Collette

Scampi

7 innlegg i emnet

Hva gjør dere med dem? Har rå scampi i fryseren, men vet ikke hvordan jeg skal tilberede dem? Må man fjerne tarmen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker å rense dem ved å ta av skallet og den svarte strengen (tarmen). Så lager jeg en marinade av olje, litt sitronsaft, finhakket hvitløk og litt chili og litt hvit pepper. Lar scampiene liggei marinaden ett par timer, snur de av og til. Så steker jeg de i stekepanne. Trenger bare ett par minutter, så er de ferdige. Serverer med salat, âioli og loff.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
jeg renser de og legger de ien bolle som jeg heller sweet chili saus over så det ligger i det noen timer. Steker rundstykker og tar scampien oppå når rundstykkene er ferdigstekte:-) ikke noe steking.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Men RÅ scampi må man da varme??? Jeg bruker å tine de,- ta av skall også finnes det mange gode ferdigmarinader.Jeg har marinaden i en brødpose og putter scampien oppi, også lar jeg de ligge i et par-tre timer og steker de i olje til de blir jevnt rosa/røde.... Serveres med godt olivenbrød, aioli, spansk omelett og andre "småretter"...:o)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ja, men noen er den alt fjernet på. Tar et snitt i ryggen og fjerner den. Jeg marinerer mine i hvitløk, olje og lime.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Noen fra frysediken er kokt med skall, og en del blande det med helt rå. Ellers blir det jo brukt rått i sushi av og til. Jeg steker mine kjapt slik det ikke blir gummi.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

de jeg kjøper er ferdig kokt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå