Gå til innhold

Hvilke aktiviteter sammen med de små?


Ludoline

Anbefalte innlegg

Vi drar på babysvømming en til to ganger i uken, og vurderer å begynne på musikk for babyer. Ellers blir det mye leking på gulvet hjemme, både alene og sammen med oss. Akkurat nå synes hun det er veldig morsomt å bruke oss som klatrestativ (når vi ligger eller sitter).

 

Ellers synger vi en del, og tøyser. Er det noen som har gode forslag til aktiviteter og eventuelt leker og pekebøker som har slått an hos de små?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har babysvømming en gang i uken. Han liker å leke på gulvet hjemme både med oss, broren og alene. Studerer alle lekene, ledninger, kroker og kriker. Veldig glad i småe plastik baller. Ting som lager lyd og lys. Sitte å studere omgivelsene i fra vognen eller bilen. Andre barn er å veldig intressant. Har bøker med bilder av dyr med lyder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi går ikke på noen organiserte aktiviteter (dvs, var en gang på babysang før sommeren, og har tenkt å gå litt utover høsten. I tillegg planlegger vi å ta med begge barna på bading en gang i uka utover høsten).

 

Vesla vår liker å leke på gulvet (eller i lekegrinda innimellom) og å trene på å reise seg opp overalt der det går an å finne noe å holde seg i (og har begynt med litt klatretrening i dag, håper det roer seg igjen...). Storebrors duplo er kjempemoro, og generelt er det meste man kan gjøre sammen med storebror på 2,5 år veldig bra ;-) Liker også godt å trille tur (da klarer hun faktisk å ligge rolig selv når hun er våken) og å leke ute.

 

Forslag til aktiviteter/leker som vesla vår liker godt; leke ute på lekeplassen (hun husker sammen med storebror eller alene i sånn stor "korghuske", leker i sandkassa, sitter på liten dumpe sammen med storebror eller bare kravler rundt på bakken), hos besteforeldrene har hun en sånn plastikkball med masse farger som lager lyd når man trykker på en av figurene utenpå, den var svært populær når vi var der i helga :-) Ting som kan tygges på og/eller lager lyder er fine. Hun kikker litt i bøker med storebror, men er mest interessert i å rive i dem, så har ingen gode tips der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi bor på landet og kan nyte naturens frukter for tiden.

Når vi går tur så finner vi mye bjørnebær langs veien, og det elsker lillegutt. Surblad fungerer også greit når vi ikke er i nærheten av bjørnebær. Har mye plommer i hagen og dette er også godt. (får ikke skallet).

Går også litt tur i bæremeis i marka. Katten følger med, og lillegutt koser seg der oppe.

Vi går på babysvømming en dag i uken, det gjorde vi i vår også. Skal begynne på babysang. Leker mye på gulvet inne.

Han har begynt å reise seg til ting. Og går når han holder seg.

Hjemme synger jeg en del for han. Sangleker. "Jeg er en liten undulat" liker han veldig godt. Ro, ro til fiskeskjær, ride ride ranke, ellers er det kristne sanger som jeg husker fra søndagsskolen da jeg var liten. Musikk med bevegelse er gøy. Kan jo bare finne på noen bevegelser selv også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...