Gå til innhold

Barn med sterk ADHD - HJELP!!!


mamma på fulltid

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har ganske nylig fått konstatert at jenta mi på 6 år har ADHD. Det var ikke særlig overraskende, men litt trist var det uansett. Nå vet vi at hun ikke har den samme kontrollen over seg selv som "folk flest" og at dette ikke bare er en evig trassalder. Det er faktisk sånn hun er, og ingenting hjelper.

Vi har til nå hatt best erfaring med ritalin kapsler kontra concerta som bare gjorde vondt verre. Men nå holder jeg på å miste forstanden totalt!!

Hun er så kranglete og furter som en liten baby uansett hva vi sier til henne. ALT er galt. ALT er stress. ALT skal krangles og kveruleres på til siste lille detalj. Hun har begynt å svare oss i form av å skrike til oss og hun skriker høyere og høyere for å overdøve oss - som igjen må skrike for å bli hørt. TRO MEG denne jenta nytter det IKKE å sette seg ned å prate rolig til når hun først er sint. Og sjelden har vi tid heller, med en 1 åring som løper rundt her og tester grenser.

I tillegg gjør hun seg til baby. Ting hun har klart fint lenge, kanskje i flere år, begynner hun å "ikke klare" og blir stående å fikle i stedet for å faktisk prøve, helt til vi ikke har mer tid til å vente på henne og er nøyt å gjøre det selv. For eksempel i dag morges da hun måtte rekke skolebussen og plutselig ikke klare å lukke glidelåsen på jakken. JEG BLIR GAL!!!

Er ikke en tålmodig person fra før, men denne jenta trekker meg LANGT over min egen grense og vel så det.

Hun er så ekstrem i perioder at jeg bare har lyst til å sende henne bort. Uansett hvor stygt og grusomt det høres ut, men jeg er så sliten og lei av denne krigen hver bidige dag, flere ganger om dagen, i 6 år nå!

Og ikke la meg begynne å snakke om måltid. Det er en KAMP uten like.. Det er krangling og grining ved HVERT måltid fordi hun ikke spiser.

Er det noen andre som har lignende opplevelser med barna sine? Evt råd jeg ikke allerede har fått hundre ganger?

Jeg er så rådvill, trøtt, sliten og lei.. Det var ikke sånn det skulle være å bli mamma.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Fortsetter under...

Hei! Vil sende deg en god klem, jeg vet så inderlig vel hvordan du har det :) Nå er min er par år eldre enn din riktignok, men utfordringene høres veldig like ut. Vi kombinerer Strattera med Medikinet (Ritalin) og har fått en ny hverdag. Det er selvsagt fremdeles "bølger" med henne, men hun er mye jevnere i humøret enn hun har vert noen sinne. Noe å be legen deres sjekke ut neste gang dere er på kontroll? Conserta virket ikke her heller, det førte til tendenser til depresjon og hysteriske raseri/gråteanfall i timesvis hver dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har ingen erfaring med AD/HD,men har masse erfaring med måltid og har en gutt som har spisevegring. Han er veldig småspist og utrolig kresen. VI har fått oppfølging av ernæringsfysiolog over flere år og det har vært veldig tryggende. Hun har veiledet oss og hjulpet oss mye til å ikke lage stress ut av måltidene. Råd fra henne er f.eks stramme rutiner på mat, ikke spise foran tv/annen underholdning, ketchup på middagen er helt greit, ingen grønnsaker er ok, men tilby, ikke tvinge i mat, lage kun en middag/måltid og vil hun ikke ha så kan hun vente til neste, være streng med vann/melk som drikke til mat og bare vann mellom måltidene, spesielt om hun ikke spiser til måltidene.

Du kan helt sikkert det meste av dette, men om hun er småspist eller måltidene ikke er kos og du føler du trenger veiledning så ta kontakt med fastlege og be om henvisning til ernæringsfysiolog. Det har virkelig beroliget meg mange ganger med at ting ikke er så farlig som man tror alltid og faste rutiner faktisk kan gi resultater etter hvert =)

 

Håper du får hjelp til jenta di =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...