Gå til innhold

Bekymret for baby 11 mnd


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er så bekymret for babyen min. Vil gjerne høre andres erfaringer! Kanskje jeg er hysterisk?

 

Min baby er 11 mnd. Forsinket motorisk, akkurat begynt å åle seg litt. Reiser seg ikke, står ikke, setter seg ikke opp i sittende stilling. Kan sitte på gulvet uten støtte men tipper lett overende og kan da slå seg. Spiser litt selv, biter av mat, men mates stort sett. Kan ikke holde en tutekopp eller flaske å drikke selv. Sover godt om natten.

 

Videre kan ikke baby vinke, klappe, vise hvor stor den er, peke, putte ting i boks, stable ting etc. Har en sjelden gang fått baby til å le, men det er ikke ofte. Smiler mye, gir god øyekontakt og er godt sosialt orientert. Nysgjerrig og årvåken for nye inntrykk.

 

Vi har øvd så ufattelig mye på ulike ferdigheter, klappe, peke, lese bøker, spise, holde kopp osv uten framgang. Hr vært til Fysio, kiropraktor og manuellterapeut uten at de har funnet noe galt. Er bare litt treig sier de.. Helsesøster er ikke veldig bekymret heller...

 

Jeg se nå som vi møter andre at min baby ligger uendelig langt etter jamnaldrende, og jeg blir så lei meg av alle timene med øving hver dag som ikke fører noen sted...

 

Baby er innenfor normalen mtp vekt og lengde. Født til termin!

 

Er det noen som har lignende erfaringer å dele?

 

Anonymous poster hash: e6b04...ff1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei,

Jeg har ikke erfaring selv, da min lille bare er 7 mnd enda. Men jeg har jobbet med å utrede barn med spesielle behov, og mener at hvis du er bekymret for ditt barn sin utvikling så er det viktig å ta det på alvor. Ikke fordi det nødvendigvis er noe galt, men det er veldig tøft å gå og gruble på dette alene. Jeg ville gått til fastlegen og bedt om å ta blodprøver av ulike verdier som kan påvirke barnets utvikling. F eks jern, b12 status, d-vitamin, stoffskifte etc. Legen vet hvilke. Jeg ville først bedt om en utredning for barnets somatiske helse for å utelukke en forklaring der. Jeg ville så bedt om en henvisning til barneklinikk eller habiliteringstjenesten for barn og unge, for å få en vurdering om barnet kan ha en utviklingsforstyrrelse/utviklingshemming eller et syndrom. Ja, det høres kanskje veldig dramatisk ut dette, men det er det jeg tenker kan være greit å få utredet dersom mor er svært bekymret. En av grunnene til dette er også at barnet da kan få tidlig hjelp av ppt og spesialpedagog allerede ved barnehagestart hvis det er behov for det. Og hvis det ikke er behov har du i alle fall utelukket det.

 

Noen barn kan være litt senere i utviklingen enn andre, og det kan være helt normalt. Noen sykdommer som f eks stoffskiftesykdom kan gi forsinkelser i utviklingen når de er ubehandlet. Mye kan rettes opp i. Uansett, ta dine bekymringer på alvor. Og kos deg med barnet ditt på det utviklingstrinnet det er nå. Jeg tror det er lurt å ikke henge seg mye opp i at man skal trene på ulike ting, spesielt hvis barnet ikke mestrer det enda og ikke synes om treningen. Du høres ut som en omsorgsfull mor, og det er veldig positivt at barnet er med på det sosiale området. Det gjør at autisme er lite sannsynlig f eks.

 

Håper det er ok at jeg svarte 100% ærlig, for jeg skjønner at mye av det jeg har skrevet kan oppleves skremmende. Stor lykke-til-klem til deg :)

 

Anonymous poster hash: caec4...407

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Setter stor pris på det!

 

Barnelegen på hs har alt sendt oss til blodprøver for bla sjekke stoffskifte og B12 mangel. Alt var i orden der! Jeg tenker jeg skal ta det opp igjen nå snart på 1 års kontroll, da treffer vi jo både hs og lege. Skal uansett til Fysio igjen om en uke, da vil jeg forhøre meg litt nærmere der. Har tenkt litt på KISS også, mye som stemmer men også endel som ikke stemmer. Det er nok ikke autisme, har såpass erfaring på det området at jeg ikke tenker i de baner. Men det er nok en generell forsinkelse ikke bare på det motoriske... Men det er så vanskelig å vite, baby er liksom veldig baby enda selv om den snart har bursdag! Vi koser oss selvsagt og jeg legger opp til ting baby mestrer og liker! Den betingelsesløse kjærligheten forsvinner aldri <3 det er bare litt trist å se at baby gjerne vil men ikke får til helt enkle ting!

 

Tusen takk, igjen!

 

Anonymous poster hash: e6b04...ff1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres ikke enkelt ut å gå slik å vente...

Vil bare sende deg en klem :-)

Hold oss gjerne oppdatert!

 

Anonymous poster hash: 74098...a8b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk! Skal prøve å holde dere oppdatert. Spent på neste ukes Fysio, tror både jeg og pappaen skal være med da!

 

Anonymous poster hash: e6b04...ff1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare et lite tips fra en som har vært der selv; skriv ned alle milepæler slik du kan dokumentere når alt skjedde. Vi har vært gjennom utredning på habilitering (og har egentlig bare fått bekreftet at det er forsinkelse i utviklingen, ikke noe verre), der de måtte ha all denne dokumentasjonen. Fire år etter er det ikke lett å huske alt, så det at jeg hadde gjort dette gjorde alt mye lettere! Mest sannsynlig er det bare forsinkelse, plutselig skjer alt på en gang;-) lykke til!

 

Anonymous poster hash: 44603...00b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk! Det var et godt tips! Det skal jeg gjøre :-)

 

Anonymous poster hash: e6b04...ff1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...