Gå til innhold

Hvordan få stesønn til å ville være her mer?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Han er på vei inn i tenårene, og vi ser plutselig at han trekker mer mot mor. Han er her fremdeles en del, men holder igjen på å komme hit når far ikke er hjemme. Jeg har vært i livet hans siden han var liten, og vi har alltid hatt en god tone. Tidligere ville han flytte fast hit, noe som selvsagt gikk litt inn på moren hans. Men plutselig har dette snudd.

 

Vi har stort hus, med alt han trenger for å kunne ta med venner hit. Vi er nok litt strengere på data og grenser generelt, mens han får styre seg mer fritt når han er hos mor. Her har han også to søsken, mens hos mor er det bare dem.

 

Har dere noen tips til hvordan snu dette? Ikke nødvendigvis sånn at det skal snu til andre siden, men i hvertfall at han skal ville være her litt mer?

 

 

Noen som er mer erfarne enn meg? Er det vanlig at det blir sånn i denne alderen? Kjenner at jeg tenker en del på det, for han er jo like viktig for meg som egne barn.



Anonymous poster hash: 99db5...fa1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det jeg tenker er at det er en naturlig utvikling. Han er tenåring, og i den perioden blir venner og livet utenfor hjemmet mer og mer viktig.

Har han nærmiljøet sitt hos mor, mens dere bor lite stykke unna? Da er det iallfall naturlig at han ønsker å være der venner/fritidsaktiviteter etc. er (selv om dere sier dere kan kjøre osv. så står han jo ikke like fritt da).

Om dere også bor i nærmiljøet til gutten, synes jeg fremdeles det er naturlig at han ønsker mer ro rundt seg til å fokusere på andre ting enn å flytte en gang i uka.

Jeg synes egentlig det er flott at han har blitt så moden og trygg at han tørr å si ifra om hvordan han ønsker å organisere livet sitt, uten å ta hensyn til om dere blir såret. Det er dere voksne som har bestemt samværsform for han frem til nå, nå gir han uttrykk for hvordan HAN ønsker å ha det.

Jeg tenker det verste dere kan gjøre er å mase/hinte og dermed gi han dårlig samvittighet for hvordan han ønsker å organisere sitt eget liv.

 

Det kan godt tenkes at grunnen til at han har "valgt mor" er at det er litt løsere rammer der, men da ville jeg fulgt opp, tilbudt meg å gå natteravn, hente når han er på fest, møte opp når han spiller kamp, få et godt nettverk med de andre foreldrene så dere vet litt hva som rører seg i ungdomsmiljøet.

 

Ellers ville jeg fortsatt å invitere med på ferier og andre ting, inkludere han i alle familieting, men samtidig vise forståelse for at han velger bort enkelte ting til fordel for venner, fotballcuper etc.

Det tror iallfall jeg dere kommer lengst med, da vil han føle seg velkommen og inkludert, samtidig som han får aksept for at han begynner å bli stor og få sitt eget liv. Et godt grunnlag for deres videre forhold til han i voksen alder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...