Gå til innhold

Noen som har barn med diabetes, eller som vet litt om diabetes?? Har så mange spørsmål!


LettBris

Anbefalte innlegg

Nå har ikke jeg et barn med diabetes - enda. Hun er 7 år og har nemlig forhøyede verdier på to blodprøver, så nå er det mistanke om diabetes, naturlig nok.

De to blodprøvene har vist verdier på 6,6 (første blodprøve) og 6,4 (andre blodprøve). Begge har vært fastende.

 

Hun er slapp og sliten, ukonsentrert, rød rundt øynene, ofte blek og ser syk ut, urolig og "tåler" ikke snop/ sukkerholdig mat eller drikke - da flyr hun i taket og kræsjer fullstendig når sukkerkicket går over...

 

Noen med erfaring som har noen gode råd? Kan datteren min ha diabetes? Hva gjør legene videre når verdiene ligger slik i grenseland?

 

Håper på svar :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!

Jeg er nybakt diabetesmamma og vet vel egentlig ikke så mye, men om hun har diabetes mener jeg at bs skal være høyere ved fastende prøver. Normalt bsnivå på fastende mage er jo mellom 4 og 7,5 (ca)

 

Diabetesen hos min 9-åring ble oppdaget ved en tilfeldighet og hadde langtidsblodsukker på 9,8.

Han hadde over et års tid blitt slappere og slappere. (men han har problemer med spising så jeg trodde det hadde med det å gjøre) matlysten forsvant etterhvert og han spiste en gang i døgnet.

Han reagerte ikke på sukker ved å fly i taket, for så å krasje fullstendig. Reagerte ikke i det hele tatt i grunn.

Første symptomer man kan få er jo dette med hyppig inntak av drikke og tissing, søvnløshet og irritabel. Min gutt slet med å sove og tisset i snitt hver halve time når han var våken, samtidig som han var veldig tørst. (dette kom i julen, han fikk diagnosen 2. januar)

 

Om det skulle vise seg at jenta di har diabetes blir hun lagt inn på sykehus i ca 14 dager. Du og far får opplæringspenger så lenge hun er innlagt, fordi det er mye dere skal lære mens hun er på sykehus. Og pleiepenger en periode når dere kommer hjem.

Vet ikke hvor du tilhører, vi var på Ahus, og har kun godord om de. Tålmodige, snille og alltid tilgjengelige.

 

Har dere sjekket ut andre ting en bs? Matvareallergier av ymse slag? Ikke gi deg, for det er nok noe som plager jenta di. Jeg vet ikke hva de gjør videre om de mener hun er i grenseland, hva sier legene selv?

Skulle det være diabetes, så fortvil ikke! Det er enormt mye å lære og veien blir til mens man går den, men man kan leve helt normalt så lenge man er superstrukturert med mat.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...