Gå til innhold

En vanvittig god lasagne! :)


Gjest

Anbefalte innlegg

Kjøttsaus:

 

400-500 gram kjøttdeig

1 stk løk

2 stk gulrot

1 glass tomatpurè

1 boks knuste tomater

1 boks vann (fylt i den tomme hermetikkboksen etter de knuste tomatene)

1-2 ts mørkt buljongpulver

salt, pepper, basillikum, hvitløkspulver og litt karri, alt etter smak.

 

 

Ostesaus:

 

5 dl melk (2 dl av dem ristes ut med 3 ss hvetemel)

4 kliper revet ost

salt, hvit pepper, hvitløkspulver.

 

Revet ost til gratineringen.

 

Fremgangsmåte:

 

Fres løken blank i ei gryte.

Tilsett kjøttdeigen og brun den sammen med den gyldne løken.

Tilsett gullerøttene som du har revet i et råkosthjern.

Putt i glasset med tomatpurè og boksen med knuste tomater. Fyll den tomme boksen med vann og hell det i gryta. Tilsett buljongen og kok opp. Smak til med det øvrige krydderet slik at du synes det smaker godt.

 

Sett gryta til side under lokk mens du lager ostesausen.

 

Ta 3 av 5 dl melk i en kjele. Rist de siste 2 dl melk sammen med 3 ss mel og tøm det i kjelen sammen med den andre melka. dryss i salt, pepper og hvitløkspulver. Kok opp under omrøring. Tilsett revet ost sånn at den smelter.

 

Legg kjøttsaus, ostesaus og så plater lagvis i en form.

Start med kjøttsaus og avslutt med ostesaus.

 

Stek formen under folie i ca 20-25 minutter uten ost på toppen først. Ta så av folien og strø over revet ost og stek i ca 15 uten folie over så osten blir fin og litt gylden.

Steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.

 

Denne er iallefall en klassiker her i huset ;-)

Server med fine baguetter, gjerne hvitløks baguetter og en frisk salat av isberg.

 

NAM NAM :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...