Retningslinjer

Regler for Barn i magen og Din baby:

Se våre regler for behandling av personopplysninger og cookies her.

* Man kan ikke regne med at innlegg eller tråder vil bli slettet av admin/moderator senere dersom man skulle angre posting.

Du kan ikke poste innlegg som inneholder:

* Noe som tilrettelegger for eller oppfordrer til brudd på norsk lov.

* Krenkende eller injurierende utsagn. Det er ikke tillatt å spre rykter gjennom vårt forum. Heller ikke spekulere rundt årsakssammenhenger man ikke kjenner, når dette vurderes å være til skade for den omtalte part.

* Persondebatt, personangrep, trakassering eller trusler. Det er tillatt å diskutere personer som velger å eksponere seg selv gjennom for eksempel sosiale medier eller blogger, så lenge ikke diskusjonen bryter med våre øvrige regler. Det samme gjelder offentlige personer. Barn har et spesielt rettsvern, og tråder som identifiserer for så å komme med personangrep mot barn vil bli slettet.

* Identifisering av privatpersoner og annen gjenkjennbar informasjon av utenforstående er ikke tilatt. Telefonnummer og epost-adresser til diverse offentlige hjelpeorganisasjoner, firma og etater er imidlertid lov.

* Trusler eller oppfordringer til voldshandlinger, eller som forherliger voldsbruk, voldtekt og lignende. Sliker tråder blir stengt og kan også bli slettet.

* Hatefullt innhold mot en folkegruppe, religion, livssyn, legning eller rase. Moderatorene forholder seg til Straffelovens paragraf 185

* Selvmordstanker, selvskadingsmetoder og/eller tanker/metoder rundt spiseforstyrrelser. Vi ønsker på ingen måte å tabubelegge disse temaene, og forstår at mange kan ha behov for å skrive om problemene sine. Samtidig kan vi i Barn i magen/Din baby ikke vite hvem som har kompetanse til å hjelpe. Derfor vil slike tråder kunne bli stengt, og vi henviser til steder der man kan prate med noen som har kompetanse til å håndtere slike situasjoner. I denne typen tråder gjelder også følgende:
- Tråder hvor det skrives om alt for lite matinntak eller store mengder trening uten tilstrekkelig matinntak vil bli stengt.
Helseskadelige råd fjernes.
- Tråder hvor trådstarter ber om råd til å bli undervektig ifølge BMI-kalkulator vil bli stengt. BMI er ikke likt for alle og man kan gjerne diskutere hvorvidt det er et godt mål for absolutt alle, men vi anser det som en god nok grense for hvor langt man kan gå med å gi råd for å gå ned i vekt.

* Det er ikke tillatt å signere som helsepersonell/yrkestitler innenfor helsesektoren. Dette gjelder sykepleiere, leger, psykologer etc. Barn I Magen/Din Baby har ingen mulighet til å verifisere om menneskene bak innleggene faktisk sitter med kompetansen de gir uttrykk for å ha, og vi kan derfor ikke la slike innlegg bli stående.

* Spam eller er tulleinnlegg. Profiler/tråder som er opprettet kun til spam og "tull" kan bli slettet uten varsel.

* Kontaktannonser.

* Stemmesanking, innsamling av penger eller lignende. Dette gjelder også oppfordring om å stemme i ulike konkurranser. Det er lov å poste en link til veldedige innsamlingsaksjoner.

* Reklame og annonsering for varer og tjenester, også når disse er gratis. Du kan heller ikke spre affiliatelenker eller lignende. Å lenke til sin private blogg er ok hvis lenken har relevans til tråden. I forumet "gis bort, byttes og ønskes" er det lov med salg av relevante produkter.

* Datainnsamling i jobb- eller studiesammenheng eller verving av intervjuobjekter. Noen brukere er merket Firmabruker, de har da en egen avtale med Foreldre.no. * Firmabrukere forbeholder seg retten til å komme med tilsvar i poster, men har ikke lov til å bruke forumet til salg eller reklame. Har du spørsmål kontakt forumansvarlig på mail eller PM.

* Tekster, bilder og annet materiale med opphavsrett. Se kopinor.no for mer informasjon.

* Pornografiske bilder eller linker.

* Det er ikke lov med oppfordringer til liberale holdninger rundt pedofili, eller på noen måte formidle kontakt til websider med pedofilt innhold. Dette vil bli slettet umiddelbart da dette strider mot norsk lov og er holdninger vi ikke vil bli assosiert med.


Øvrige regler:
* Innlegg som postet på Barn i magen/Din baby skal være skrevet på bokmål eller nynorsk så lenge dette er mulig, Hvis norsk ikke er morsmålet kan man skrive på svensk, dansk eller engelsk. Det er ikke tillatt å skrive på dialekt eller bruke sms-språk, om det er skrevet på en måte moderator ikke forstår.

* Innlegg som sporer av debatten kan bli slettet.

* Anonym-funksjon: Ved å hake av for "post som anonym" når du skal poste et innlegg, vil brukernavnet ditt bli skjult akkurat i dette innlegget. Ønsker du å være anonym er du selv ansvarlig for å hake av denne boksen. Moderatorene har ikke mulighet til å anonymisere innlegg i etterkant. Dersom innlegget bryter reglene har administrator og moderatorene mulighet til å sjekke hvilket nick som står bak innlegget. Dette benyttes kun ved regelbrudd.

* Vi forbeholder oss retten til å slette/endre innlegg vi vurderer at bryter med reglene, eller som har innhold Barn i magen/Din baby ikke ønsker å assosieres med. Dersom du ser innlegg du mener bør slettes/redigeres, ta kontakt med oss via personlig melding, bruk ris og ros eller send oss en mail.

* Det er ikke tillatt å svare seg selv i innlegg, ved å for eksempel starte en tråd som anonym og deretter svare under brukernavn, eller utgi seg for å være to forskjellige brukere, for å booste egen tråd eller skape debatt. Moderatorene kan se IP-tallene ved hvert innlegg, og selv om dette ikke forteller hvem som står bak (ettersom det kun er en rekke tall som de ikke kan søke på) vil det være lett å se om flere innlegg under hverandre er skrevet av den samme personen uten å måtte sjekke AB. Innleggene som besvarer egen post vil da kunne bli slettet.

* Innleggene dine vil ikke bli slettet om du velger å slette brukeren din. Det vil bli stående som *Gjest_tidligere brukernavn*

* Vi forbeholder oss retten til å utestenge personer som ikke følger reglene over.

* Respekter moderatorene og administratorene. De er her for å holde orden i forumet, ikke for å skremme dere vekk. Stenger eller ryddes en tråd, har dette en grunn. Hetsing og uthenging av moderatorer i åpent forum kan føre til utestengelse uten varsel.

Regler for utestengelse av brukere:
* Brudd på norsk lov fører til umiddelbar utestengelse, og kan føre til politianmeldelse.
* Brudd på overnevnte regler kan gi advarsel eller utestengelse i et visst tidsrom, som man vil få beskjed om.
* Brukerne på Barn i magen og Din baby blir, etter tre advarsler, slettet som bruker.

Generelt:
* Vi setter stor pris på at du rapporterer til oss. Vi har dessverre ikke mulighet til å svare på rapporter.
* Brukerne har ikke mulighet til å slette egne innlegg, og de kan redigeres innenfor den første timen.

Vis god folkeskikk og oppfør deg som du ville ha gjort ansikt til ansikt.