Gå til innhold

Til dere som har kjøpt barnesete besafe izi kombi


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi har kjøpt et sånt sete på salg nå. Monterte det i baksete bakovervendt. Etter litt pes, ser det ut til å sitte bra, MEN har et problem! Når gullet sovner- som han alltid gjør i bilen- henger hode hans fremover. Å ikke bare litt, men skikkelig henger :-/ ser ikke noe godt ut å sove sånn.. Noen andre som har samme erfaring- eller er det noe vi skulle gjort annerledes når vi monterte sete?

Vi har en Mazda 6- og den sto til å med oppført i den lista over hvilke bil dette sete skulle passe til, så kan jo ikke være det som er galt heller..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi slet også med dette, så vi dro til Barnas Hus (hvor vi kjøpte setet) og spurte de om de kunne hjelpe oss å "legge" ned setet litt mer. Nå har vi ikke det problemet lenger... Jeg får ikke til å forklare hva de gjorde. Vi prøvde å gjøre det selv først, men fikk det ikke til. Kanskje du kan dra innom der du kjøpte setet og spørre om hjelp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har også kjøpt et slikt bilsete. Er det slik at barnet "må" veie 9 kg først? Vet at det er fra 9 kg, men synes samtidig hun er litt for stor for maxi cosy bilstolen vi bruker nå. Hvordan er deres erfaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke fra 0-18 kg da, bakovervendt? Mener det er det altså, men fra 9-18 kg når du monterer det forovervendt.

Vi har det setet, men har ikke montert det i bilen enda, så vet ikke hvordan hun blir sittende når hun skal sove... Men hun satt veldig godt da hun prøvde det inne her, og lå godt bakover da jeg la det i full hvilestilling!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme problem her. Det var helt grusomt å se lillegutt i speilet når han sov, så jo ut som nakken var knekt. Vi bestemte oss for å ha sete forovervendt istedet vi da. Nå sitter han helt supert!! Det lettet masse på bekymringene mine for ryggen og nakken hans!:) Men du kan jo som sagt over her, dra å høre... Vi fikk hjelp til monteringen i butikken, så for oss var det ikke annet å gjøre enn å snu det eller kjøpe et annet. Men redd vi ville fått samme problem med andre seter... Og synes ikke det er flust å velge i blandt bakovervendte heller. Lykke til!:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke slik at barn fra 9 kg SKAL barnet sitte fremover. Barnet kan sitte bakover til det er ca 4 år hvis det lar seg gjøre. Det er mest gunstig å ha sete denne veien for barnet hvis en ulykke skulle oppstå. Trygg Trafikk anbefaler å velge en bakovervendt barnestol for de minste barna, selv om det også finnes andre godkjente løsninger. Erfaring viser at barna sitter sikrest ved å sitte bakovervendt. Årsaken er at hodet til mindre barn er mye større og tyngre i forhold til resten av kroppen enn hos større barn og voksne, og at muskulatur og beinbygning ikke er sterk nok til å tåle de belastningene en kollisjon innebærer. Dette fører til at faren for skade på nakke/hals og rygg ved en eventuell kollisjon blir langt større for barn enn den blir for voksne.

 

Vi slet også med problemet at hun tippet fremover når hun sovnet, vi løste dette med å bygge opp under sete. Vi kjøpte også en "pute" en sånn man bruker på flyturer ol som hun vi setter rundt halsen. Fant en for barn og dette fungerer kjempefint.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

vi har det sete. man kan flytte på den støtten som står i gulvet.. vi har to slike seter... ett til hver av ungene (8 mnd og 2 år og 8 mnd)... dem sitter begge bakovervendt og sitter kjempe godt...

 

syns IKKE det er bra å la dem sitte forovervendt fordi hodet faller ned. skal ikke være farlig for dem har jeg hørt i allefall...;) yngste falt alltid frem med hodet når hun var liten.mini gjør det ikke og dem har jo samme sete.....og i samme bil. hehe

 

veldig fornøyd med sete forresten...;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

og man kan selvfølgelig bruke sete før dem er 9 kg..;) er fra 0-18 kg når det står bakovervendt. og 9-18 kg forovervendt..... men anbefalt å sitte bakovervendt til dem er 4 år....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har også samme "problemet", men jeg tror ikke det er et problem her... Har prøvd å sett på gutten om han har vondt i nakken eller skuldrene slik som vi ville ha fått hvis vi hadde sovet slik, men han virker ikke plaget med noe når han våkner... Helt vanlig oppførsel og bevegelse.. Men mulig hans hodet ikke henger så mye som andres? Det detter ned når han har sovnet liksom...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Ikke så mye å gjøre med det, for de sitter jo ganske rett i ryggen, men det jeg gjorde etter at han sovnet var å putte et teppe på siden av hode, slik at det hvilte oppå der:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, tenkte å kjøpe en slik pute til bil og fly, men kanskje det holder med en lite pledd ja. Virker ikke som han bryr seg om det uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

En liten oppdatering herifra, det virker som vi har gjort noe feil med forankringsbeinet. Når vi strammet til enda mer ble setet mye bedre og ikke så bratt. Lillemann sitter fint nå, selv om han sovet og hodet henger ikke! Verdt et forsøk å se på innstalasjonen en gang til hvis flere sliter med det samme.=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...