Gå til innhold

Hvordan overleve barseltiden med vonde skuldre?


Hvitveis2015

Anbefalte innlegg

Jeg er 5 måneder på vei, og venter mitt første barn i august. Noe som selvfølgelig er kjempestas! Men: de siste årene har jeg slitt med senebetennelse i skuldrene, og gått til fysioterapeut/kiropraktor for dette. Med trening og stabilisering roet plagene seg tidligere, men utover i graviditeten har det bare blitt verre. Jeg går ukentlig til fysio, har byttet bh og etter hvert blitt sykemeldt, men ingenting hjelper. Bæring av selv den minste ting, og generelt alt som krever en liten innsats fra skuldrene - gir smerter. Smertene er ikke så ille at jeg ikke overlever per i dag, men jeg bekymrer meg sånn for hvordan det skal gå når den lille kommer.

 

Og nå klarer jeg ikke lenger glede meg ordentlig over svangerskapet....i stedet bruker jeg alt for mye krefter på å bekymre meg for hvordan i alle dager jeg skal takle hverdagen med amming, løfting, bæring, byssing og alt som hører med. Har dere noen gode råd og beroligende ord? Andre som har overlevd barseltiden til tross for kranglete skuldre? Har gravd meg ned i masse bekymringer, og trenger sårt en liten dytt oppover!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Fortsetter under...

Hei hei :-) Jeg forstår veldig godt hvordan du har det. Jeg har store smerter i skuldrene. Vet ikke om jeg får kommer med så mange tips. Jeg har fortsatt vondt. Det jeg pleier å gjøre: 

 

- Bruker ammepute. Da slipper du å belaste noe som helst. barnet ligger på ammeputen.

- Kvelden/natta: Ammer liggende. Veldig behagelig (pass på å bytt side, hvis ikke får du vondt i skuldrene når det går for lang tid. Anbefaler å bruke en pute i korsryggen for man blir sliten av å ligge sånn lenge).

- fortsatt behandling hos fysio

- Prøv å bære barnet minst mulig rundt. Vi sitter mye i sofaen og koser :) 

- Fikk tips far min fysio: Når du går tur med vognen prøv å unngå oppoverbakker. Det er vist veldig belastende for skuldrene.

 

Ønsker deg masse lykke til videre i svangerskapet og i barseltiden :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Anbefaler varmt Cozyfix! Det er en ammepute som Rikshospitalet bruker, mener den er norsk utviklet også. Det geniale med den er at den er ganske så fast og at man klipser den fast rundt midjen i riktig høyde ift barnet og der sitter den. Du bruker mao ingen krefter på å holde ammeputen i riktig høyde/ stilling, som ved løse ammeputer. Jeg brukte min masse da jeg fikk kraftig dobbeltsidig senebetennelse etter fødsel. Med Cosyfix spenner du ikke nakke, skuldre eller rygg / armer. Vekslet mellom å bruke den i både vanlig og såkalt tvillingstilling. Bærte og ammet babyen i sjal som ga god støtte (i motsetning til feks babybjørn-sele). Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...