Gå til innhold

Sykt vondt


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har en baby på snart 4 mnd , hun ble født for tidlig og det tok ganske lang tid før vi fikk til amminga. Men må hat jeg fått så utrolig vondt I brystvortene. .. det Gjør vondt når henne suger seg fast og det stikker i selve brystvorta ... har gitt flaske innimellom for å la b.v hvile . Når det kjennes ok gir jeg bryst men d Gjør jo like vondt igjenn ... Føler ikke at jeg får hjelp på helsestasjonen , derfor spørr jeg her . Jeg vurdere å gi opp amminga 😐

Bryst.v. er foresten hvitt etter amming😐 og prøvd å få henne til å ta riktig tak men vi får d ikke til 😐

 

Anonymous poster hash: 6d03f...3e3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvis det ikke hjelper med brystskjold eller at det blir for mye å pumpe så er flaska et fint alternativ. Min gutt ble født for fort og fikk kink i nakken. Han ville derfor ikke ammer og han bare bet brystvortrne til blods +det ble til slutt sopp. Etter et par dager ga jeg opp og anskaffet dobbelt brystpumpe. Sterilisering av flasker og utstyr, pumping og oppvarming er slitsomt. Da sønnen min ble 6 uker hadde vi fått orden på nakken igjen og jeg kunne faktisk amme han igjen uten problemer. Fra han fikk flaske første gang byttet vi ut siste måltidet med morsmelkserstatning slik at han fikk sove bedre (litt maltekstrakt oppi for magen også).

Ammepresset her i Norge er enormt, men du skal ikke gå til grunne og ha det kjempevondt pga dette. Datteren din har det bedre med en mamma som ikke misliker hvert måltid fordi det gjør vondt. Babyer plukker opp slikt (anspenthet) så gjør det du føler deg mest komfortabel med og ikke hva helsestasjoner og andre ammefanatikere sier. Det er du som bestemmer :) Nå er det jo snart tid for grøt så da blir det etterhvert mindre melk. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Finn deg ei skikkelig ammehjelp. Det er noe der som ikke er som det skal hvis det gjør vondt. Det skal der ikke gjøre. Og heller skal ikke brystvorta komme ut hvit.

Har noen sjekka tungebåndet på babyen? Kan det være su har reynauds syndrom?

Sjekk godt at babyen tar skikkelig tak, åpner munnen skikkelig og underleppa brettet utover, med godt tak rundt areolen. Pass på at babyen ligger med navlen inn mot deg, altså at hodet ikke er vridd til siden, at hodet er lett vippet bakover og at du også har ei behagelig stilling. Prøv deg frem også med andre ammestillinger for å se om kanskje andre fungerer bedre for dere.

Men som sagt, finn ei skikkelig ammehjelp. Hvis se overser problemet på helsestasjonen er de ikke godt nok informert.

 

Anonymous poster hash: 8a71a...437

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...