Gå til innhold

Krav til fosterhjem


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei.

Vi vurderer å blir fosterforeldre eller berdskapshjem, men vi lurer på litt mer hva som kreves av oss. Har lest om stabilitet, bolig pluss pluss men noen som har litt mer inngående info. Hvilke lønnsnivå må man ligge på, noen krav om str på bolig, hva om man blir /er arbeidsløs, hva om man får /har betalingsanmerkning. Og er det spesielle krav om man har særkullsbarn som bare har samvær i helgene??

 

Håper noen kan hjelpe med litt mer info, gjerne noen som har vært med i søknadsprosessen.

 

Anonymous poster hash: 50912...ff2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er ikke egentlig så mye mer inngående info å gi. Kravet til økonomi er at man har normal og stabil økonomi. Betalingsanmerkninger i fleng vil telle negativt, om man har en betalingsanmerkning eller to fra flere år tilbake vil ikke ha noen betydning.

 

Man kan være arbeidsløs, og jeg kjenner også til helt- og delvis uføretrygdede som har blitt godkjent (men er man helt ufør må det gjerne litt ekstra drøfting med legen til, naturlig nok).

 

Fosterbarnet skal ha eget rom. Ellers er det ingen spesifikke krav til boligstandarden. At man har særkullsbarn med helgesamvær betyr bare at disse barna også tas med i vurderingen. De bør være i alder og av type som matcher det aktuelle fosterbarnet, de bør om de er store nok til å ha en mening om det også være involvert i fosterhjemsprosessen og positive til å ta i mot et fosterbarn.

 

Det er i hovedsak skjønnsmessige vurderinger som avgjør om man godkjennes. Man skal ha et reflektert forhold til eget liv, parforhold, tanker om barn etc. og man skal kunne tilby en stabil tilværelse for et barn, samt evne å bli et "offentlig hjem" med det det innebærer av samarbeidsmøter, samvær for barnet, tilsynsbesøk etc.

 

Det er høyere krav til personlig egnethet for beredskapshjem enn fosterhjem, siden disse tar i mot barna i den mest akutte krisefasen.

 

 



Anonymous poster hash: 5cbd6...86f
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...