Gå til innhold

Hvordan introdusere ny kjæreste til barn?


skorpionfruen

Anbefalte innlegg

Jeg har da truffet en ny mann, vi har begge barn. Alder 4 til 10 år. Har dere noen tanker/erfaringer på hvordan dette kan gjøres på best mulig måte? Det skal ikke skje nå. Begge sidene har vært alene en stund. Men når vi først skal ta det steget, er det jo fint om det oppleves så positivt som mulig. Hjelp? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har aldri vært oppe i den situasjonen selv, men tenker at jeg selv ville ha ventet til jeg var sikker på at dette var en mann jeg ville ha(6-7mnd inn i forholdet minst) Så tror jeg at jeg ville ha begynt å snakke litt i at "mamma har fått seg kjæreste og hva det er/betyr før de skal få møte han. Så la de evt få møte han på et område de er trygge på, slik at de har den trygghetsbasen samt deg. 

 

Nå har jo jeg aldri vært oppe i denne situasjonen, ikke som barn eller voksen, men tenker litt som et vanlig menneske og pedagog her. Håper noe av det er bittelitt til hjelp ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med deg at det ikke skal skje enda :) Vi har truffet hverandre en stund, men som du sier, man bør være sikker. Jeg har lurt på om det kan være bedre at de treffer oss (barn på begge sider) som en nøytral person først. Fesk at man drar på turer sammen som venner eller om man bør være ærlige når man først kommer dit. Og selvsagt, jeg skjønner jo at man ikke kaster seg over hverandre foran barna hehe, skulle da bare mangle :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For vår del gikk det veldig fint! :-)

Jeg har en jente på 7 år, og han har også en jente på 7og en gutt på 10.

 

Vi har vært en del sammen først med hverandres barn, og så etter hvert har bestemte vi oss for å være sammen alle 5. Det har gått veldig bra! :-)

 

Jeg fortalte datteren min at mamma har fått seg kjæreste. Hun synes det var kjempe koselig og lagt sin elsk på han :-) Veldig koselig!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For oss gikk det også fint. Vi traff hverandres barn først som venner, men det varte ikke lenge før vi fortalte respektive barn at vi er kjærester. Barna (5 stk totalt mellom 5 og 11 år) har også truffet hverandre, og heldigvis liker alle syv hverandre :) alt har gått så strålende at jeg ikke kan tro det er sant.

 

Vi gjorde ikke noe spesielt eller noe stort ut av det de første gangene vi møtte hverandres barn. Var bare hjemme. Jeg har nok vært hakket flinkere til å bli kjent med hans barn, men så er de også mer åpne enn mine. Men man kommer langt med å være intr samtidig som man i begynnelsen holder litt avstand og avvakter føler jeg.

Endret av Mandala
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på alder selvfølgelig, men jeg tror barn nesten alltid gjennomskuer det "venn"-greiene. De skjønner at det ikke er snakk om en ny kamerat, de merker at mamma opptrer annerledes enn med andre venner. Da er det sikkert like greit å være ærlig? Da jeg var alene med min eldste, gikk vi faktisk på kjæresten i byen en gang, helt uplanlagt. Det ble nokså stressende for begge oss voksne. Barnet var ikke 3 ennå på det tidspunktet, så vi hadde ikke de lange og avanserte samtalene. Allikevel snakket jeg noen ganger før kjæresten skulle introduseres om "Når du er hos pappa, skal jeg treffe Fredrik og gå på kino. Husker du at du traff Fredrik den gangen vi gikk på kafé etterpå? Vi møtte ham ved den butikken vet du og han hadde grønn jakke og en stor pose". Da var Fredrik en del av livet hennes også uten at hun egentlig forholdt seg til ham. Da Fredrik kom hjem på ordentlig introduksjon, var han allerede "kjent" på en måte. Jeg ville altså en stund før introduksjonen snakket om kjæresten ved navn og fortalt at dere gjør ting. Hvis barnet spør om dere er kjærester, sier du at dere liker hverandre godt og at dere vil bli kjent med hverandres barn. Liker ikke løgner, de har en tendens til å undergrave tillit. Jeg ville gjort det første møtet til noe som ikke varer så lenge i tid, om det er hjemme eller ikke spiller kanskje ikke så stor rolle. Og så ville jeg sørget for at barna traff kjæresten alene først og barna hans ved en senere anledning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Annonse

Man bør være sikker på at dette er en mann man kan leve med først ja, som andre her sier. Videre tenker jeg det er lurt å ta det litt gradvis å introdusere som venn i første omgang, for du vil vel være sikker på at han går i hop med barnet ditt også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Vi hadde ikke vært sammen så lenge før jeg bestemte meg for at det var på tide at de skulle treffes. Men jeg omtalte han ikke som kjæresten. Det var bare en venn som kom på besøk for å ta en kaffe eller to. Hun var bare to år på det tidspunktet, men jeg var jo spent på hvordan hun ville takle det. Siden hun brukte lang tid på å stole på folk. Men han sklei rett inn i hjertet hennes. De to ble to gode lekekamerater etter 10 minutter, og nå 5 år etterpå venter vi ei lita lillesøster! ;)

Men vi var liksom ikke tett omslynga den første tiden da. Når han kom på besøk når hu var våken så prioriterte han mest henne. Vi snakka jo sammen, men vi lot kyss,klapp og klem være til senere..slik at det ikke ble for rart for henne. Vi hadde jo flytta fra pappan 6 mnd tidligere så det var derfor jeg var spent på reaksjonene. Men de gikk som sagt over all forventning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...