Gå til innhold

Urolig på natta- når roet deres barn seg?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Poden på 10 mnd er litt urolig på natta. Vet at det ikke er uvanlig, så vi har vel egentlig ikke noe å klage på.

Sovner greit 1930. Må gi smokk 1 gang før vi legger oss. Men fra 23-03 sover han ganske urolig. På det meste må vi gi smokk hver halvtime. Og minst 3 ganger!

Sover deretter til 0530. Da er det morgen!

Litt lei, skjønner at vi er bortskjemt med storesøsters sovevaner! Akkurat nå trenger jeg bare å "se lyset i tunnelen":-p Dere som har hatt det lignende, når roet ungene seg???

Han har flere smokker i senga og klarer fint å putte inn selv, men tror han skriker i søvne bare, og stopper jo ikke før vi putter inn smokk..

 

Anonymous poster hash: 4be48...f3b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette lurer jeg også på! Har også en på 10mnd som må ha smokk hundre ganger ila natta...

 

Anonymous poster hash: 32bb8...84a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

gutten min nekter å ta smokk da, men han bruker flasken før fikk han melk på den å da våknet han gjerne 3-5 ganger på natten å ville ha mer, så da hadde jeg ikke noe annet valg enn å kutte ut melken helt og gi han vann på flasken, å da var det noen netter med mye skriking før han fant ut at det ikke var noe vits,

så ville kansje prøvd at dere drøyer det mer og mer før dere går inn å gir smokken, for da kan det jo hende at barnet finner den selv å tilslutt ikke trenger deres hjelp på natten i det heletatt, å dermed sover mer rolig når de finner smokken selv, jeg er ikke en ekspert på unger da men kan være at barnet gjør det for å få oppmerksomheten fra foreldrene, så om de forstår at de ikke kan få oppmerksomheten på natten så gir de gjerne litt opp på det å heller krever det på dagtid, å så sover natten gjennom. 

 

vet ikke om det hjelper å er vell ikke letteste måten, men er vell kansje verdt et forsøk, bli nok 2-3 netter med litt mer urolig enn vanlig, men kan jo henne at det virker og ungen dermed sover bedre da. 
 



Anonymous poster hash: c6862...205
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan hjelpe å feste smokken til barnet med et sånt smokkebånd. Det hjalp litt her. Men det hender vi fortsatt må inn altså. Utenom det prøvde jeg å la være å gå inn dersom det virket som at hun bare klagde og ikke gråt. Hun har to forskjellige type måter å gråte på; den ene er mer klagende og den andre er hysterisk. Hvis jeg hører at hun er, eller gråter sånn at hun kan bli, hysterisk, så går jeg selvfølgelig inn. Men dersom det bare er for å klage, så dropper jeg det.

Det hjalp her hvertfall. Nå finner hun som regel smokken selv, og roer seg på egen hånd. Ofte er det bare en liten "æææ" og så blir det stille igjen.

Men hun var aldri så ille som du beskriver. Men sikkert lurt å prøve å "tåle" at de griner litt. Selv hvor vanskelig det er.

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Min på 1,5 har ikke roet seg ennå 😔 beklager, ingen lys i tunnelen å sende over. Men har hørt det er noe i en tilstand, de går ned i rem søvn men på en eller annen måte klarer de ikke å bli der, noe vekker dem. Skal utforske litt mer om dette. For jeg er så sliten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar dere.

Fortsatt like ille her, hvis ikke verre siste uka:-p

Tenkte på det du skrev om søvnfaser rene82, og søkte litt på nettet.

Fant dette http://www.psykologtidsskriftet.no/index.php?seks_id=15106&a=3

Tror jammen det er dette som er problemet jeg.. Kanskje vi skal forsøke å ikke være på pletten med smokk med en gang..

Men hva gjør dere da rene82?? 

 

HI



Anonymous poster hash: 4be48...f3b
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Har en på 19 mnd som er våken hver eneste natt, og ofte flere timer i strekk og noen ganger 8-10 ganger på en natt. Det er imidlertid en årsak til det (barnet har vondt). Jeg ville prøvd å utelukke at det er en grunn til at barnet sover så urolig. Kanskje er det vondt?



Anonymous poster hash: 319e0...9cc
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet du, jeg ville kuttet ut smokken. Hardt og brutalt, men det blir en ny hverdag når lille lærer å sove uten smokk! 



Anonymous poster hash: f48c9...1ad
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det litt i perioder.

Vendte han av med nattpupp rundt 11 mnd alder. Så sov han hele natta i noen uker, men nå de siste dagene har han forlangt pupp ved 4 tida.. Og natt våknet han 02.30...

Dumt av meg å gi etter men på natta er jeg helt i svime. Så blir han liggende i senga vår resten av natta : ( spørs om ikke vi må ta en ny kamp snart. Han er forkjøla nå da så mulig det er det som gjør at han våkner opp. Men slitsomt er det uansett . Alle mine inger har vært veldig glad i mat på natta så det er ikke helt ukjent for meg ; ))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

De er i en mye lettere søvnfase på etter ca 3 timer søvn som flere over her har sagt. Det vil si at flere barn våkner da, men noen klarer å finne søvnen igjen selv... og det er dette som er løsningen. Barnet må lære at det ikke er farlig å våkne og at det kan finne søvnen igjen selv uten at mamsen eller papsen kommer inn. Da har man to løsninger slik jeg ser det, som også er skissert over. 1. kutte ut smokken, 2. Avvente situasjonen og la barnet få mulighet til å finne smokken/søvnen selv uten innblanding. De fleste foreldre greier å identifisere gråten til barnet sitt- om det er en KRISE KRISE situasjon eller mer klaging. 



Anonymous poster hash: 61b8d...39f
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...