Gå til innhold

Baby som plutselig hylgriner.


Atanih

Anbefalte innlegg

Min lille er litt over 2 mnd, og de siste dagene/par ukene når han har lagt i lekegrinda og sovna, har han plutselig våkna opp etter en stund og hylgriner, uten noe som helst "forvarsel" som ynking eller kaving. Han ligger som regel rolig og stille og snakker for seg selv oppi der, men det er de gangene han har sovnet som han våkner opp etter 10-20 minutter eller mindre, med intens grining. Han roer seg som regel med en gang etter trøst eller mat, om han allikevel skulle ha mat om litt (får kun MME). Virker ikke ellers som om han har vondt noe sted, men det er som om han har hatt et kjempeskummelt mareritt eller noe! Skjer kun når han sovner i grinda, ikke i vippestolen, senga eller når han ligger under babygymmen.

 

Noen som har vært borti det samme eller har noen som helst anelse om hva det kan være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har ei som begynte med dette (altså tydelig forskjell mellom enkelte oppvåkninger) for et par måneder siden. Hun var kanskje da rundt 4 måneder. Det er ingen sammenheng mellom hvor hun ligger og skrikinga. Det bare skjer inni mellom. Har antatt at hun til tider har ekstra behov for nærhet og at det er derfor hun skriker. Om det samme kan gjelde din lille på 2 måneder vet jeg ikke. Kanskje har din bare helt tilfeldig ikke enda skreket i vippestol, seng og under babygym? Kanskje vil du oppleve at han vil skrike også på de andre stedene snart. Evt kanskje kan det ha noe med hva han ser når han våkner opp mens han ligger i grinda? Eller hva han ikke ser - kanskje han ser deg når han våkner på de andre stedene?



Anonymous poster hash: 44b3c...9cf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min jente på 3 mnd gjør dette av å til. Hun kan ligge i grinda si og sove, plutselig våkner hun og hyler til! Da tar jeg henne alltid opp og trøster, da gir det seg med en gang. Hun kan også gjøre dette hvis hun skvetter, blir redd eller ser nye ansikter som hun ikke er vandt til. Hvis han bare gjør det i grinda så kan det kan være mareritt ja, eller kanskje han blir redd når han våkner opp og ikke ser mamma'n sin med det første? Vanskelig å si egentlig... Men helt sikkert normalt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det samme har skjedd her fra rundt 2 mnd alder. Trøst er det eneste som hjelper. Jeg synes det virker som hun får et akutt behov for å sjekke at vi er der. Og når vi da svarer raskt, tenker jeg at hun knytter seg tettere til oss :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er bare så rart, for han ser oss ikke i senga heller da han har ligget på eget rom i to netter nå.

Men satser på at det ikke er noe verre enn det, og at det går over om en stund :) 

Er jo hjerteskjærende å høre på når det er så akutt og intenst! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Babyer har forskjellige søvnfaser. Jeg opplever at det er ofte i overgangen av ny søvnfase at skrikingen kommer hvis hun våkner av noe da fordi da er hun fortsatt trøtt og vil egentlig sove men så våkner hun til og klarer ikke finne søvnen selv igjen. ofte ca 30min etter sovnet. Så her hvis hun ligger i vognbagen stille og jeg da begynner å gå med henne etter 25min så sover hun ofte "over" denne skrikingen for da får hun hjelp av vogn i bevegelse til å sove videre uten å våkne til.

 



Anonymous poster hash: 4ab80...f47
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...