Gjest Skrevet 14. april 2006 #1 Del Skrevet 14. april 2006 Kjøttsaus: 400-500 gram kjøttdeig 1 stk løk 2 stk gulrot 1 glass tomatpurè 1 boks knuste tomater 1 boks vann (fylt i den tomme hermetikkboksen etter de knuste tomatene) 1-2 ts mørkt buljongpulver salt, pepper, basillikum, hvitløkspulver og litt karri, alt etter smak. Ostesaus: 5 dl melk (2 dl av dem ristes ut med 3 ss hvetemel) 4 kliper revet ost salt, hvit pepper, hvitløkspulver. Revet ost til gratineringen. Fremgangsmåte: Fres løken blank i ei gryte. Tilsett kjøttdeigen og brun den sammen med den gyldne løken. Tilsett gullerøttene som du har revet i et råkosthjern. Putt i glasset med tomatpurè og boksen med knuste tomater. Fyll den tomme boksen med vann og hell det i gryta. Tilsett buljongen og kok opp. Smak til med det øvrige krydderet slik at du synes det smaker godt. Sett gryta til side under lokk mens du lager ostesausen. Ta 3 av 5 dl melk i en kjele. Rist de siste 2 dl melk sammen med 3 ss mel og tøm det i kjelen sammen med den andre melka. dryss i salt, pepper og hvitløkspulver. Kok opp under omrøring. Tilsett revet ost sånn at den smelter. Legg kjøttsaus, ostesaus og så plater lagvis i en form. Start med kjøttsaus og avslutt med ostesaus. Stek formen under folie i ca 20-25 minutter uten ost på toppen først. Ta så av folien og strø over revet ost og stek i ca 15 uten folie over så osten blir fin og litt gylden. Steketiden kan variere noe fra ovn til ovn. Denne er iallefall en klassiker her i huset ;-) Server med fine baguetter, gjerne hvitløks baguetter og en frisk salat av isberg. NAM NAM :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå