Gå til innhold

barnehagestart


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Lillemor på snart 1 år skal begynne i barnehagen fra august av. Jeg vil gjerne høre andres erfaringer med dette da jeg som mamma selvfølgelig gruer meg litt. Det verste tenker jeg er å måtte gå fra et eventuelt gråtende barn til fremmede. Tilvenningen er jo bare på tre dager så kjenner jeg blir litt stresset pga det også. Nå har vi ordnet det slik at vi har mye fri fra jobb i starten så hun får korte dager, men likevel.

Jeg hører gjerne fra andre som har erfaringer med dette, både positive og negative, og eventuelt tips tas imot med takk.

 

Anonymous poster hash: 1b3fb...77a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tilvenning trenger ikke kun ta tre dager, og korte dager i starten høres jo supert ut. Må huske de små sover store deler av dagen også :)

 

Det kommer nok til å gå bra, men husk å følge magefølelsen din og ikke la deg evt overkjøre av barnehageansatte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg hadde permisjon de første 3 ukene ved barnehage start. Brukte 3 tilvenningsdager, så hadde han kortere dager etter det. Min gutt elsker barnehagen og var aldri slik at han hyler når jeg går, han har såvidt tid å si hadet på morgenen og tilvenning og start gikk veldig bra. Han ble syk uke 2 etter start og vi hadde ny "tilvenning" da han var frisk. Gikk fint det også.

 

Ha god dialog med tilvenningskontakten hennes så får dere dette til å gå helt fint 😊

 

Etter 3 mnd i bhg fikk han en slik periode hvor det var helt forferdelig at mamma skulle gå og han ville ikke engang inn på barnehageområdet. Gråt og gråt, men hver gang så stoppet det etter 3-4 min (bhg gir beskjed om det hvis du ønsker det). Han er i en sånn periode igjen nå,at mamma ikke må gå noe sted, så veldig spent på oppstart igjen nå etter sommerferien 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gruet meg også masse, men det gikk så fint! Første dagen var vi der va 2 timer, jeg var der hele tiden og vi ble kjent med lokalet og tilknytningsperson + ett barn til som startet samtidig. Dagen etter var vi der i 3 timer, da var jeg borte en times tid. Ingen gråt! Var jo så masse spennende å utforske der. Heller ikke mange inne da (de andre barna var ute). Dag 3 leverte jeg tidlig så barnet fikk spise der sammen med alle og så dro jeg underveis i måltidet. Barnet sov i vogna si rett etter måltidet, våknet til neste måltid og lekte en time før jeg kom og hentet, var vel der totalt i 5 timer. Så hadde vi 6-7 timers dager resten av året (jeg jobbet redusert).

 

Har jo vært noen perioder med gråt eller misnøye ved levering, men jeg har heldigvis en fleksibel jobb og har brukt tiden som trengs hvis barnet trenger tid på å varme opp. De få gangene det fortsatt har vært gråt når jeg måtte gå har jeg ringt litt senere og hørt hvordan det har gått. 

 

Bruker alltid tid ved levering og henting for å prate kort med personalet, så vi kan utveksle nødvendig informasjon. Har søvnen vært rar, har han spist mye/lite, noe spesielt som har skjedd, fått en ny interesse etc. Føler jeg er trygg på at de ansatte kjenner barnet mitt og vet hvordan barnet fungerer og hva som er avvik fra normalen. De er også flinke til å ringe hvis de er usikre på noe og hvis det skjer en endring i barnets liv sørger vi for at vi gjør det samme i barnehagen som hjemme. (f.eks ved endring av søvnrutiner, utfordringer ifht oppførsel og reaksjoner på ting). 

 

Har heldigvis en fantastisk barnehage og ser at barnet mitt virkelig elsker å være der, både med barna og de ansatte. 



Anonymous poster hash: 705da...a14
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...