Gå til innhold

Fritidsaktiviteter for 4 åringer


Skogshuldra

Anbefalte innlegg

Hvor mange er det som har fire åringer som går på noen fritidsaktiviteter?? Og eventuelt hva?? Gutten min er egentlig veldig sliten etter en dag i bhg, men har inntrykket at så mange andre går på noe på eftermiddagene... Er vi late som ikke har begynt på noe ennå?? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dere er ikke late!

Er ungene slitne er det vel ikke noe poeng i at de skal stresses rundt.

Våre har alltid vært slitne etter barnehagen - og den eldste er først startet på noe nå etter hun startet på skolen.

Om ungene har et stort ønske og de har overskudd til det er det da fint om de går på noe - men å gjøre det fordi "alle andre" også gjør det blir helt feil synes jeg.

Jeg opplevde også at veldig mange av de andre ungene i barnehagen gikk til ting - men det var bare ikke det rette for jenta vår. Hun var alt for sliten etter barnehagedagen og i helgene gjorde vi andre ting sammen - turer hit og dit, familiebesøk og slikt, og det var absolutt opplevelser nok for henne.

Dere kjenner barnet best og vet hva slags behov og grenser det har. Stol på dere selv. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Vi har nettopp begynt på turn med 4 åringen. Ingen poeng i å ta det etter barnehagen for da er han sliten og ukonsentrert. Vi tar det på lørdag formiddag.

Han er litt dårlig på klatring og litt pysete i uteleken. Han har også et snev av høydeskrekk så turn har vært veldig positivt her. Første timen turte han ikke opp på bommen engang, men de har vært kjempeflinke med han og nå går han baklengs alene oppå der. Helt fantastisk å se. Tror neppe det blir andre typer fritidsaktiviteter før etter skolestart.

 

Anonymous poster hash: 85ead...2e6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svømming og kulturskole er de aktivitetene vi har satset på. Utrolig viktig at de lærer seg å svømme - jo før jo bedre!



Anonymous poster hash: a6e8a...915
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis gutten deres er sliten etter barnehagen så har det jo lite for seg å dra han med på fritidsaktivitet på ettermiddagen bare fordi "alle andre" gjør det. 

Hvis han har et veldig stort ønske om å begynne på noe så kan dere jo se om det er noen som tilbyr aktiviteter i helgene. 

 

Min på 4.5år går på svømming og sportsklubb etter barnehagen - men hun er full av energi siden bhg lar ungene sove på dagtid frem til de er 5. Hvis vi ikke har aktivitet etter bhg så sovner hun ikke før meget sent på kvelden. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Våre har gått på svømming fra de var babyer, men jeg hadde ikke startet med noe bare fordi alle andre gjør det. I tillegg gikk eldste på fotball siste året i barnehagen, men da var det fordi det var noe han ønsket veldig selv.



Anonymous poster hash: 1a9dc...bb5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Datteren min startet på ridning da hun var 3,5 år. Dette var en kveld i uken, og hun valgte det fremfor allidrett (hvor flesteparten av vennene hennes går).

Hun gikk på et kurs, og da dette var ferdig avtalte vi med henne at vi skulle vente litt med å begynne på noe nytt. Jeg synes disse dagene ble slitsomme, spesielt fordi mannen ikke kommer hjem før etter at vi hadde dratt. Da ble det løpe til bhg for å hente, hive litt mat i ungene og sette seg i bilen. Måtte også ha med 2-åringen, som da gjerne sovnet i bilen. Kom ikke hjem igjen før det var leggetid.

 

Jeg synes ikke du er lat, og jeg tror det er smart å vente med slikt til de maser om det selv eller er i skolealder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

Dere er ikke late iallefall. De som er med på aktiviteter har kanskje ikke full bhg tid hver dag?? Noen har foreldre i turnus eller de går hjemme og barnet får kortere dager. DA er det greit å hive seg med på det ene og det andre.

Jeg er alene med datteren min på 4.5 år og jobber full stilling, og hun fulle dager. Vi har i vinter gått litt på skøyter på lørdager og søndager som eneste organiserte aktivitet. Ellers har vi kun vært ute på lekeplassen hjemme med nabounger og syklet, lekt gjemsel, tegnet på asfalt, aket eller hatt vannkrig etter middag. Helgene går vi iallefall en fjelltur eller besøker venner. Synes det holder. Fra høsten har hun siste året i bhg og da begynner hun på allidrett en ettermiddag. Der får de prøve litt forskjellig og hører mange skryter av det. 

 



Anonymous poster hash: c6008...660
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...