Gå til innhold

flyreise -5 mnd baby 1st gang


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei !

Vi planlegger familie tur innenlands på jul sammen med vår lille jenta . Hun kommer til å være rundt ca 5 måneder ved Julen.  Det er første flytur for vår lille jenta så vi lurer på masse ting og derfor ønsker at viss noen kan dele erfaring eller gi beste råd angående følgende

 

1) Baby ører under landing og takeoff ?  - Ting å ha med ,hvordan trøste - hva kan gjøres

 

2) hva slags ting vi bør ha med i flyet for henne ..?   er det greit å amme i flyet for barnet ?

 

3) Må vi ha pass for vår jenta , bare lurer på siden det er innenlands flyreise ?

 

4) Hva med barnesete ? vi har tenkt å ta med barnevogn , men trenger vi barnesete også - IS IT A MUST ?  vi har ikke tenkt å dra så mye ute på bil i familie byen (kaldt + få familie kost hjemme ) så det eneste reise blir det fra flyplassen til hjem og samme på vei tilbake ?  vil slippe det extra ting å ta med ,hvis det går an .. vi har tenkt å bruke bæresele også underveise på flyplass osv så kanskje.

 

5)  Andre ting vi må huske på for turen .

 

Takk på forhånd. Håper å få noen gode erfaring ,råd og svar .

 

 



Anonymous poster hash: e6cf6...680
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei! Me reiste nettopp på besøk til familie på Svalbard. Mini var då 6,5 mnd. Det gjekk supert. Mellomlanda i oslo. Me var så heldige og fekk låne bilstol og vogn av venner der oppe, så slapp å ha det med, men er jo nødvendig med bilstol til biltransportene om de skal køyre til og fra flyplass, men ikkje nødvendig på flyet. Om de vil ha det må dåke betale for ekstra sete. På flyet seier seier dei at baby må sjå framover ved letting og landing, men i.o.m at signing motvirker trykket i øyrene valgte eg å la ho die då. Gjekk supert. Fekk bok som ho kunne sjå i, men den var ikkje interessant så lenge, så glad me hadde med leker. Hadde og med smoothies. Viss dåke skal reise langt får det an å då seng på flyet som kan festes i setet, men det hadde ikkje me bruk for. Brukte bæresele på flyplassen. Det var supert! Dessuten så var det fantastisk å få gå gjennom familie-sikkerhetskontrollen!! Ingen kø!! Og å komme inn først på flyet! Håper de får like god opplevelse som oss! PS: smokk er også godt alternativ til amming ved letting/landing. Eg lot være å utjevne eget trykk for å ha ei formening om kor "landet låg"..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nå flydd 3 turer med min baby, hun er 10 mnd. Første gang var da hun var 6 mnd. Alle turene var på 3,5 timer.

Jeg må si at det gikk over all forventning! Var nervøs siden jeg reiste alene med henne, men det gikk strålende! Den beste turen jeg hadde var tur nr to, for da reiste vi på kvelden. Flyet gikk kl 19.55. Hennes leggetid er vanligvis kl 19, så da vi kom oss inn i flyet, ga jeg henne flaske, og så smokk, og så sov hun HELE veien. Det var helt magisk :) Skal definitivt fly på kveldstid neste gang!

 

Ting du bør ta med:

Smokk

Paracet (i tilfelle smerte i ørene)

Noe å leke med (hvis dere flyr i våkentiden)

Mme og flaske + varmt vann (hvis du ikke ammer)

Teppe eller noe lignende (kan bli kaldt på fly)

Bæresele (er i hvert fall veldig kjekt).

 

Vognen må dere nok sjekke inn, men det er jo greit. Bilsetet kan dere ha med på flyet, men da kan det hende at dere må betale for et ekstra sete til babyen. Sjekk hjemmesidene til flyselskapet du reiser med for mer informasjon. Eller ring dem.

Er enig med PastelPeach om at dersom dere skal kjøre bil så må dere ha bilstol. Men kanskje det er noen dere kan låne av der borte, så dere slipper å drasse med dere deres?

 

Når barnet er 5 mnd så har dere vel neppe begynt med fast føde, men hvis du skal fly ved en senere anledning, vil jeg anbefale å ta med sånne poser med mat og frukt fra Ellas kitchen (nå finnes det mange flere merker også som har disse, blant annet Nestlé). Veldig greit sånn på reisefot! I tillegg er kavringer eller usukrede kjeks også lurt for å ha noe å sutte/gnage på underveis.

 

Lykke til! Det går nok bra! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Og forresten:

Når det gjelder pass så skal man vel egentlig ikke trenge det på en innenlandsreise, men du skal alltid ha med deg ID. Og når man er baby så har man jo ikke akkurat et bankkort eller et førerkort man kan bruke som identifikasjon ;) Så hva de godtar da, vet jeg faktisk ikke. Om det holder med fødselsattest eller om du kanskje bør skaffe pass til barnet. Du kan alltids snakke med dem og høre. Det tror jeg at jeg ville ha gjort :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk alle sammen for veldig informativ svar særlig 9desember og Mina&Nuuk for å gi detaljert forklaring.

 

Jeg kommer til å sjekke med flyselskap om pass.

 

Bare lurer på en ting til ,,Jeg har sjekket at flyselskapene anbefaler godt emballasje for både barnevogn og barnsete .. Hva er deres erfaring og anbefaling ?  har lest om Airshells og Prampack ,,, hva passer fint i forhold til en pakning som vi bruke igjen for seinere anledning til reise flere ganger... Finnes det noe på butikker for babyer (babyshop , barnashus osv) ?

Takk på forhånd

 

 



Anonymous poster hash: e6cf6...680
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående barnevogntransport mener jeg å ha lest i en blogg en gang at de leier ut prampack på gardermoen, det kunne kanskje være interessant å finne ut av? Jeg mener også bestemt at babyshop leier ut bilstoler, så hvis det er en babyshop der dere skal på reise er det kanskje verdt en telefon for å høre om det er en mulighet. Hvis ikke det er babyshop i nærheten så har gjerne bilutleiefirmaer også bilstoler som de også går med på å leie ut uten bil.

 

Ellers lykke til på tur, du skal se det går fint. Hvis mini ikke vil spise akkurat under avgang og landing (mine har stort sette alltid ville amme når det passer dem og ikke når det passer meg), så kan smokk gjøre samme nytten. Og i tillegg til et par favorittleker kan det lønne seg og ha med et par helt nye leker - f.eks en fin stoffbok med mange spennende teksturer, flapper og titte bak osv.

 

I tillegg bør du ta med et skift mer enn du tror du trenger til baby pluss en ekstra trøye til deg selv. Og ja - med barn skal dere få lov til å gå først på flyet, men det hender flypersonalet ikke er så flinke til å informere om det, så med en gang dere lukter at det er boarding i gjerde er det greit å bevege seg bort mot skranken og vise tydelig at dere forventer å få pre-boarde. Det er veldig greit å få være først på og ha litt tid (og plass) til å installere seg før alle andre kommer på flyet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...