Gå til innhold

Hvor mye sover 2-åringene deres på dagen?


Apple80

Anbefalte innlegg

Når er det vanlig at de slutter å sove på dagen? Gutten min bruker 1 time på å sovne på kvelden. Han sover som regel 1,5-2 t på dagen,men jeg kam ikke si jeg merker noen forskjell hvis han har sovet 1 time på dagen.. Han sliter vel bare med å finne roen. Tips mottas med takk! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Klondrian

Min eldste sluttet før han ble to år. Han nektet å sove, lå bare og tullet. Eneste gangene han sov var da vi kjørte bil rundt det tidspunktet han pleide å sove. Yngste er snart tre år, og sover fortsatt noen ganger på dagtid. Kommer litt an på hvor sliten han er og når han stod opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min sover seg en dupp på dagen, alt fra en time til to og en halv. Det er veldig avhengig av aktivitetsnivået på formiddagen..

Huhn er vanskeligere å legge på kvelden dersom hun ikke har sovet nok på dagen, det ser ut som om hun da ikke klarer å finne roen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knerten sluttet å sove hjemme litt før han ble 2, men sov i bhg. Ny bhg i høst, men er ikke hver dag han sover der heller, noen ganger inntil en time. Ellers ligger han visst i vogna og hviler. Hvordan ialledager han holder seg gående i 12-13 timer om dagen, er for meg et mysterium, men han trives. (ser avogtil på tv før middag og tar det litt rolig da, da)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Når min gutt på to år sluttet og sove på dagen ble han mye lettere å legge på kvelden. Kan jo prøve og se, vi gigg fra soving til en liten hvil i barnrhagen til ingen hvil/dupp i det hele tatt.

 

Anonymous poster hash: 71c96...548

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min gutt siver 1,5 t på dagen. Må vekkes og vil gjerne sove mye mer. Bruker tid på å sovne på kvelden ,men er rolig og plundrer i sengen. Går selv til senga j helgene og vil sove.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min yngste er 2 år og 2 mnd nå og er akkurat begynt og hoppe over hvilen på dagen hvis vi er hjemme. Han sover 1 time i barnehagen enda.han vil ikke sove hjemme på dagen, sovner kun hvis vi kjører bil i sovetiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knøttet sover fremdeles en dupp på omtrent en time, han ble to i sommer. Vi prøvde en dag uten dupp, da sovnet han i fanget mitt i tre-tiden på ettermiddagen... Så han må nok fremdeles ha en dupp midt på dagen. Han er stort sett grei å legge på kvelden, han pludrer litt for seg selv før han sovner. Det kan fort ta en time før han sovner, men så lenge han ikke gråter får han bare holde på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun er 2 år og 2 mnd. Hun sover 1 time i barnehagen. da vekker de henne. Hvis ikke , bruker hun lang tid på å sovne på kvelden. Det ser ut til at vi kan kutte enda mer ned sovingen  snart. Mellomste sluttet ¨sove på dag da hun var 2 år. Eldstemann var ca 2 og halvt da han sluttet å sove på dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 åringen min sover 1-2 timer på dagen, det tar litt tid å sovne på dagen og det tar enda lengre tid på kvelden. Jeg bruker den tiden til å ligge oppi senga med henne og lese bok, synge, snakke sammen, fortelle eventyr - en kose stund som jeg sovner av selv som oftest og for min del er det greit for jeg har bare ett barn. Jeg ville ikke kuttet dagsøvnen så lenge hun fortsatt får sove på dagen, men heller vente til når barnet slutter å sovne og ligger våken og snakker med seg selv, tuller og tøyser, har det bra, men sovner ikke dag etter dag og da er det helt klart at dette barnet trenger ikke mere søvn da snakker jeg over en periode på 2 uker fks da kan man tilrettelegge for å slappe av med en bok eller veldig rolig lek alene og etterhvert med andre barn så blir det en ny overgang og barnet går over til å holde dagsformen og trivsel på topp, men sover ikke lengre. Det er fryktelig trist der barn blir holdt våkne på dagen i barnehagen og de blir sure og grinete og leker ikke og blir sure på de andre ungene fordi de finner ikke ro og orker ikke alle innpå seg eller å henge med og kanskje tisser de på seg og sovner ved bordet, så er det et troll som møter deg når du henter som hyller og skriker i trøtthet og fortvilelse og som sovner i bilen på veien hjem eller oppi middagen hjemme og tilgjengjeld er ferdig med å sove 4 på morningen osv og alt dette .....for at de skal sovne lettere på kvelden, det kan altså få mere negative ringvirkninger enn positive så vent til barnet ditt er klart. Synes man skal være litt forsiktig. Og det er jo helt vanlig at unger tuller ved leggetid og er oppe på natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Har to jenter, 2 og 3 år gamle.

 

2 åringen sover 2-3 timer, og 3 åringen 1-1,5 time. Her om dagen sov de begge to 3 timer.

 

 

 

Anonymous poster hash: 9c5f9...b35

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gutten min er 2,4år og holder på å kutte soving på dagen.
Han har fram til for et par uker sovet fra 1-2t på dagtid, men noen ganger vil han ikke sove, noe jeg tar som et tegn på at han holder på  slutte.
Det er ingen problem om han ikke sover.

Mine to forrige kuttet også å sove på dagtig rundt denne alderen.

Syns det er deilig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Her sluttet småen med daglur da hun var 1,5 men jeg var hjemmeværende. Nå har hun begynt i bhg og sover minst 30 minutter på dagen. Så kommer nok litt an på hvordan dagen til barna ser ut. Søvnbehovet er også individuelt. Jeg vet om barn som sov på dagen til de var 4 år gamle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min førstefødte sluttet å sove i bhg da hun var 1 år og 8 mnd, og det var som å skru på en bryter. Det var ingen våking om nettene lenger og leggingen gikk som en lek! Har møtt veldig mange (spesielt barnehageansatte) som er skeptiske til om det var bra å slutte å så tidlig, men man vet best selv hva som fungerer. Det er i alle fall ikke bra for verken barn eller foreldre at barna er våkne 1-2 timer hver natt.

 

Lillebror er to år og 3 mnd, og sover en halvtime i bhg enda. Han er enkel å legge på kvelden og kan av og til sove litt lenger på dagen uten at nattesøvnen blir ødelagt. Da han sov en time hver dag (i vår) våknet han i 4-tida på morgenen og det var ingen bønn.. Lyse sommernetter hjelper dessverre ikke på når de yngste er A-mennesker. :unsure:

 

Må legge til at mine har vært i seng mellom kl 18 og 19 de første par årene, og jeg er overbevist om at en god og lang natts søvn er det beste for barna - i motsetning til lange lurer på dagen og sene kvelder. Det er en overgang å snu på det, men etter et par uker med trøtte ettermiddager blir det bedre, jeg lover! :) (Jeg vet også om noen som har sovet på dagtid til i 4-årsalderen, så det er store forskjeller på søvnbehovet!)

Endret av chili_
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jenta mi er 2 år og 5 mnd, og hun sover en drøy time på dagen hver dag. For noen uker siden hadde hun ikke sovet i bhg, og var propell og grinete når hun kom hjem, endte med at hun sovnet på sofaen av utmattelse i 16.30 tiden...... Så hun trenger den hvilen på dagen enda... Er heller ikke noe problem å legge henne for kvelden kl 19.30...... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Min gutt er rett over 2 år, og sover enda på dagen. Han sover kun 45 minutt... Nå i det siste har jeg merket at han trenger lengre tid på å sovne på kvelden, så kanskje det er på tide å prøve å slutte med hvilen på dagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min 2 åring (25 mnd) har de siste dagene nektet å sove på dagtid. Sovner nå som en stein kl 18-1830.. Før tok det opp om 45 min og han tok kvelden nærmere 1930. Litt i tidligste laget syns jeg, men han er uansett oppe kl 06 senest og er en veldig bestemt liten kar. Dessuten var han nesten trøttere etter duppen enn han var før han la seg de siste dagene før han begynte å nekte..

 

Anonymous poster hash: 3ff9d...bdd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Gutten vår er 2 år og 3 mnd. Sover 1- 1,5 time på dagen og ikke etter kl 14.00. Legger seg fint på kvelden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Gammel tråd, men har samme erfaring som kommentar over. Gutten vår er 2 år og 3 måneder og sover 1-2 timer på dagen og sjeldent etter kl. 14. Han legger seg fint på kvelden og sovner alt mellom 19-20:15, og uten store problemer. Han hadde en periode han stod opp veldig tidlig, og vi vurderte kutt i dagsøvnen, men barnehagen frarådet det så lenge han var enkel å legge og nå har han begynt å sove lenger igjen uten at vi har gjort noen forandringer. Vi kutter ned og helt ut så fort han blir vanskelig å legge kveldstid :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...