periode har vi forsøkt 3-4mnd og i perioder går det bra og andre perioder går det ikke bra. Nå har vi hatt gjennomvåt seng hver dag hvertfall siste uka, så nå tok vi bleia på igjen. Et av problemene er at han ikke alltid våkner når han blir våt, så han våkner gjerne flere timer etterpå og er kald.

 

Det å slutte med bleie på dagen går mye på at de må lære seg å kjenne at de må tisse og så gidde å gjøre noe med det, men å slutte å tisse på natta går på andre ting. Vi har hormoner som gjør at vi produserer mindre tiss om natta og det å våkne når blæra er full er heller ikke noe vi bevisst kan lære oss, for at man skal slutte å tisse på seg om natta, må begge de to tingene komme av seg selv.

 

En annen ting er om de faktisk tisser om natta eller om det først kommer om morgenen når de våkner. Den beste måten å finne ut det på er jo å ta dem på do med en gang man vekker dem eller rett og slett forsøke å ta av bleia, da skjer det nok ikke mange ganger hvis det er om morgenen de tisser i bleia :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
mamman til to gutter   6 640 innlegg
mamman til to gutter
Det å tisse på seg om natten (i motsetning til om dagen) er ikke noe man kan lære, men en fysisk modning i kroppen. Det har ihvertfall barnelegen vår forklart oss. Nattbleien kan sluttes med når barnet har våknet en uke med tørr bleie. å slutte med bleie om natta og la ungen tisse på seg gjentatte ganger vil garantert ikke føre noe godt med seg!

 

Det er ikke alltid en uke med tørr bleie holder heller, det har vi hatt mange ganger hos oss, men likevel kommer det perioder hvor han tisser på seg hver natt igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×