Gå til innhold

Bumbleride, Swift, Koelstra eller en annen vogn som "har alt"!?


MammaentilM

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er ny her i dag :) Dette blir et langt innlegg, håper det er noen vognfrelste som vil dele litt med meg!

 

Har en datter på 10 mnd. Bor i blokk uten heis. Har sovevogn på balkongen og turvogn nede i kjelleren. De to vognene er Emmaljunga Nitro og Emmaljunga Sport Classic (samme som Edge omtrent, men uten bag. Har Quadrolift i stedet). Nitro var den første vogna vi kjøpte og trodde den skulle holde til ALT og til alle barn vi skulle få ;) Det eneste jeg savner på den pr dags dato er bedre terrenghjul, derfor kjøpte vi Classicen som turvogn i vinter og Nitroen har stått som sovevogn på balkongen. Men nå har jeg bytta om på de, for savner de svingbare hjulene på Nitroen og at den er lettere å ta med i bilen! Bruker bilstolen på den til og fra parkeringsplassen, noe som jeg ikke har gjort før nå, det begynte å bli tungt å bære til og fra. Men er jo ikke så lenge igjen av kuldesesongen heller da, så ikke lenge til bilstolen kan bli værende i bilen. Har jo ikke mulighet for varm bil. Ikke bare bare å bo i blokk heller..

 

Jeg ser etter en vendbar trehjuling, som et alternativ til trille, (for det var trille-behovet som dukket opp nå, men har lyst å styre unna paraplytriller som jeg kanskje ikke har lyst å bruke så mye likevel, spesielt ikke på ferie). Samtidig vil jeg ha en vogn som har gode trilleegenskaper på terreng. Og liten og lett som sagt.

 

Tror egentlig jeg har gjort bra recearch nå, men er det noen som vet om et alternativ til Koelstra Latinique/Mambo, som er mindre sammenlagt og ikke noe særlig tyngre enn ca 12 kg?

 

Hvis jeg må gi opp vendbar vogn så blir det kanskje Bumbleride Indie eller Mountain Buggy Swift :) Hvor gamle er barna når de helst vil sitte fremover likevel?? Noen erfaringer?

Spm blir om jeg da vil ta med Nitro eller feks Indie på ferie til sommeren! Helst Indie, men vil helst ha barnet mot meg på ferie..

Vi har to flotte Emmaljunga-vogner, men spørs om ikke jeg skulle tatt noen andre valg fra starten. Får heller omorganisere "vognparken" ;)

 

Spørs om noen orker å lese alt dette, men da har dere hvertfall hele "situasjonen" min hvis det er noen som har tips til meg! Takk på forhånd i så fall! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei igjen ;)

 

Det høres ut som om du har satt deg godt inn i de ulike vogntypene og er veldig klar over hvilke behov dere har. Det finnes desverre få vendbare trehjulinger, og dette er jo på grunn av stabilitet og tyngdepunkt på vognen -de blir rett å slett for ustabile. De få som finnes -slik som mambo, er desverre veldig små i setet og korte i ryggen, du ender da opp med en vogn som barnet vokser raskt ut av.

Men det finnes jo firhjulinger med to store svingbare hjul, på disse kan man jo låse hjulene og dermed få en vogn med samme kvaliteter som en med fire store faste hjul. Det finnes også vogner som man kan bytte ut fremhjulene på slik at den får fire faste hjul. Vinterhjul kalles som regel det. Nitro har denne muligheten, men det vet du kanskje?

Det blir jo den rimeligste varianten for deg for da kan du jo bare kjøpe ekstra hjul til den du har. Jeg ser nemlig ikke helt vitsen i å ha for eksempel nitro og en trehjuling til bruk som trille, da kan du like gjerne bare ha nitro og også bruke den som trille -de har jo omtrent samme vekt og str sammenlagt.

 

Vogner med store svingbare fremhjul:

 

Emmaljunga super viking og super nitro.

Bugaboo buffalo

Babyjogger city versa gt

Easywalker june

 

Vogner med uttbyttbare fremhjul:

 

Brio go / go next

Bugaboo cameleon

Emmaljunga nitro

 

 

Ønsker du alikevel en mindre/lettere vogn enn nitro så kan jeg gi deg eksempler på det også, men disse er ofte ikke vendbare da. Jeg synes for eksempel at babyjogger city mini gt er en mye mere anvendelig vogn enn swift. Den er større i setet, mindre sammenlagt, veier det samme og har en genial sammenslåingsmekanisme. Bugaboo cameleon er et eksempel på vendbar vogn som blir veldig liten sammenlagt og veier lite, perfekt reise/by vogn med mange muligheter.

 

Når barn ønsker å sitte vendt fremover varierer jo veldig, jeg har tre barn og to av de foretrakk fremover fra de var rundt ett år mens ett av de aldri har likt det. Så dette må man jo nesten bare prøve seg frem på :)

 

Bare spør om du lurer på noe mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for at du tok deg tid til å svare :)

 

Som sagt er Nitro en god vogn i seg selv, og jeg vet jeg kan sette på vinterhjul, men har blitt frelst på svingbare hjul, og savner bare at disse hadde vært større og med luft/gummi. Derfor tenkte jeg i så fall å bytte denne vognen med feks Indie, som er en god terrengvogn, samt lettere og litt mindre sammenslått enn Nitroen. Så tviler ikke på at Indien er perfekt litt senere når jeg ikke føler behovet for å ha henne mot meg! Aner jo ikke når det blir.

 

Skjønner godt du liker City Mini GT, men den var litt stor i setet for datteren min ennå. Der savner jeg igjen større hjul til terreng. Swiften var liten men snerten ;) Men tror Indie er gull sånn i lengden. Der savner jeg bare  å kunne vende. Tenker litt på hva slags vogn jeg vil ha med på ferie også.

 

Har vurdert Babyjogger city versa GT også, men det blir omtrent det samme som Nitro. Denne ville blitt brukt som trille/ekstravogn/ferievogn, og hatt en bedre turvogn ved siden av. Har veldig lyst å teste denne også ;)

 

Tror kanskje jeg dropper Koelstra, siden den både er lengre sammenslått en de andre vognene, liten sittedel OG jeg har vendbar vogn per dags dato.

 

Super Viking og Super Nitro har punkteringsfrie hjul har de ikke? Ikke gummi/lufthjul? Men større fremhjul kanskje.

Bugaboo tror jeg blir litt dyrt, og June synes jeg ikke ser ut som noe god sovevogn eller vintervogn (?) og har lest at den er tung eller umulig å "vippe" på (hevekraft).

 

Så vet ikke helt hva det blir enda.... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du vet jo masse om vogner du!! Er vant til at folk her inne ikke har så god greie på det, så forrige svaret mitt bærer litt preg av det ;)

 

Veldig enig i alt du skriver om de ulike vognene. Og selv har jeg nå kjøpt en indie som skal være sommer/ferie vognen vår :D

 

Tilbud på foreldreklubben.no til 3499,- ink frakt for medlemmer. Kun svart da, men synes den var veldig stilig, har lilla ticket pose i :)

 

Nå er jenta mi 22mnd da, så litt større enn din. Om du føler deg klar for å ha henne vendt fra deg må du jo avgjøre selv, men tror ikke du vil angre -suuuper vogn!

 

Jeg vurderte babyjogger city elite også, men den var ganske mye dyrere og føltes større og mere ruvende. Er jo det som er en av fordelene til indie, den er liten og snerten men er alikevel lang i ryggen slik at den kan brukes lenge. Vurderte ingen andre trehjulinger da disse to er de eneste med hevbart fotbrett (unntagen TFK, men den liker jeg ikke utseendet på), hevbart fotbrett er viktig for meg. Faktisk så viktig at jeg solgte en splitter ny babyjogger city mini gt fordi jeg ble gal av at bena til jenta mi bare hang og slang ;)

 

Super viking/nitro har hardplast hjul ja, det orker ikke jeg -fester seg grus i dem og jeg synes generellt at de bråker litt. Samt at lufthjul gir jo en helt egen trillekomfort!

Endret av Vogndilla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Ja jeg har sett på så mange vogner nå at jeg vet jo litt ;) Selv om jeg har brukt aaaalt for mye tid på det, så kanskje det blir lettere å være fornøyd med vognvalg når/hvis vi får flere barn! :)

 

Jeg bestilte også Indie i dag på tilbud på Foreldreklubben! Kunne jo ikke la det tilbudet gå fra meg, det er vel ikke så mange av den på bruktmarkedet ennå.  Eller så vinglet jeg veldig mellom den og Versaen i helgen, den er jo på 50 % på lekmer.no. Men følte Indien ble et mer riktig valg. Jeg får bruke en av Emmaljungavognene med henne mot meg inntil videre, samtidig som jeg kan teste ut Indien innimellom, så jeg ser hvem jeg tar med på ferie. (blir sikkert Indien det ;)

 

Så litt på City Elite også, men som du sier så ville jeg jo ikke gå for en større og tyngre vogn igjen, den skulle jo være liten, lett OG gode trilleegenskaper :)

 

Poser har jeg ikke såå god oversikt over ennå, har en brukt Voksi Classic og en ny Odenwalder dunpose.

Er det noen poser eller annet tilbehør du anbefaler til Indien til sommerhalvåret? Første gang jeg har barn i sportsvogn vår/sommer nå!

Hva gjør du med regntrekk og myggnett?

Endret av MammaentilM
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om våren pleier jeg å bruke en fleecepose, akkurat nå har jeg en fra buggysnuggle som jeg er veldig fornøyd med. Men vet at vognverden har noen fra stay-put og cozyosko som også er fine. Er ikke så lett å bruke dyne i sportsvogn syns jeg, får det jo ikke så lunt. Vognverden har også noen stormtrekk som passer på Indien, disse også fra stay-put. Jeg har aldri hatt behov for det selv, men vet mange er fornøyde med disse.

Jeg bruker et vanlig myggnett fra tinkafu men har kjøpt dette geniale regntrekket fra kopbarnvagn, ser ut som om de er utsolgte for det nå, de har det på vognverden også -bare litt dyrere:

 

http://www.vognverden.no/products/trille-regntrekk-sportsvogn-rosa-monster

 

Har en venninne som har hatt indie i et par år nå og hun har det originale regntrekket, er ikke så veldig fornøyd med det. Det dugger helt igjen når man bruker det, så barnet ser ingenting...

Endret av Vogndilla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei igjen, beklager jeg ikke svarte på en stund. Takk for gode råd om vogn-utstyr! Jeg har ikke rukket å bestille noe ennå, men tror kanskje jeg kjøper det regntrekket du foreslo ;) Ikke det originale. Har også hørt at slike er tykke å brette sammen og tar plass, og at de dugger.

 

Har du fått din Indie ennå?? Hvor mange dager tok forsendelsen? Jeg har fått bekreftelsesmail fra Mimmis, men har ikke fått noen melding fra Posten ennå. Jeg bestilte 10.3..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen!

 

Jeg endte opp med å avbestille fra foreldreklubben jeg, hadde en bekjent som plutselig skulle selge sin -så da slo jeg til på den istedet :)

 

Har du fått din nå? Hva synes du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åja, nei jeg sendte mail for jeg kunne ikke finne info om leveringstid, og den skal bli sendt ila uka :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Hei, henger meg på her for å høre hva erfaringene deres er med indien så langt? Jeg sitter og teller på knappene om jeg skal gå for city elite eller indie til gutten min på 15 mnd. Er nå på jakt etter vogn som kan brukes ut hele vognperioden, og som er ok både på reise, vinterstid og til å sove i. Er lei av å ha stående flere vogner i gangen :-) Har nå en city mini som jeg har vært superfornøyd med, ved siden av hovedvognen, men den blir litt spinkel vinterstid og terreng. Det enkleste er kanskje å oppgradere til city elite, men frister også å prøve noe nytt. Erfaringer så langt som kan hjelpe meg å velge?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, henger meg på her for å høre hva erfaringene deres er med indien så langt? Jeg sitter og teller på knappene om jeg skal gå for city elite eller indie til gutten min på 15 mnd. Er nå på jakt etter vogn som kan brukes ut hele vognperioden, og som er ok både på reise, vinterstid og til å sove i. Er lei av å ha stående flere vogner i gangen :-) Har nå en city mini som jeg har vært superfornøyd med, ved siden av hovedvognen, men den blir litt spinkel vinterstid og terreng. Det enkleste er kanskje å oppgradere til city elite, men frister også å prøve noe nytt. Erfaringer så langt som kan hjelpe meg å velge?

 

Hei!

Kan godt fortelle litt hva jeg synes om Indie :) Men har ikke hatt den på vinteren ennå.

Generelt er jeg veldig fornøyd med vogna, og det er god trillekomfort! Jeg ønsket en vogn som var bedre egnet til terreng enn Nitroen, og det er den.

 

Men så savner jeg å ha henne mot meg i enkelte situasjoner. Med evt neste barn, kommer jeg nok til å ha en vendbar sportsvogn igjen, i perioden fra man begynner å bruke til sportsvogn og til evt barnet kun vil kjøre forover. Tror jeg kommer til å beholde Indien uansett i tillegg.

 

+god trillekomfort

+god kalesje med titteluke

+stor og fin oppbevaringskurv

+enkel å slå sammen og blir kort sammenslått og veier 9 kg!

 

- ikke vendbar

- litt knotete justering av ryggen opp/ned, (litt hard spenne) men jeg fant fort en god teknikk så det plager meg ikke mer (drar spennen litt fra side til side i stedet for rett opp/ned).

-  dette er kanskje pirk, men..; håndtaket er godt å holde i, men det er buet, så man holder et relativt smalt grep, og jeg kjenner jeg gjerne kunne ha holdt et bredere grep for en optimal holdning av skuldre/rygg :)

 

Bare spør hvis det er noe mer!!

Endret av MammaentilM
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...