Gå til innhold

Er det noe galt med min sønn?


Gjest Eilicic

Anbefalte innlegg

Gjest Cilla&Ian

Jeg har en liten gutt på 3 1/2 år. Jeg har veldig ofte og i en god stund fått høre at jeg burde få ham til utredning for Autisme, og det sårer veldig å få høre det fra folk som vil leke lege.

Sønnen min snakker ikke så veldig tydelig bestandig, han er veldig flink med å bruke korte ord, men han gjør seg forstått, han er veldig flink til å uttale, men ikke så flink til å flette ordene sammen å lage en setning, han kan noen man bruker ikke så ofte, han slår lekene ut av hendene på de andre barna i barnehagen, han biter og slår men kan også leke og le og ha det morsomt med de andre barna. Han kommer ofte hjem med blååmerker og kloremerker og blåmerke etter biting, så det er jo ikke bare han som gjør dette. Han er slink til å sitte å høre når jeg leser fra bøker, noe vi gjør hver dag. Han har nettopp blitt ferdig med bleia, og er veldig flink til å si ifra og gå alene på do, mens jeg bare føler med, og hjelper til når han har gjort nr 2. Han er veldig glink til å synge regler og gjensi det de sier på barnetv, og han er ellers en blid og god gutt, som elsker å kose og sitte på fanget. han sover hele natten i sin egen seng og han eregentlig en drømmegutt, bare at han noen ganger NEKTER å gjøre som jeg sier, eller å høre etter, men det er vel normalt. Er det noe galt her? Jeg er på tur til å sprekke snart fordi folk skal leke leger!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva sier pedagogene i barnehagen og helsesøster da, det er jo de som skal kunne uttale seg om hvordan han er i forhold til andre barn på samme alder. Om disse mener du bør få han utredet ville jeg absolutt hørt på dem i samarbeid med dem fått fagfolk på banen.

 

Men om helsesøster og pedagogene i barnehagen mener han utvikler seg normalt og ikke skiller seg veldig ut fra andre barn på samme alder ville jeg fortalt hva helsesøster mente om "mannen i gata" blandet seg.

 

Ut fra det du skriver er det vanskelig å si noe annet enn at han er sen med språket synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sussie77

Nå har jeg ikke så mye erfaring med autisme. Så det andre vet jeg ingenting om. Men det med å ikke høre og gjøre som han får beskjed om er akkurat som min sønn. Og han er like gammel. Og det er rett og slett trass og veldig vanlig for alderen.

 

Hva sier de i barnehagen da?

Endret av sussie77
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville også hørt med barnehagen og hva de mener. Jeg ville også tatt opp dette med kloring og biting. Det er ikke bra om han til stadighet er i fysiske konflikter, uansett hvem som starter krangelen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke det du forteller skulle tilsi at noe er "feil" med sønnen din. Men jeg også synes det burde tas bedre tak i problemene med kloing og biting. Håper dette er noe barnehagen jobber med, og at dere også følger godt med og veileder han når han møter andre barn utenom b-hagen (noe dere sikker gjør ;))

 

Jeg kjenner meg igjen i opplevelsen din av at andre kommer med hint om autisme. I mitt tilfelle gjalt det søsteren min, som er lærer i barneskolen.

Den ene sønnen min var sen med språket, slet litt med språkforståelse, og var ganske sen motorisk. Dessuten var han ikke så interessert i å ta kontakt (prate med) andre voksne. Barn var det ikke noe problem med, han lekte fint og var veldig sosial.

 

Jeg ble rimelig irritert av hintene, og tenkte at siden hun ikke hadde barn selv måtte det være vanskelig for henne å ha nok referanser og erfaring. Jeg var innom ppt tjenesten for språksjekk, og innom fysioterapaeut. Fikk beskjed om at gutten min var av den forsiktige typen, og det var ingenting å bekymre seg for. Han er nå en fin velfungerende og flink gutt.

 

Det jeg tenker på kanskje kan være en utfordring med gutten din er hvis han har et ganske stort temperament. Dette blir jo lettere lagt merke til enn om han var stille og beskjeden.

Vil råde deg til å høre på erfarne pedagoger hvis de har bekymringer. Evt. be om å få tatt en språksjekk o.l. hvis du selv er usikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Cilla&Ian

Takk for tilbakemeldingene, det setter jeg stor pris på :)

 

Den pedagogiske lederen i barnehagen har ikke så mye erfaring, hun er nyutdannet og hun har selv sagt at hun ikke vet noe om autisme og de andre syndromene som barn kan ha, men utifra det hun leste på nettet om det, så mente hun ar min sønn hadde mange av symptomene. Jeg er uenig, og det er ikke fordi jeg er redd for at det skal være noe feil med min sønn men rett og slett fordi jeg mener at jeg vet best, jeg kjenner ham best og vet hvordan han har vært tidligere og vet hvordan han er nå. Han har gjort store fremskritt når det kommer til språk og forståelse av de andre sier til ham, jeg tror bare han er treg. Jeg tror at språket kommer til å bli bedre og at alt er i orden. Da han sluttet med bleier tok det ca 2 uker og så lå han uten bleie på natten også, men etter natt nr 2 sluttet han allerede å tisse i bleien på natta. Så jeg tror egentlig at alt er i skjønneste orden. Ikke alle barn er superbarn som går og snakker før de er fylt 1 år, min har vært litt treg, og jeg tror at alt kommer til å bli bra, bare man er tolmodig og gir ham en sjangse :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

hva med å ta kontakt md bft for en utreding? si hva problemt er, hva du og gutten sliter med, så kommer de feks på bhg å ? så kan både du som foreldre å de på bhg få råd og tips til å få gutten til å slutte å slå og bite andre barn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Cilla&Ian

Det er ikke slik at han slår og biter hele tiden, som jeg har nevnt før så er han ikke den eneste som gjør dette. jeg har tenkt på å ta han til utredning, men det er en prosess jeg ikke har mulighet til å få gjort nå desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Hei!

Jeg vet ikke om du har fått noe eller gjort noe mer med svarene du har fått.

Jeg er selv pedagog i barnehage og har jobbet nå i bhg i 10 år.

Jeg ville ha forlangt å få en språktest på din sønn, gjort i bhg og så kan man ta det videre derifra.

Jeg tror (og jeg må jo bare gå utifra det du har skrevet her) at han kanskje har vanskelig for å uttrykke seg ordentlig og derfor har vanskelig for å komme inn i leken. Det igjen resulterer i at mange barn biter, tar leker og gjør andre ting mot de andre barna, for å på den måte komme inn i/bryte leken som han ser på som veldig morsomt. Jeg som pedagog, ville aldri gått ut med autisme som det første jeg tenkte på... Heller gi han språktrening (lese masse, få han til å prate) og leketrening, alltid en voksen som går med han inn i leken og blir der til leken er god og alle er integrert....

Det at flere barn biter, vil jeg si er et problem i bhg, kall det gjerne en ukultur, men siden det ikke bare er ditt barn som gjør det, vil jeg heller ikke vektlegge det som spesielt for ditt barn, men et problem i bhg generelt.

Håper du ble litt klokere :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eilicic

Hei hei :) 

 

Dette innlegget er over 1 år gammelt, og mye har hendt siden da.

Sønnen min har blitt en snill og god gutt, han snakker helt flytende, bruker mange lange setninger og gjør seg meget godt forstått og kan uttale seg om enkelte ting han har en mening om. Han er snart 5 år.

Han kan til og med skrive, plusse og noen franske ord som har klistret seg fast :)

Han verken biter eller slår lengre. Han er med i leken med de andre ungene men det har også vært fordi han har fått godt med hjelp i barnehagen til dette og jeg er så stolt over samarbeidet med dem, som har vist seg å være en suksess. 

Han ble utredet like etter jeg skrev dette innlegget, han hang bare etter akkurat som jeg sa.

og fikk tilrettelagt språkhjelp 10 t i uken og dette trengte han :)

Vi leser i blader, han er veldig glad i Tom og Jerry og vi leser i bøker hver dag og synger mye på sanger. 

Han er til og med kjempeflink til å følge rytme og slår takt på trommesettet han fikk til jul.

 

Nei så her går det som det suser og jeg er utrolig stolt over gutten min som at på til lærte seg å sykle nå i påsken! Vi kunne ikke hatt det bedre, og det er godt å tenke på at han er forran der han egentlig skal være, endelig :) 

 

Så med det takker jeg for deres kommentarer, og ønsker dere en fortsatt fin påske:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...