Gå til innhold

Søvnhjelp mottas med stor TAKK!


Tilith

Anbefalte innlegg

Hei!

 

jeg trenger noen gode råd og tips til hva jeg kan gjøre......

 

Har en gutt på 15 mnd. Han begynte i bhg i november og har da selvfølgelgi vært mye syk siden da, på det lengste hadde vi et opphold på 3 uker uten sykdom ellers har det vært noe nesten annenhver uke. dette sliter jo på både mor og barn.

Jeg er alene med lillegutt og vi har ikke sovet en hel natt siden før jul..... Selv om han er frisk og i full fart, er det bare surving, gråting og styr både dag og natt.

 

En vanlig dag:

Han er i barnehagen fra 8 -16, sover som regel 1-2,5 timer på formiddag der. storkoser seg, veldig aktiv gutt. Så fort vi kommer inn døra hjemme- surv, gråt og klaging. alt er galt. sånn driver han på til han skal sove kl. 19.00. etter kveldsmat og bad er det inn på soverommet. så fort vi kommer inn døra, vrenger han seg omtrent ut av armene og bare hyler! dette fortsetter når jeg legger han og det kan gjerne ta 30-45 min før han sovner. da er jeg inn og ut flere ganger og pakker på dyna og prøver å roe han litt. innimellom har jeg bare måtte sitte der til han har sovnet.

 

Så sover han gjerne rolig til 22 -23 tiden. da våkner han gjerne noen turer hvor han hylgråter. Dette skjer ofte igjen i 01-02 tiden og gjerne i 04-05 tiden. hvis det skjer i 04-05 tiden er det omtrent umulig å roe han og få han til å sove. han vrir og kaster seg rundt mens han hylgråter. hjelper ikke og stryke på eller sitte inne på rommet hans. tar han ofte med inn i senga, noen ganger roer han seg og sover videre 1-2 timer,men som regel bare kaster han seg rundt og gråter og vil ikke bli tatt på eller noe.

 

vi står da opp mellom 05-06 hver morgen. og det er bare surv og gråt. Skjønner jo at dette er fordi han ikke har fått nok søvn. men nå har dette pågått så lenge at jeg holder på å gå ut av mitt gode skinn!

 

det er fælt å si det men jeg gleder meg ikke lenger til å hente han i barnehagen eller til å stå opp med han om morgenen for det er så lite koselig....på kvelden og natta ligger jeg bare og venter på at babycallen skal hyle mot meg og får helt vondt hver gang det er en bitteliten lyd der for er så redd han skal våkne... får helt vondt i mammahjertet mitt at jeg føler det sånn, men jeg har så underskudd på alt nå....det går utover jobb og egentid på kvelden. Jeg har konstant vondt i hodet, klarer ikke konsentrere meg ordentlig på jobb, tårene henger så løst at det skal ingenting før det bikker over, ikke matlyst...jeg er rett og slett helt ferdig!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Uff dette hørtes ikke greit ut for noen av dere! Vi hadde det sånn bare en kort periode på 1 måned men jeg holdt på å bli gal siden jeg ikke sovnet mellom hver gang, men her var det da hyl hver time stort sett når det pågikk. Har han fått jeksler? Har du prøvd paracet? Dentinox? Hevet hodeenden på senga? Det kan hjelpe ved tannfrembrudd og øreubehag. Har du sjekka ørene hans? Prøvd med nattlys? Pute?

Har ikke så mye råd egentlig.. Får du avlastning innimellom så du får sovet ut en gang i blant? Jeg bøyer meg i støvet for alenemødre altså, for det er jammen slitsomt å være 2 foreldre innimellom også og da klarer jeg nesten ikke å sette meg inn i hvor slitsomt det er for de som er alene.. Håper det løser seg snart!

 

Anonymous poster hash: b3be3...fc0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, det hørtes veldig utmattende ut. Det første svaret ditt hadde mange gode tips. Mitt tips er å forsøke å legge han tidligere. Kl 19 er egentlig veldig sent for et 15 mnd gammelt barn i følge eksperter på søvn. Barnet blir overtrøtt, og søvnen blir preget av mange oppvåkninger. Og de våkner gjerne før de er ferdig uthvilt på morgenene. Vår 14 mnd gamle gutt legger seg stort sett kl 18:15-18:30. Grunnen til at din gutt er grinete på ettermiddagen er jo fordi han er fryktelig trøtt og sliten, og han sier ifra på den eneste verbale måten han kan, nemlig gråting og generelt misnøye. Kanskje du kan forsøke å ta kveldsstellet rett etter barnetv for de minste som slutter kl 18 (hvis du lar han se på det - her ser begge barna på det og skjønner at etter barnetv er det kveldsstell og så natta). Husk at det tar et par uker før ny søvnrutine er innarbeidet og du kan ta en evaluering av resultatet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar begge to! :)

 

Til første svar: han har fått jeksler oppe og nede, de oppe er ikke helt ute enda, brukt dentinox og så har han fått en paracet i ny og ne når det har vært som værst. Hevet sengebunn har han sovet med nå i 1 mnd for han har hostet en del ifm. forkjølelse. Nattlys har han hatt hele tiden og pute fikk han for 1 måned siden, men den kaster han bare rundt i senga. Har fått litt avlastning, men har bare en besteforeldre som kan være barnevakt så da blir det ikke veldig ofte desverre :( nå skal han overnatte der siste helgen i april, så har det å se frem til hvertfall!! :)

 

Til FirstAidKit: jeg gjorde dette i går. gikk på badet etter lille barnetv og så rett i seng, før halv 7. Brukte ikke så lang tid på å sovne, tok vel 15 min, men vi hadde det gående fra kl 01.50-02.30 og fra 04.00 til 05.30, da duppet han av en time. hadde ikke hjertet til å vekke han så a mor kom litt sent på jobb i dag :/ Men jeg skal legge han tidligere i kveld også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du sier at han sutrer etter barnehagen, kan han være sulten? Her hjalp det med en frukt før middag 😊 Når det gjelder soving på natta så har jeg ingen fasit, men kan kun si hva som fungerte her. Etter 2 på med hyling hver kveld tok det 2 kvelder med god gammeldags skrikekur, så var nattesøvnen i boks!

 

Anonymous poster hash: cbf1b...dd0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han får frukt eller kjeks, evt litt skive mens jeg lager middag. Men sutringem gir seg ikke etter mat heller... Ikke bare sutring, er ordentlig hylgråting.

 

I dag sovnet han på slaget 18. Har vært våken en gang siden, gråt i et par min.

 

Kan så små barn ha voksesmerter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det der hørtes slitsomt ut....

Kanskje du kan ha med noe han kan spise i bilen på vei hjem fra barnehagen ?? Da må han lissom ikke vente noe på maten dersom det er at han er sulten som er problemet.

 

Er han like sutrete hvis du er ute med han ? Minstegutten min er også 15 mnd og kan ha. Sutrete perioder på ettermiddagen, da hjelper det nesten alltid å gå ute å leke litt :))

 

Jeg hadde fått en lege til å sjekke ørene hans. Mange forkjølelser kan føre til væske i mellomøret for mange barn. Og da øker ubehaget ett å ha ligget flatt en stund fordi trykket på øret øker i lignende stilling,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja det er veldig slitsomt :(

 

kan prøve å gi han noe i bilen på vei hjem, men tror ikke det bare er sult som er problemet siden han surver etterpå også. Er nok at han er helt utslitt etter lange perioder uten ordentlig søvn og med mye sykdom. Kan ikke skjønne annet....

 

men det at han våkner og gråter så mye på nettene skjønner jeg ikke noe av...bør kanskje få sjekket ørene igjen ja :( er jo ikke så lenge siden han hadde ørebetennelse men det kan jo ha kommet igjen.... haff...

 

en liten gladsak da.... i går sovnet han jo kl 18.00 og etter et lite knyst i 19 tiden så sov han helt til 04. uten en lyd (som jeg hørte hvertfall) og han sovnet igjen og sov til halv 6 uten mye styr! Det var helt himmelsk!!!! og gutten var stort sett blid i dag tidlig også, litt sulten-surv men en helt annen gutt en hva jeg har hatt på flre måneder! merket at han var uthvilt når han sto opp!!

 

Håper dette nå er på vei til å snu altså! skal fortsette og legge han tidligere enn vanlig og håpe på at det hjelper. Veldig spent på hvordan han har sovet når jeg henter han i bhg senere i dag... har ikke akkurat sovetr særlig der på dagen i det siste heller så :/

søvn avler søvn det er hvertfal lhelt sant!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble med den ene natten ja ....... :( :(

Same old i hår kveld og i natt.... Men jeg hevet senga enda noen hakk til slutte i natt og da sovnet han etterhvert... Omtrent stående :) Hehe ikke helt men ganske hevet... Han plages nok med noe, ørene kan det tyde mot :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen gode råd, men vil si at du ikke er alene om søvnproblemene 😉

Min på 17 mnd har aldri sovet natten igjennom. Våkner ca 5 ganger hver natt.

I tillegg stod han opp 05 hver morgen inntil vi stilte klokka nå nettopp. Da fortsatte vi bare å legge han til "gammel" tid 20.00 og nå sover han faktisk til ca 06.30-07.00 🎉

 

Jeg vet ikke om det er det at han har vært så mye syk etter barnehagestart, tenner, magevondt eller hva, men han våkner flere ganger om natten uansett.

Vi prøvde til og med (i desperasjon) en mild form for skrikekur et par dager, men det hjalp ikke det heller.

Tenker at vi bare må ta tiden til hjelp.

Får virkelig vondt av deg som er alene om det. Jeg er alene en del selv siden samboer jobber offshore, men har i det minste mulighet til å hente meg inn igjen når han er hjemme.

Det beste du kan gjøre er vel å innse at det er som det er, og ikke stresse for mye med det 😉

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har ikke vært mye endring her se siste dagene. Driver fortsatt og legger han rett etter barnetv for de minste, så han er i seng før halv 7, men han styrer fælt og sovner som regel ikke før i 19 tiden. Våkner opp flere ganger i løpet av kvelden/tidlig natt og fra 04-0430 ca er det umulig å få han til å sove igjen. Slår seg helt vrang og bare gråter. Det er jo fordi han sikkert gjerne vil sove men ikke klarer og roe seg. Han hadde sovet litt bedre i bhg i går, så får se hvordan det blir i dag og håpe at det blir bedre til kvelden også! :)

 

Må nok bare innfinne seg med det ja og håpe det går over av seg selv snart. Det sliter på kropp og sjel :(

 

2 av de på jobben sier de fikk sovemedisin til sine små i et par uker for å få de til å få en god rutine og skjønne at på natta skal man sove. Jeg er veldig skeptisk til det, liker ikke å dytte i tassen masse rare greier hvis det ikke er livsviktig..... Men på en annen side, fortsetter det slik som det har vært mye lenger så klarer jeg snart ikke mer og det frister og prøve!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Har selv et barn som har det ganske likt når han spiser noe han ikke tåler. Tok lang tid før vi fant ut av det, men da ble det raskt bedre. Han hadde mye magevondt og det var grunnen til oppvåkningene. Kuttet ut melk først med noe bedring, så egg etterpå og da ble det mye bedre. 

 

Ville nok prøvd å kutte ut melk for å se om det hjelper.OG ta barnet for all del til helsesøster for dette er ikke bra for barnet eller deg.



Anonymous poster hash: 20dab...ea6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har vært hos helsesøster og lege. I og med at han drikker svært lite melk til vanlig og ikke spiser egg eller noe spesielt annet trodde de ikke det hadde noe med mat å gjøre. Han har vært mye stk, og er det fortsatt. Vært vortre fra barnehagen annen hver uke nå siste måneden med forskjellige sykdommer. Han har hostet i 2 måneder og det surkler og er bare grønn guffe som kommer ut nesen.. Han blir liksom aldri kvitt noe for han rekker ikke bli frisk mellom slagene...

Legen mente at dette er skyld i søvnvanskene og at han har kommet inn i en dårlig rutine siden han har sovet så dårlig over lange perioder... Og at det vil gå over men at søvnhjelp og disse tipsene fra søvneksperter kan hjelpe.. Tjææææ... Det går hvertfall på helsa løs. Men driver da å følger ulike søvnråd og prøver og være konsekvent og gjøre nøyaktig det samme hver dag.

 

Jeg gikk rett på veggen her og måtte sykemelde meg for klarte ikke ta vare på meg selv en gang lenger...

Skal tilbake i jobb mandag

 

Nå har vi jobbet hardt med sovingen i 4 uker... Leggingen er blitt et lite problem nå da han ofte slår seg helt vrang og hyler og skriker og hopper veggimellom, men når han først sovner så sover han heldigvis godt store deler av natta ( med mindre han ikke hoster seg gjennom den...:( )enda er det desverre ofte han våkner veeeeeldig tidlig sånn i 04 tiden men sitter jeg inne hos han så sovner Han som regel igjen i løpet av 45 min...

 

Han har sovet godt i barnehagen i det siste heldigvis.. 2,5 - 3 timer ofte.

 

Håper vi er på vei inn i en bedre periode nå og at det snart kan bli ssol og sommer så all sykdom går vekk!!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

har du lystett gardin og lav temperatur på rommet? Slet veldig med min en periode og ved å senke tempen litt på rommet og å få det helt mørkt, så sov han plutselig mye lenger :)



Anonymous poster hash: df33e...d08
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tv anbefales ikke siste timen før legging. Man tenker at det roer barnet ned, men hjernen arbeider på høygir pga alle inntrykkene. Jeg ville sett barnetv tidligere og heller hatt en rutine med mat og lesing eller noe helt rolig før kveldsstell og legging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Føler med deg! Har ei jente på 22 mnd og før vi fikk hjelp hadde vi hatt 13 hele netter søvn siden fødsel.

Vi prøvde alt mulig, alle kurer og alle råd. Tilslutt fikk vi vallergan av legen. Dette er en allergimedisin som gis 30min før leggetid. Siden hun er under 2 år får hun lavere dose enn anbefalt. Medisinen er ikke vanedannende. Vesla vår sover om nettene, hun er blidere/mer overskudd og har mye bedre immunforsvar. Det er selvfølgelig ikke noen gunstig løsning over lengre tid, så mange mødre vil sikkert si vi er elendige, men her må det ses individuelt og for barnets beste. Vi har fått hjelp slik at vesla kan endre søvnmønsteret og hun vil trappe ned i tett samarbeid med barnelege. Hvis det vedvarer for dere, snakk med legen og vær åpen. Barnet kan faktisk ha en søvnvanske.



Anonymous poster hash: edc16...073
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor lenge har dere brukt vallergan? Er det et par uker, måneder? Hørte om en kollega som hadde benyttet det på sin datter også.

 

Har det helt mørkt på rommet, kun nattalys på og det står ikke på noe varme der så er vel rundt 18 grader på rommet hans.

 

Ang tv så har jeg måtte gå tilbake til opprinnelig rutine. Barnetv fra 17.30 - 18.00 og i seng kl 19.00.

Forsøkte legge han tidligere i en perioder men til ingen nytte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Hvordan går det med søvnen?

Håper det er bedre nå :-)

 

Anonymous poster hash: 00bcb...7f9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jenta mi var og helt umulig om nette før, men da hun våknet i 4-5 tiden og nektet og slå seg til ro igjen fant jeg bare en varm flaske med melk til henne og hun kunne sove til 7-8 tiden hun er rett over et år nå

Og vist hun hadde spent av seg dyna tok jeg den på igjen, men vist hun lå opp på den tok jeg bare et teppe på for og ikke vekke henne :)

 

Anonymous poster hash: b0e0c...51e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det har gått seg til bra med søvnen her nå 😊 legger seg i 19-19.30 tiden og sover til 05:30 stort sett hver natt 😊 ganske deilig men kunne godt sovet enda litt lenger på morgenen men det er nytteløst. Han er lys våken og skal bare leke.

 

Tok laaaaaang tid og mange våknenetter for å få snudd soverytmen hans men det gikk tilsluttet :) 4 ker sommerferie og ingen sykdom siste 3 mnd har også hjulpet masse :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...