Gå til innhold

Sushi og sashimi


kristin2

Anbefalte innlegg

Jeg har vært en svoren sushi og sashimi elsker i flere år. Spist masse ute samt ofte laget det hjemme. I snitt har det vært nesten en gang i uka.

Nå er jeg gravid og vet man ikke skal spise rått kjøtt/fisk. Snakket litt med jordmor om dette og hun fortalte nå at heletilsynet ikke lenger frarådet sushi, men at i og med at det er rå fisk skal man være forsiktig. Skulle man spise det burde man vite at stedet det ble laget på var trygt (ikke akkurat så lett da det kan være mye rart på et restaurantkjøkken). Av den grunn har jeg heller ikke spist noe enda, tørr liksom ikke helt selv om jeg har veeeeeeldig lyst på :)

En venninne av meg ble faktisk nektet sushi på en sushirestaurant da hun var høygravid.

 

Er det noen der ute som er like glad i sushi som meg og som har spist det under graviditet, eventuelt hvor (bor i Oslo), eller har erfaring med dette?

 

Nei, uff,jeg får vel heller holde meg unna kanskje.Det er jo ikke så stort offer når man tenker på den gaven jeg får i februar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Lurer på om det heter sushi away , ligger på brynseng ..samme bygg som en flaggbutikk og nordea filial , mot bryn senter liksom.

Der er det altid skinnende benker og det ser veldig delikat ut å spise der ...en de møkkete shappene .

Spist der kun en gang ..

Men uansett om det er forgiftet eller ikke , rå mat inneholder uansett flere bakterier en stekt , drastisk mere faktisk .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, jeg elsker sushi og spiser det nå som jeg er gravid. Det samme gjør mange av mine venninner (og har gjort). Jeg spiser ikke tunfisk og heller ikke laks (hvorfor ikke laks vet jeg egentlig ikke). Holder meg også unna de mest eksotiske fisker for det skal man visst. Jeg har fått beskjed om (står også på matportalen) at sushi er helt ok for gravide. Det frarådes ikke!! MEN du må ikke kjøpe fra en liten "sjappe på hjørnet" som ikke har renholdet i orden, men fra kjente steder og ikke sushi som har ligget ferdigpakket på type Deli de Luca. Kjøp det ferskt og vit at restauranten er kjent for sin mat.

Jeg spiste det senest i går kveld og det er deiliiig!! :)

Det er strenge krav til norske restauranter og behandling av rå fisk, den skal også ha vært frosset før bruk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal ha nr. 3 og er helt sushi-gal. Har spist sushi hver gang, men har holdt meg unna de med rå fisk. California-maki, soft-shell-crab, scampi, rødskjell, forskjellige maki med scampi osv. Det er hel ufarlig..

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...