Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

August: Slik kom prinsessa til verden


 • Logg inn for å svare
2 svar til dette emnet

#1 pippi78 & prinsessa :)

pippi78 & prinsessa :)

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 0 Innlegg:

Skrevet 07 September 2006 - 11:21

Det hele startet tirsdag kveld hvor jeg begynte å få kraftige kynnere som etterhvert gikk over i masrier. Jeg hadde jo nesten ikke sovet på tre døgn da jeg fikk komme inn til en sjekk fredagen kl 13 hvor jeg så skulle få noe å sove på. Slik ble det ikke. Etter at jordmoren hadde sjekket meg (0,5 cm åpning) gikk det bare i gang med veene og vi kom etterhvert inn på fødestuen. Det ble så avgjort at jeg ikke skulle få noe å sove på likevel og i stedet fikk jeg akupunktur som hjalp meg til å slappe av mellom veene som gradvis økte. Da jeg hadde 4 cm åpning fikk jeg ligge i badekar - noe som var helt himmelsk! Der ble jeg i 1 1/2 t hvor jeg så gikk ut av karet når veene ble så kraftige at det ikke hadde noen effekt lenger (og jeg så ut som en rosin :) og skalv som et aspeløv. Jordmor mente at det var en god ide om jeg fikk epidural pga jeg ikke hadde sovet og at det ikke gikk sånn vanvittig fort med utvidningen. Noe jeg så takket ja til da jeg kunne se at det kunne bli rimelig tøft da det ville gå minst ti timer til. Epiduralen fungerete desverre ikke som den skulle og jeg fikk maks dosis av det som var mulig. Ble nødt til å ta lystgass ved siden av. Kl 23 bestemte de seg for å ta vannet for å sette opp tempo. Noe jeg skal love at det gjorde! Veer og smerter økte helt vanvittig. Desverre skjedde det ingenting med utvidningen, snarere tvert i mot. Jeg begynte å lukke meg, noe som trolig skyldtes at hun lå skeivt med hodet og ikke kunne komme ut. Det var også litt opp og ned med hjerteslagene til den lille. Da det endelig ble avgjort at dette ble et hastekeisersnitt var det ikke meg i mot. Den siste timen hadde jeg ingen kontroll. Slet med å puste og hang i lystgassmaska og skreik og kunne ikke holde pressriene tilbake. Kommer aldri til å glemme den fantastiske lyden av vår prinsesse som skrek da hun kom ut av magen! Måtte jo vente en stund før jeg fikk henne opp til meg så der fikk jo faderen et fortrinn. Til tross for en litt hard fødsel er det jo verdt alle ni mnder med oppkast og alskens plager. Det er jo bare helt fantastisk å være mor! Det er det største som har hendt meg! - å ja man er trøtt men sånn er det jo. Takk for meg! Kanskje ses vi over på din baby klubbsidene ...?

Forumtråden fortsetter under...

#2 Elias,Emma&Sofia`s♥Mams♥

Elias,Emma&Sofia`s♥Mams♥

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 42 Innlegg:

Skrevet 08 September 2006 - 16:57

Ååå...godt å lese at prinsessa di endelig er født - etter en lang ventetid og smertefull slutt. Hvilken dato ble det egentlig? Deilig at det er over, spør du meg - nå er det bare kos og bleier, og gulp og nattevåk og snusing av babylukt som gjelder!!! =) Kos deg videre!

#3 Ceci og prinsen.

Ceci og prinsen.

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 0 Innlegg:

Skrevet 09 September 2006 - 20:35

Gratulerer så mye med prinsessa di! :-) Ble keisersnitt på meg og. Lykke til videre :-)


Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.