Gå til innhold

Innflytterne har tatt over hele bygda vår


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi er en bygd ikke langt unna Oslo. Det ble for noen år siden bygget endel nye hus her, et nytt boligfelt kan man si, og de har dannet sitt eget lille samfunn, og samtlige er fra Oslo, med noen få unntak. Bymennesker som har ønsket seg et liv på landet. Det er jo greit nok. 

 

Problemet oppstår når alle disse, det blir jo ganske mange når det er bygget 60 hus, har tatt over hele bygda. Skviset ut de som har bodd her fra før av fra "bygdeutvalget", der vi diskuterer bygdas fremtid, saker som er viktige for oss og så videre. Problemet er bare at de overdriver, noe så voldsomt.

 

Litt sånn "nå er vi på bygda, dere, nå er alle i familie", og så krever de penger for alt, hele tiden. De nærmest truer foreldre til å delta på juletrefester, og sender ut giroer (legger i postkassa) uten at noen har vært med på noe som helst. Det er så mange "problemer" og oppgaver, og det skal skje noe hele tiden! Og ALT skal forandres på. Ingenting er godt nok, slik det har vært. 

 

Og for ikke å snakke om alle hundene, 90% av dem har én eller flere hunder. 70% av dem plukker ikke opp etter hundene sine! I skogen ligger det nå store ruker, midt i stien. Langs grøftene der vi tidligere kunne gå og la ungene leke bekymringsfritt ligger det ruke, etter ruke, etter ruke. Det er så utrolig ekkelt, og dårlig gjort. Sånn går det når man skal "bo på landet" og "må ha hund, siden vi bor på landet". Men ta ansvar? Nei, det skal de ikke! 

 

Vi som bor her, det vil si vil som "alltid" har bodd her, har hatt et ønske om å bo her fordi det har vært en liten bygd, på landet. Vi har ønsket ro, stillhet og fred. Et rolig, landlig liv. Min oppvekst var god, med tilgang på skog og mark utenfor døra. Nå kan jeg ikke engang gå i skogen uten å møte på en løs, aggressiv hund, hunderuker, eller folk som jogger og opptar hele stien frem og tilbake 25 ganger (ja, sånn, istedet for å jogge en runde.. så jogges det frem og tilbake på en 100 meters strekning). 

 

Jaja, noe av dette er bagateller. Men det verste er egentlig alt "styret" de driver med, i barnehagen og på skolen. Ingen kan få en helg fri. 

 

Er det noe stress de har tatt med seg fra byen, eller har vi bare vært uheldige med innflyttere? 



Anonymous poster hash: 01593...e26
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

De er litt sånn her også. Litt "kakser". De mener åpenbart at denne bygda skal bli urban og fancy. "Liten bit av Oslo i XXX" som de sier😂

 

Men med tiden, så har de "integrert seg" og da det kom nok et byggefelt 5 år senere ble de rasende på disse "oslofolka" som forsøkte å ta over bygda VÅR

 

Anonymous poster hash: 15191...1d9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller Nittedal? Ser ut som oslofolket tyter ut i alle retninger 😂😅

 

Anonymous poster hash: e0ca4...9b2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Her er problemet motsatt. Innflytterne engasjerer seg ikke. De forventer bare at alt legges til rette for dem og barna deres mens de selv bruker fritiden sin andre steder.

 

Anonymous poster hash: f2846...5d9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En del av dette kan jo dere lokale gjøre noe med - bli langt mer aktive selv i foreldreutvalg osv., ikke la "nykommerne" bare få komme og ta over!

 

Finnes det lokalavis? Få avisen til å skrive om all hundelorten, at det før det nye boligfeltet kom ikke var noe problem.

 

Tror det er mange som er litt for breiale når de kommer flyttende til de områdene som nevnes her. De søker et sted og ønsker å flytte dit av bestemte grunner. Og så ender de med å heller prøve å endre stedet til det samme som de flyttet fra.

Noe er selvfølgelig en del av en naturlig utvikling som kommer åkke som når det blir flere innbyggere et sted, men det er ikke alt man trenger å finne seg i - så få med deg de "gamle" innbyggerne, engasjer dere, få fokus på det med hundelorten osv.



Anonymous poster hash: e2202...507
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snakk om å skape fiendebilder da! Oss mot dem! Like ille som Trump du, kanskje du skulle bygge et gjerde mot Oslo (og la Oslo-folk betale for det). Men sånn helt seriøst, ingen eier eneretten på å bosette seg i en norsk bygd.

 

Anonymous poster hash: 0bdf1...e8f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er innflytter i en bygd ca en time utenfor Oslo. Opplever at de som har bodd her hele livet er veldig ekskluderende, og noen er faktisk også ganske sære. Heldigvis er vi mange innflyttere, men det er jo synd, for det blir "oss mot dem".

 

Anonymous poster hash: cc82e...ec4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wow...dette er jo helt vanvittig.

 

Lurer på hvordan det er å være innvandrer fra et annet land når dere er så negativt innstilt til folk som flytter til dere fra Oslo.

 

Høres seriøst ut som om dere trenger alt det friske blodet dere kan få.

 

Anonymous poster hash: 6eb65...816

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snakk om å skape fiendebilder da! Oss mot dem! Like ille som Trump du, kanskje du skulle bygge et gjerde mot Oslo (og la Oslo-folk betale for det). Men sånn helt seriøst, ingen eier eneretten på å bosette seg i en norsk bygd.

 

Anonymous poster hash: 0bdf1...e8f

Men ingen har da heller rett til å forsøple med hundelort, verken i byen eller i bygda.

 

Anonymous poster hash: af65b...c32

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Innflytter her ✌️️ I ei bygd på Østlandet "ingen" vil bo..., og DET kan jeg forstå! Her klager bygdefolket på ALT og det på en slik måte at min Oslo familie tror vi har ulv på trappa, null arbeidsplasser, ingen butikk osv osv I hvilket århundre optimismen forlot dette stedet aner jeg ikke, men det later til å gå i de generasjoner som bor her nå i det minste. Mange har ikke noe å sammenligne med, andre må ha glemt! Sannheten er at her kan man kjøre over alt! Du finner alltid parkering rett ved butikkdørene. Det er 2 matvarebutikker vegg i vegg og det er blant annet Europris og litt andre butikker. Det er 20 min i bil til 2 handlesentre (1 i hver retning), hvor du alltid også får parkert. Uansett da så synes feks bygdefolket at det er altfor få folk her, for få butikker, men ALTFOR mye biler! De blir sure om de får to før seg i kassa på butikken og de blir stressa om de må vente på en bil eller to i sentrum (200x200 m).

 

De krangler om fotballen, er misfornøyde i korpset. Alt fungerte godt før også, så vipps og m-cash feks innføres helst ikke. Best av alt; endel opplyses ikke om for slik har det alltid vøri, så det burde du da visst! Å være innflytter er tragikomisk! Av en eller annen grunn vil folk gjerne ha meg med i styre og stell, men det fungerer rett og slett bare ikke! Folk klagar og sutrer, så kommer jeg med forslag på løsning, men neeeeei det vil de ikke ha! Skulle et forslag gå igjennom i styret har jeg opplevd stor motstand hos feks kommune, styremedlemmer som plutselig handler annerledes enn avtalt osv osv, så det og kunne klage og syte er nok en rett bygdefolket synes de bør ha! Det og sladderen!!! Her går det til og med rykter om at folk som lever er daue, såååå det er ikke så enkelt 🙄 Jeg har aldri vært borti makan!

 

Men, til deg da hi. Bruk avisa, be kommunen sette opp skilt og søppelbøtte i skogsområdet, stå selv og del ut hundeposer osv, så skal du se det blir en løsning 👍 Kan gjette hva svaret ditt blir...

Alternativt; rart dere bare har en skog! Gå et annet sted da vel 👏👏👏

 

 

Anonymous poster hash: 6b365...ab3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skjønner deg dessverre veldig godt...

 

Sier man ifra er man femmedfientlig og jeg vet ikke hva..., sier man ikke ifra er alt vår skyld for vi kunne jo bare sagt i fra, stått på vårt osv..

 

Altså, ikke misforstå, de fleste er veldig hyggelige. På tomannshånd. Men de tenker ikke bygdas ve og vel. Vil heller ikke prøve å forstå... Det er jo trist. Når man ser tradisjoner som har vært i bygda i generasjoner bare bli avfeid, innimellom rett og slett med hån!

Dette dreier seg særlig om tradisjoner på skolen. Der synes det så godt. Innflytterne er i flertall der.

 

Har opplevd direkte drittslenging på FAU-møte, da jeg kjempet for to saker.

Jeg er konfliktsky som bare det, resultatet er da at jeg selvfølgelig går altfor forsiktig ut i mine saker.

Så jeg vet jeg pleier å bli litt oversett før jeg blir hørt, men til gjengjeld provoserer jeg yderst sjelden noen da.

Men å bli totalt overkjørt, få personlig angrep tilbake og videre oppleve å høre at de baksnakker meg på utsiden etterpå.

Nei, dén ble for drøy!

 

Vi har også innvandrere her. Har foreløpig aldri opplevd, på noen måte, lignende oppførsel fra dem.

 

Så, ja, jeg forstår veldig godt hva du mener!

 

Bygda's særpreg er i ferd med å forsvinne. Små detaljer som ikke betyr mye, hver for seg, men som var med å forme bygda.

 

F.eks. 17.Mai:

Hyggelige tradisjoner er blåst av banen, fordi det laget en tidsklemme for innflytterne. For de vil ha meg seg samme tradisjon i byen også, for der er det mye større og der har de familiene sine.

Hadde vi forandret litt på klokkeslett og tilpasset oss hadde vi fått det til. Men nei, vår tradisjon er så gammeldags, utdatert, ungene vil ha noe annet! Og dermed var en lang tradisjon over, for alle innbyggerne i bygda, for de innbyggerne som IKKE drar til byen etterpå! "90 år gamle tante olga", som ikke fikk barn selv, men som bygda tar seg hånd om. Ho er sprek som en fole, går til nær-butikken hver dag med rullatoren sin, bor hjemme fortsatt. Men er 90 år og ville blitt borte i folkemassene i byen. Hun har mistet sin 17.Mai. ..og henne er det mange av her!

Inntektene til FAU, borte. 17.Mai var faktisk en stor del der.

Samholdet blir borte.

 

Folk blir fremmede for hverandre.

 

 

Noen sa engang:

"Det kreves en hel landsby for å oppdra ett barn."

 

Neida, ikke bokstavelig talt. Man kan ha sin egen "landsby" med venner/familie.

Men prøv å forstå, vår "landsby" var denne bygda! Det er sårt og vondt å se vår bygd bli glattet ut til en A4-"liten-bygd-på-utsiden-en-by".

Mulig vi er sære, ...eller triste over å stadig miste noe som betyr mer enn det man ser ved første øyekast.

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner deg dessverre veldig godt...

 

Sier man ifra er man femmedfientlig og jeg vet ikke hva..., sier man ikke ifra er alt vår skyld for vi kunne jo bare sagt i fra, stått på vårt osv..

 

Altså, ikke misforstå, de fleste er veldig hyggelige. På tomannshånd. Men de tenker ikke bygdas ve og vel. Vil heller ikke prøve å forstå... Det er jo trist. Når man ser tradisjoner som har vært i bygda i generasjoner bare bli avfeid, innimellom rett og slett med hån!

Dette dreier seg særlig om tradisjoner på skolen. Der synes det så godt. Innflytterne er i flertall der.

 

Har opplevd direkte drittslenging på FAU-møte, da jeg kjempet for to saker.

Jeg er konfliktsky som bare det, resultatet er da at jeg selvfølgelig går altfor forsiktig ut i mine saker.

Så jeg vet jeg pleier å bli litt oversett før jeg blir hørt, men til gjengjeld provoserer jeg yderst sjelden noen da.

Men å bli totalt overkjørt, få personlig angrep tilbake og videre oppleve å høre at de baksnakker meg på utsiden etterpå.

Nei, dén ble for drøy!

 

Vi har også innvandrere her. Har foreløpig aldri opplevd, på noen måte, lignende oppførsel fra dem.

 

Så, ja, jeg forstår veldig godt hva du mener!

 

Bygda's særpreg er i ferd med å forsvinne. Små detaljer som ikke betyr mye, hver for seg, men som var med å forme bygda.

 

F.eks. 17.Mai:

Hyggelige tradisjoner er blåst av banen, fordi det laget en tidsklemme for innflytterne. For de vil ha meg seg samme tradisjon i byen også, for der er det mye større og der har de familiene sine.

Hadde vi forandret litt på klokkeslett og tilpasset oss hadde vi fått det til. Men nei, vår tradisjon er så gammeldags, utdatert, ungene vil ha noe annet! Og dermed var en lang tradisjon over, for alle innbyggerne i bygda, for de innbyggerne som IKKE drar til byen etterpå! "90 år gamle tante olga", som ikke fikk barn selv, men som bygda tar seg hånd om. Ho er sprek som en fole, går til nær-butikken hver dag med rullatoren sin, bor hjemme fortsatt. Men er 90 år og ville blitt borte i folkemassene i byen. Hun har mistet sin 17.Mai. ..og henne er det mange av her!

Inntektene til FAU, borte. 17.Mai var faktisk en stor del der.

Samholdet blir borte.

 

Folk blir fremmede for hverandre.

 

 

Noen sa engang:

"Det kreves en hel landsby for å oppdra ett barn."

 

Neida, ikke bokstavelig talt. Man kan ha sin egen "landsby" med venner/familie.

Men prøv å forstå, vår "landsby" var denne bygda! Det er sårt og vondt å se vår bygd bli glattet ut til en A4-"liten-bygd-på-utsiden-en-by".

Mulig vi er sære, ...eller triste over å stadig miste noe som betyr mer enn det man ser ved første øyekast.

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Har dere ikke 17. mai i det hele tatt? Mobiliser dine likesinnede da vel og arranger 17. mai! Del arrangementet med Bygdekvinnelaget etc og få noe inntekt og 17. mai tilbake. Er da ingen som bestemmer dette alene! Men, klage skal man 🙄

 

Anonymous poster hash: 6b365...ab3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere ikke 17. mai i det hele tatt? Mobiliser dine likesinnede da vel og arranger 17. mai! Del arrangementet med Bygdekvinnelaget etc og få noe inntekt og 17. mai tilbake. Er da ingen som bestemmer dette alene! Men, klage skal man 🙄

 

Anonymous poster hash: 6b365...ab3

Selvfølgelig har vi gjort det, men når så mange forsvinner blir det jo en voldsom forskjell.

Så, ja, jeg synes det er trist.

Dette var én av sakene da. Ikke noe bygda bør av. Men når det stadig blir utvikling i den retningen, så forstår jeg godt hva HI mener.

 

Man har saker man kjemper for. Så er det to år i FAU der innflytterne har flertall i FAU og vips så er en lang tradisjon borte.

Vet du, da er det lov å klage. Vi har blitt plassert mellom barken og veden.

Vi vil finne løsninger. Vi vil bare ikke bli overkjørt.

 

Så må jeg også si at det er mange fantastiske sider med at bygda har fått flere innbyggere også, altså! Mange positive sider!

Jeg ville bare si at jeg forstår hva HI mener!

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig har vi gjort det, men når så mange forsvinner blir det jo en voldsom forskjell.

Så, ja, jeg synes det er trist.

Dette var én av sakene da. Ikke noe bygda bør av. Men når det stadig blir utvikling i den retningen, så forstår jeg godt hva HI mener.

 

Man har saker man kjemper for. Så er det to år i FAU der innflytterne har flertall i FAU og vips så er en lang tradisjon borte.

Vet du, da er det lov å klage. Vi har blitt plassert mellom barken og veden.

Vi vil finne løsninger. Vi vil bare ikke bli overkjørt.

 

Så må jeg også si at det er mange fantastiske sider med at bygda har fått flere innbyggere også, altså! Mange positive sider!

Jeg ville bare si at jeg forstår hva HI mener!

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Men, jeg forstår ikke problemer og finner det såpass interessant at jeg gjerne VIL forstå! Hva er problemet? Dere arrangerer alikevel 17. mai, men er lei dere for at ikke innflytterne er der? Spiller det noen rolle da?

 

Anonymous poster hash: 6b365...ab3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men, jeg forstår ikke problemer og finner det såpass interessant at jeg gjerne VIL forstå! Hva er problemet? Dere arrangerer alikevel 17. mai, men er lei dere for at ikke innflytterne er der? Spiller det noen rolle da?

 

Anonymous poster hash: 6b365...ab3

Det skal jeg forklare. ☺

De har tatt med seg 6. og 7. klasse i toget, lag og foreninger til byen også. Vi har ikke flust å ta av, så forsvant nesten alt. Senere på dagen er disse lagene og foreningene på andre oppdrag i byen, siden byen vil vise bygdene sine.

De som da har barn i toget i byen drar dit, de som har barn begge steder drar også til byen. Arrangementer etter toget er det mange av i byen. Dit har mange dratt før også, etter feiringen i bygda.

Men nå er det da bare ett halvveis opplegg, med minitog og det er det.

 

Foreldre blir også satt opp på oppdrag i byen siden vi nå "hører til" der også.

Dette er så lite gjennomtenkt at det i fjor var 8 foreldrepar som ikke hadde barn i byen i utgangspunktet.

 

Mye surr, men vi finner nok bedre løsninger med tiden. Det tar tid å lage nye tradisjoner som fungerer. Vi er bare midt i en overgangsfase...

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en syk versjon av 17.mai, at den skal feires et helt annet sted enn der folk bor?!?

 

Jeg bor i en kommune med 10.000 innbyggere, og her går det egne 17.maitog og er egne markeringer både i kommunesenteret og i 5 småbygder utenfor. Det er to store korps som påtar seg oppdrag (spiller i flere tog) og to små skolekorps/bygdekorps som kun spiller i sitt eget lokalsamfunn. Etterpå er det evenementer i flere av grendehusene, flere av skolene, i kulturhuset midt i sentrum såklart, og i tre kirker. Alt skjer lokalt

 

Anonymous poster hash: af65b...c32

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha ha 😂😂satt akkurat og diskuterte med mannen at jeg håper de gamle flytter til Spania, Thailand eller gamlehjem snart 😂.

Her er det helt grusomt! Dette er folk som har bodd her og vokst opp, levd hele livet her. De tror de eier stedet og hater oss som er innflyttere! De ringer politi når noen hører på litt musikk mens de griller på sommeren. Mannen hadde fikset bremsene til bilen sin. Han skulle prøve ut de og kjørte langs veien mellom to fartsdumper veeel ut hopper det en mann mellom buskene som ikke likte at han kjørte der 😳 Han holdt på å kjøre han ned!

Eller jeg og venninnen min lekte med hundene ute på plassen ved vannet, lykkelige hunder ikke ett menneske i sikte midt på dagen, ut løper det en mann som skriker båndtvang på hundene... dette var midt på vinteren (ikke båndtvang) ikke ett menneske i nærheten. Begrunnelsen hans noen mennesker er redd hunder..,

 

Jeg blir så sliten av å bo her elsker naturen, nærhet til togstasjonen, stille og trygt for barna osv.. men disse gamme som det da er 90% av befolkningen kveler en helt her. Når gamle damen løper ut Og hysjer på barna som sykler i gaten klokken 14 på en lørdag . Jeg forstår at det er en omveltning at Oslo folk flytter hit men.. det for være grenser! Det finnes selvsagt noen hyggelige naboer også (1) som har barnebarn og virker som veldig hyggelige de hilser til og med 😂 (Ja du ser ikke store kriterier for å være hyggelig)

Men tiden har forandret seg, hun ene nabodamen er til og med født i det huset hun bor i....

 

Anonymous poster hash: f0490...c8b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det skal jeg forklare. ☺

De har tatt med seg 6. og 7. klasse i toget, lag og foreninger til byen også. Vi har ikke flust å ta av, så forsvant nesten alt. Senere på dagen er disse lagene og foreningene på andre oppdrag i byen, siden byen vil vise bygdene sine.

De som da har barn i toget i byen drar dit, de som har barn begge steder drar også til byen. Arrangementer etter toget er det mange av i byen. Dit har mange dratt før også, etter feiringen i bygda.

Men nå er det da bare ett halvveis opplegg, med minitog og det er det.

 

Foreldre blir også satt opp på oppdrag i byen siden vi nå "hører til" der også.

Dette er så lite gjennomtenkt at det i fjor var 8 foreldrepar som ikke hadde barn i byen i utgangspunktet.

 

Mye surr, men vi finner nok bedre løsninger med tiden. Det tar tid å lage nye tradisjoner som fungerer. Vi er bare midt i en overgangsfase...

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Men, da er dere jo ikke mange nok bygdefolk som ønsker det som deg eller slik det alltid har vært da... Det gjør jo ikke innflytterne til problemet. Her jeg bor har jeg ikke hjerte for noe og ser alt utenfra. Vi har ett kommunesentrum med skoler, ett annet utkantsted med kommunal skole og ett utkantsted med privat skole. I tillegg "ørten" nedlagte skoler og utallige grendehus. Her er ting måttet bli forandret fordi det finnes ikke nok folk, enkel matte! Skoler slås sammen og legges ned...., men feks 17. mai og fotballklubber feks skal fremdeles eksistere der de alltid har gjort... Jeg blir så lei av hele tankegangen, for de klarer ikke se at på den måten legger de ned seg selv. Om jeg reiser til sentrum i byen og er med på 17. mai spiller fint liten rolle for meg og oppriktig takt ser det ut for å være den enkleste løsningen fremfor å krangle om hvem som skal ha hvilke korps når, hvem som har rett på økonomisk støtte fra kommunen, hvilke foreldre som kan forventes hjelpe til osv osv. Kan det ikke samarbeides innad, går ting i oppløsning og tas ut! Samle dine likesinnede og ta igjen "makta", så får dere selvfølgelig den 17. mai dere ønsker! Kan jo ikke skylde innflytterne for det.

 

Anonymous poster hash: 6b365...ab3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en syk versjon av 17.mai, at den skal feires et helt annet sted enn der folk bor?!?

 

Jeg bor i en kommune med 10.000 innbyggere, og her går det egne 17.maitog og er egne markeringer både i kommunesenteret og i 5 småbygder utenfor. Det er to store korps som påtar seg oppdrag (spiller i flere tog) og to små skolekorps/bygdekorps som kun spiller i sitt eget lokalsamfunn. Etterpå er det evenementer i flere av grendehusene, flere av skolene, i kulturhuset midt i sentrum såklart, og i tre kirker. Alt skjer lokalt

 

Anonymous poster hash: af65b...c32

Men i teorien har jo vi det også.

Bare at i praksis blir det veldig annerledes.

I teorien har bygda vår egen feiring.

I praksis har vi ett minitog som blir kjørt 2/3 av veien de gikk før, siden det var aaaaalt for langt å gå plutselig.

I skolegården synger alle nasjonalsangen og så synger elevene en sang. FAU har organisert ett kakebord og det blir solgt lodd.

Så joda, vi har feiring. Bare en veldig amputert feiring. Meningsløst amputert, med flere negative konsekvenser enn positive, i mine øyne.

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men i teorien har jo vi det også.

Bare at i praksis blir det veldig annerledes.

I teorien har bygda vår egen feiring.

I praksis har vi ett minitog som blir kjørt 2/3 av veien de gikk før, siden det var aaaaalt for langt å gå plutselig.

I skolegården synger alle nasjonalsangen og så synger elevene en sang. FAU har organisert ett kakebord og det blir solgt lodd.

Så joda, vi har feiring. Bare en veldig amputert feiring. Meningsløst amputert, med flere negative konsekvenser enn positive, i mine øyne.

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Dette er jo et helt annet "problem" enn hi, som klager på at det må skje noe, når de vil være i fred. Ingenting er bra nok, tydeligvis. Uten innflyttere hadde det ofte ikke vært mange igjen i flere bygder. Gåttabanen.

 

Anonymous poster hash: 1f7e0...0ba

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ha ha 😂😂satt akkurat og diskuterte med mannen at jeg håper de gamle flytter til Spania, Thailand eller gamlehjem snart 😂.

Her er det helt grusomt! Dette er folk som har bodd her og vokst opp, levd hele livet her. De tror de eier stedet og hater oss som er innflyttere! De ringer politi når noen hører på litt musikk mens de griller på sommeren. Mannen hadde fikset bremsene til bilen sin. Han skulle prøve ut de og kjørte langs veien mellom to fartsdumper veeel ut hopper det en mann mellom buskene som ikke likte at han kjørte der 😳 Han holdt på å kjøre han ned!

Eller jeg og venninnen min lekte med hundene ute på plassen ved vannet, lykkelige hunder ikke ett menneske i sikte midt på dagen, ut løper det en mann som skriker båndtvang på hundene... dette var midt på vinteren (ikke båndtvang) ikke ett menneske i nærheten. Begrunnelsen hans noen mennesker er redd hunder..,

 

Jeg blir så sliten av å bo her elsker naturen, nærhet til togstasjonen, stille og trygt for barna osv.. men disse gamme som det da er 90% av befolkningen kveler en helt her. Når gamle damen løper ut Og hysjer på barna som sykler i gaten klokken 14 på en lørdag . Jeg forstår at det er en omveltning at Oslo folk flytter hit men.. det for være grenser! Det finnes selvsagt noen hyggelige naboer også (1) som har barnebarn og virker som veldig hyggelige de hilser til og med 😂 (Ja du ser ikke store kriterier for å være hyggelig)

Men tiden har forandret seg, hun ene nabodamen er til og med født i det huset hun bor i....

 

Anonymous poster hash: f0490...c8b

Ofte er det jo faktisk slik at disse som tror de eier hele bygda faktisk eie omtrent hele bygda. Det er gjerne de som eier jordene, skogen og alt som ikke er privathus.

 

Anonymous poster hash: f2846...5d9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men, da er dere jo ikke mange nok bygdefolk som ønsker det som deg eller slik det alltid har vært da... Det gjør jo ikke innflytterne til problemet. Her jeg bor har jeg ikke hjerte for noe og ser alt utenfra. Vi har ett kommunesentrum med skoler, ett annet utkantsted med kommunal skole og ett utkantsted med privat skole. I tillegg "ørten" nedlagte skoler og utallige grendehus. Her er ting måttet bli forandret fordi det finnes ikke nok folk, enkel matte! Skoler slås sammen og legges ned...., men feks 17. mai og fotballklubber feks skal fremdeles eksistere der de alltid har gjort... Jeg blir så lei av hele tankegangen, for de klarer ikke se at på den måten legger de ned seg selv. Om jeg reiser til sentrum i byen og er med på 17. mai spiller fint liten rolle for meg og oppriktig takt ser det ut for å være den enkleste løsningen fremfor å krangle om hvem som skal ha hvilke korps når, hvem som har rett på økonomisk støtte fra kommunen, hvilke foreldre som kan forventes hjelpe til osv osv. Kan det ikke samarbeides innad, går ting i oppløsning og tas ut! Samle dine likesinnede og ta igjen "makta", så får dere selvfølgelig den 17. mai dere ønsker! Kan jo ikke skylde innflytterne for det.

 

Anonymous poster hash: 6b365...ab3

Men det er jo dét som er poenget. Vi er mange i utgangspunktet mange nok og det var bærekraftig, fram til to hele klasser, lag og foreninger blir tvunget til byen. Dette er jo ikke frivillig.

Foreldrene drar jo selvfølgelig dit barna deres er. Etterpå skjer jo alt i byen, med tivoli, oppvisninger osv. og da er det selvfølgelig ikke mange nok igjen til å lage arrangement i skolegården.

Ikke meningen å "ta igjen makta", men vi må finne løsninger som rommer både by og bygd.

 

Anonymous poster hash: 1ee54...3ff

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...