Gå til innhold

3-åring som kun kan si "mamma"


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hun gjør seg forstått og forstår alt vi sier til henne, ber henne om osv. Men hun eier ikke språk....

Hun sier kun mamma....... ellers blir det mye peking og "ææ" osv....

 

Hun skal få hjelp fra PPT, men de syns det er for tidlig med logoped.

 

Det virker som hun egentlig aldri kommer til å prate...... jeg blir litt bekymret for henne innimellom............. er redd for at hun kanskje har en svulst på hjernen eller sånn, som gjør at hun ikke snakker....

 

Er det noen som har vært borti lignende, eller kjenner til noen? Noen råd eller tips?

 

Vi hadde henne med til behandling hos manuell terapeut da hun var baby, pga magen.

Og det var noen som tipset meg om å bestille time der igjen for å høre om de kunne gjøre noe for henne, - og det gjør de. Manuell terapeuten fant noen punkter på henne som han kunne jobbe med (nakke og rygg), så vi går til behandling der ca 1 gang pr. mnd.

Vi har vært der 3 ganger nå. Men ikke noe bedring.

 

Vi merker at hun stadig blir mer frustrert selv også, så nå om dagen har det blitt mye sinne, skriking, slåing og kasting på henne (av henne selv)....... hun får jo ikke sagt noe! Dette er spesielt i lek med andre, hvor hun ikke får gjort seg forstått.

Stakkars jenta mi.

 

Aner ikke hva vi skal gjøre.



Anonymous poster hash: 7afe3...47f
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg var sånn. Hadde ett ord fram til jeg var 3 år, men forsto alt. Så plutselig en dag snakket jeg rent og i hele setninger. Noen barn bare er sånn. Sønnen min er også treg med språket, men han har måttet ha dren i ørene. Jeg antar at dere har fått sjekket hørselen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var sånn. Hadde ett ord fram til jeg var 3 år, men forsto alt. Så plutselig en dag snakket jeg rent og i hele setninger. Noen barn bare er sånn. Sønnen min er også treg med språket, men han har måttet ha dren i ørene. Jeg antar at dere har fått sjekket hørselen?

Hei!

 

Takk for svar:)

Ja,vi har sjekket hørselen, og der var alt bra.

Er liksom bare språket som lar vente på seg........... barnehagen er veeeeldig bekymret for dette... de har aldri vært borti et slikt tilfelle! For ho prøver ikke å si noe engang, sier de.

Og hun mister derfor samspill osv i barnehagen med de andre barna. De sier at hun egentlig hører hjemme på småbarnsavdelingen slik som hun utvikler seg, eller mer riktig IKKE utvikler seg:-(

 

Anonymous poster hash: 4e3d5...2d2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje du kan kontakte logoped privat? Jeg ville tenkt at det haster litt. Jo lengre tid som går med treghet i språket jo vanskeligere er det for bnarnet og ta igjen det tapte innen skolestart...

Har hun nettopp fyllt 3 år?



Anonymous poster hash: 735f8...397
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På den ene siden; det trenger ikke være noe galt. Noen barn holder kjeft helt til de plutselig snakker rent og i lange setninger.

 

Men på den andre siden er det jo ikke vanlig at en 3-åring ikke har språk. De fleste treåringer sier jo en god del ord og kan lage enkle setninger på 2-4 ord. Når hun blir frustrert fordi hun ikke får sagt det hun vil, og har problemer med å henge med i lek pga språket, ville jeg hvertfall stått på for å finne ut hva dette er. Bra at hun skal få hjelp av PPT. Prøv å få til et godt samarbeid med dem og sørg for at du holdes informert om hva de kan finne av årsaker eller fremgang. Og skjer det ikke noe, så må du mase. Mase, mase, mase. På en høflig måte da. Noen ganger er det bare det som funker for å få hjelp.

 

Pass på at dere ikke graver dere ned i språkproblemet. Sørg for at hun får gjøre ting hun kan og vise hva hun er flink til. Det er nok viktig for henne å få god selvtillit på andre områder, så ikke hun bare blir den jenta som ikke snakker.

 

Lykke til. Håper det ordner seg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Annonse

Hei. Hvis dere allerede har kontakt med ppt kan dere ikke spörre om dere kan diskutere med logoped om å få PECS til henne? Det er bilder som briukes til kommunikasjon ( vi bruker de med vår jente som autistiske drag). Alle har et behov for å gjöre seg fortått og hvis jenten deres ikke klarer det vil hun selvfölgelig bli frustrert og sint. Vi opplevde en veldig forskjell på vår jente når hun forstod hva kortene skulle brukes til. De förste hun lärte var "ja" og "nei" og med de forsvant frustrasjon og sinne så og si over natten. Bildebruken stryker språkinnlärning så det er ikke slik at hvis hun begynner med kortene vil hun aldri snakke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

PPT er de som kan henvise til videre utredning, noe jeg synes de bør gjøre. Hun kan ha "ekspressive språkvansker" (spesifikke språkvansker).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...