Gå til innhold

Noe som vet om det ha noe å si for at egget ikke utvikles?


sommer2012?

Anbefalte innlegg

Jeg er 42 og prøver å bli gravid. Har hatt 3 MA/SA etter siste barnet som kom i 2009. Første barnet kom i 2008.

De første 2 barna ble omfanget da jeg hadde syklus på ca 28 dager og EL ca 10-12. dag kanskje. Vet jo ikke dethelt sikkert, men vi hadde i begge tilfeller sex ca 10. dag. De andre tilfellene da jeg fikk SA/MA hadde vi sex mye senere, dvs rundt dag 15-17. Jeg konkluderer med at EL er blitt senere og lengden av andre delen av syklus fram til mensen er blitt kortere. Har det evt. noe å si for utvikling/festing av egget? Er det det som kalles for "kort lutealfase"? Har forresten samme lengde på syklus fortsatt (ca 28 dager)

 

Denne gangen hadde jeg sex med partner så vel dag 10 og dag 14. Regner med at det i begge tilfelle er store sjanser for å bli gravid, men spørs om jeg beholder da.

 

Noen råd her, kjære damer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det heter jo at du har hatt eggløsning 14 dager Før mens, så om du har 28 dager syklus er vel det sånn hos deg :)

noen ganger kan det kanskje ta lengre tid for egget å feste seg selv om du måler el på dag 12 feks. .

når vi er blitt godt voksne er det dessverre flere ting som kan gjør at vi ikke bærer frem, eller blir gravide, men vi fokuserer helst på det positive :)

Lykke til! !! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er 43 år og prøver. Har 28 til 29 dagers syklus. Min eggløsning ligger på rundt dag 14. Har prøvd i 5 mnd SA januar og no sitter jeg igjen med positivetester og håper det går vegen. Har tatt folat tabletter i 2 mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opp i 40-årene har mange av embryoene kromosomfeil pga av at eggkvaliteten går ned Mange av disse går til grunne før festing, eller tidlig i fosterlivet. Derfor er sjansen for å få syke barn mye mindre enn den ville vært om alle embryoene klarte seg. Hvis dere er veldig motiverte for å få ett barn til, kan prøverør hjelpe med å plukke de embryoene som har den mest perfekte utviklingen. I utlandet kan dere også screene embryoene for kromosomfeil, slik at dere setter inn friske. Det er kostbart. Kort lutealfase kan gjøre at mens kommer før fosteret har produsert nok hormoner til å hindre mens. Da vil jeg tro du får mens til forventet tid, eller innenfor få dager. Hvis fosteret lever i flere uker er det nok sannsynlig noe annet som er i veien. 3 aborter på rad gir rett til utredning for habituell abort, men jeg er usikker på om det gjelde når man er 43. Da har man ikkr lenger rett på offentlig hjelp til å bli gravid, og aborter vil dessverre være hyppig knyttet til eggkvalitet. Men noen kan klare det til slutten av 40-årene også, og til og med i 50-årene! Og jeg er 37 og har dårlige egg nå, men usikkert om det er alderen eller fordi jeg har pco, siden eggreserven er bra. Jeg ville forhørt meg med privat fertilitetsklinikk eller evt en flink gynekolog om de har noen råd. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...