Gå til innhold

ADHD og medisiner


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Er en jente på 25 år som har ADHD (med store bokstaver) som trenger tips/råd fra andre i samme båt.

 

Begynte på Strattera da jeg fikk diagnosen i en alder av 14, og følte det hjalp delvis til å begynne med. Etter som årene gikk følte jeg det hjalp mindre og mindre, og at ADHD'en rett og slett "forverret" seg. Etter utallige forsøk de siste to årene på å få hjelp fra det offentlige og hundrevis av resepter på antidepressiva, bestilte jeg meg time hos en privat psykiater som er spesialist på området. Jeg fortalte han min "livshistorie", og forklarte at jeg følte liten/ingen bedring av Strattera 80mg lenger. Han tok derfor blodprøver av meg for å sjekke serumkonsentrasjonen i blodet mitt ifh til Strattera. Det kom da frem at kun 4 timer etter dagsdosen min på 80mg var tatt, var 99%(!) av medisinen ute av kroppen min. Dette forklarer jo da hvorfor jeg var som en sprettball med humørsvingninger og sinneutrbrudd fra helvete, og han ga meg da Ritalin.

Da jeg har slitt med migrene i mange år, og ikke kan røre hormonpreparater uten å få migrene med aura engang, var jeg litt skeptisk til hvor bra det ville funke med Ritalin ettersom Ritalin har migrene som bivirkning (1 av 10 000 eller sjeldnere).

Begynte på 10mg med Ritalin og allerede på 20mg følte jeg meg litt mer "oppegående" enn vanligvis. Da jeg kom opp i en dose på 30mg begynte jeg å få hodepine utover kvelden (som forsvant ved å ta en Ibux/Pinex).

Psykiateren (og jeg) turte derfor ikke ta sjansen på å øke til 40mg mtp mulige migreneanfall, og jeg byttet derfor til Elvanse 30mg for 4 dager siden. Første dagen var alt topp (minus null søvn), andre dagen fikk jeg litt hodepine utover kvelden (2 timer søvn), tredje dagen hadde jeg hodepine hele dagen (4 timer søvn), og i dag (fjerde dag på Elvanse) våknet jeg med et heidundrandes migrene-helvete.. Denne medisinen derimot har i følge felleskatalogen IKKE migrene som en bivirkning (kun hodepine hos få), men hos meg trigget den tydeligvis migrenen og jeg ligger nå halvdød i senga i mørket.

 

Har derfor søkt litt på andre forum fra både Norge og USA, og leste at noen ble kvitt migrenen av Ritalin, og at andre fikk kun "vanlig" hodepine som bivirkning i de to-tre første mnd, før det også forsvant helt. Noen skriver at Ritalin ga dem hodepine eller migrene, mens Concerta (omtrent helt lik medisin) fjernet migrenen og hodepine totalt, og vise versa.

 

Det jeg da lurer på er om noen har erfart forskjell på Ritalin og Concerta ifh til både bivirkninger og hvordan det virker på kroppen? Evt. om dere har prøvd andre medisiner som funket/ikke funket mot ADHD.

 

Jeg vet i hvert fall at Elvanse absolutt ikke er noe for meg, for å si det pent 👍🏼

 

Alle tips/råd/erfaringer tas i mot med åpne armer! 🙌🏼

 

Anonymous poster hash: 84aa1...23d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Fortsetter under...

finnes ikke ritalin i en sånn "dagsdosepille" nå? hvis ikke anbefaler jeg concerta. slipper du bølger og daler, bedre egnet for langtidsbruk enn de vanlige ritalin.

 

rart legen din ikke har prøvd attentin på deg enda da, hvis du har hatt problemer med de du har hatt sålangt. men det er vel faktisk ikke alle leger som har tillatelse til å skrive ut denne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...