Gå til innhold

Er kunstige søtningstoffer skadelige?


Chimera

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Drikker funlight jeg også, men moren min sa jeg heller burde drike vanlig... jeg er veldig kvalm hele tiden, og hun sa det beste da er å drikke "sukker", og ikke kunstige søtningsstoffer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er hverken bra med for mye sukker eller kunstige søtningsstoffer,men hvis du skal velge mellom de to "ondene" ville jeg tatt de kunstige søtningsstoffene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der er jeg uenig med deg. Jeg er mye mer skeptisk til kunstige søtningsstoffer. Men det ser ut til at den norske stat er enig med deg ;o)

 

Klippet fra annet inlegg:

Professor Tore Henriksen mener imidlertid at sukkerholdig leskedrikk og saft bare bør nytes til fest. Begrens inntaket av leskedrikker med kunstig søtstoff, helst ikke mer enn 1 liter i uken.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jo det er de , ikke i småtteri som tyggis og pastiller men leskedrikker .

Aspartam er ikke bra .

USA / Storbritannia er meget OBS på dette for tiden . Jeg ser i kosttilskuddbransjen at det er merket No Aspartame etc... der er det meget fokus på det .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Jeg spiste veldig mye pastiller når jeg fant ut at jeg var gravid. Dette var for å stoppe suget etter snus da jeg snuset før.

Men når jeg tok opp dette med jordmor sa hun at jeg burde slutte med det med en gang. Årsaken var at de vet så lite om langtidsvirkningene på fosteret av de kunstige søtningsstoffene, derfor ble jeg heller rådet til å kjøpe noen med sukker. Men selvfølgelig ikke spise for mye av det heller.

Det beste man kan drikke i svangerskapet er vann. Og spis heller noe frukt når søtbehovet melder seg. Uansett, lett godis kan man unne seg innemellom, men alt med måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til dere som mener alle søtningsstoffer er fullstendig uskadelige, det er helt feil. Jeg studerer for tiden molekylærbiologi, og har lest mye om blant annet disse stoffene, og det er i min mening noe man ikke bør få i seg i det hele tatt! Aspartam (ett av de vanligste søtningsmidlene) inneholder f.eks. phenylalanin, som kan være svært skadelig. Og de har faktisk nylig gått bort fra å anbefale sukkerfri drikke, selv om de ikke er ferdig med alle forsøkene. Sukker er ikke særlig _skadelig_ i normale mengder, bare usunt, men man bør jo ikke spise mye av det heller. Men jeg for min del spiser heller litt sukker enn å få kronisk hodepine og andre mer alvorlige skader. Og spesielt når man er gravid sier det seg jo selv at man bør unngå begge deler til vanlig, og heller unne seg litt snop (ikke sukkerfritt!!!) en gang innimellom.

 

Til deg som er kvalm: Jeg var også det. Sukker hjalp for meg, men ikke lenger enn noen minutter. Du har sikkert lyst på saft og slikt, fordi du har behov for sukker. Litt skikkelig mat hjelper over lengre tid, jeg kom frem til at å spise hver 2. time gjør alt så mye bedre. God bedring! =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...