Gå til innhold

Testoteron og hormonbehandling.


merterje

Anbefalte innlegg

Jeg er mann på 63 år, og får svar på prøver tatt hos legen nå neste uke. Han var inne på tanken om lavt testoteron nivå. Jeg leste om dette på nettet og det stemmer bra på meg. Men det står at løsningen er hormonbehandling. Er det behandling med medisiner, sprøyte eller noe annet ? Hvordan virker det ? Jeg er energiløs og sexlivet er skralt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Testosteron kan tilføres kroppen enten ved injeksjoner, krem, plaster eller piller. Jeg antar at legen din vil gå gjennom dette med deg når han har svaret på prøvene, og anbefale deg en av måtene. 

 

Når testosteronnivået ditt øker så vil du merke dette på energinivået ditt. 

Det er mange som sier at å bruke injeksjoner er litt som å være på en berg-og-dalbane. I starten har du høyt testosteronnivå og energien er på topp, og ettersom dagene går og nivået faller - det samme vil energien din gjøre - inntil du får en ny injeksjon. Det kan være ganske slitsomt å være på en slik berg-og-dalbane. (man tar som regel injeksjoner annenhver uke)

 

Med krem så tar du litt hver dag og du får ikke samme opp- og nedturer som med sprøyter da du tilfører kroppen testosteron jevnt over. Jeg vil tro at det samme gjelder for plaster og piller også, men dette har jeg ingen erfaring med. Skal du bruke piller bør du sjekke angående mage og lever. 

 

Om du ikke trener allerede så bør du starte med jevnlig trening. Er du overvektig bør du prøve å bli normalvektig - alt dette vil spille inn på kroppens naturlige produksjon av testosteron. 

 

Jeg mener å ha lest noe om sammenheng mellom mangel på enkelte vitaminer og kroppens (manglende) produksjon av testosteron - men dette bør du snakke med legen din om. 

 

Jeg er ikke lege og snakker kun av erfaringer som mannen min har hatt. 

 

 

 

 



Anonymous poster hash: 97dc1...c3e
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...