Gå til innhold

Mars: Karianne - focaccia


citten

Anbefalte innlegg

Her er oppskriften - sorry at jeg er så treg :)

 

Ingredienser:

6 dl vann

30 gram gjær

1 ss salt

1 ss sukker

300 gram durumhvetemel

500 gram hvetemel

 

Urteolje:

frisk rosmarin

1 ts salt

2 hvitløkfedd

3 ss olivenolje

 

Varm vannet til fingervarmt, ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av vannet. Rør til gjæren er oppløst. Ha i resten av vannet, salt, sukker, durumhvete og mesteparten av hvetemelet. Arbeid deigen sammen, dekk til og la den heve i ca 30 minutter.

 

Ha bakepapir i en langpanne. Ta deigen på benken og kjevle den ut til den passer i pannen. Pass på at deigen har jevn tykkelse.

 

Bland rosmarin, salt, hvitløk og olivenolje i en morter og mos det skikkelig. Hell oljen over digen og press hull i deigen med fingrene. La brødet heve i ca 30 minutter eller til det har dobbel størrelse.

 

Forvarm ovnen til 200 grader, og la det steke 15-20 minutter.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...