Gå til innhold

Pappaperm, men far skal 'påen lengre ferie'


Mh2013

Anbefalte innlegg

Det jeg lurer på er når det er mulig for mor å overta fars perm? Om far skal i fengsel når han egentlig skulle hatt pappaperm, kan mor da få forlenget sin perm?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Akkurat det er jeg usikker på. Normalt er det jo omtrent bare ved dødsfall at moren får overta noe som helst, men ta en telefon til Nav og spør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan jeg aldri tro, på nav sier de jo at om det er mulig å utsette permisjonen og likevel rekke ta den før barnet fyller 3 år er det det som er løsningen.

 

Vet om en pappa som pga en ulykke havnet i rullestol med begge bena i gips og de fikk avslag på å overføre permisjonen til mor. Pappaen ville jo bli frisk i god til før barnet ble 3 år og kunne bare utsette fedrekvoten....

 

Men har skjønt at det faktisk er litt lokale forskjeller på dette, de forskjellige saksbehandlerne tolker regelverket litt forskjellig så dere kan jo skrive en søknad og høre hva de sier. Regelen er at permisjonen kan overføres til mor om far er så syk at han ikke kan ta seg av barnet (holder ikke med vanlig sykemelding, det må en utvidet attest fra legen som beskriver hvorfor far ikke kan ta seg av barnet til) eller at far er så syk at han er innlagt. Står ingenting i hovedregelen om fengselsopphold, så der regner jeg med det er rom for lokale tolkninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takk for svar :)

Vi skal ta oss en tur på navkontoret å høre. Bare lurte på om noen hadde vert ute for noe lignende. Har jo selvfølgelig ikke lyst å sende ungen i barnehagen før han er helt nødt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...