Gå til innhold

Gruer meg sånn til å dra på kontroll pga vekta mi!


LittLykkelig

Anbefalte innlegg

Forrige gang veide jeg 104 kg når jeg ble gravid. Følte jeg ble belært og nærmest hetset av min mannlige lege gjennom hele svangerskapet. Følte meg som en håpløs flodhest når han sa ting som "litt vanskelig med symfysemål når det er så mye fett.." osv. Følte meg regelrett ydmyket!

 

Ja jeg vet at jeg er overvektig. Det betyr ikke at jeg har et skikkelig usunt kosthold (det sitter igjen fra tidligere, ikke ny overvekt), har høyt blodtrykk eller diabetes. Er det sånn at man møter hets og kommentarer til kontroll? Jeg er 8 uker nå, men har enda ikke turt å bestille time. Gruer meg noe så vanvittig til veiing og måling av blodtrykk osv. Noen som føler det på samme måte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg hadde kun 5 kg for mye når jeg ble gravid første gangen, men iom at alt legger seg rundt magen fikk jeg nøyaktig den samme symfysekommentaren på en eller annen kntroll :-) jeg bare lo jeg...

 

 

Man har de kiloene man har og legene mener det faktisk godt.

 

Du får snakke rett fra levra og si at "ja jeg er overvektig, men jeg ønsker ikke at overvekten skal være hovedfokuset på svangerskapskontrollene, så si alle advarslene du ønsker å si nå så kan vi droppe det de neste gangene."

 

Man har høyere risikoer når man er overvektig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner deg utrolig godt. Jeg gruet meg som en gal og nektet å vite hva vekta var. Legen måtte se for meg og bare skrive ned uten at jeg ville se. Blodtrykket mitt er hinsides høyt på kontoret så det måler jeg selv på morgenen før kontroll. Det funker kjempefint og bt er da helt normalt.

Jeg er i uke 29 nå og har ikke klart å unngå å se på helsekortet mitt lengre (desverre) og vekta har nå bikket tresifret. Sist jeg veide meg (flere år siden) så var den 65... Jeg ANTE virkelig ikke at jeg hadde gått opp så mye. Har alltid hatt issues med vekta men trodde ikke den kunne øke slik... Men søren heller, kan ikke gjøre noe med det nå uansett. Nå er det baby i fokus og så får man ta ting i logisk rekkefølge derfra..

Du vil nok bli ekstra fulgt opp med blant annet glukosebelastningstest. Jeg tok min for to uker siden og ligger i grenseland for svdiab. Så nå må jeg til ekstra kontroller på sykehuset. Menmen, det er jo til mitt eget beste selv om jeg synes det er litt pinlig det hele.. Har jo alltid vært sunn og frisk liksom.

 

Men, poenget mitt er vel bare at vær litt føre var hos legen. Gjerne ta opp problemstillingen selv så slipper du å bli "angrepet". Min lege og jordmor har forøvrig ikke nevnt vekten i det hele tatt utenom i forbindelse med glukosetesten, selv om jeg var MER enn unnvikende ;)

 

Gled deg over babyen, vær fornuftig med mat og nyt tida :) Det gjør jeg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk :) Ja jeg må nok komme dem i forkjøpet. Veide det samme sist, fikk ikke svangerskapsdiabetes, hadde forhøyet blodtrykk kun i perioden babyen "koblet" seg på min blodbane og har heller ikke lavt stoffskifte. Måtte ikke ta glukosebelastningstest da tror jeg.. Er det noe man drikker?

 

Skal prøve å unngå å legge på meg noe særlig. La på meg 12 kg sist og de var borte 2 uker etterpå (vann).

 

Takk for fine svar. Må vel bare bite i det sure eplet og bestille time :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har 30 kg for mye og var på første kontroll på onsdag. Vekt ble ikke nevnt med et ord :) Ble ikke veid, ikke spurt om vekt, og hørte ikke ett ord om at vekta mi kunne by på problemer. Heller ikke ett ord om kosthold. Stor lettelse :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Jeg får all svangerskapsoppfølgingen på adipol jeg. Der er jeg jo fordi jeg er overvektig, så det kommer ikke om et sjokk på noen. Vi snakker selvfølgelig om ernæring og aktivitet osv for det er jo derfor jeg er der. Istedet for å måle symfysemål så får jeg tre ekstra ultralyder. Uke 24,32,36. Føler meg trygg der altså. Tok glugosebelastning for noen uker siden. Det er det automatikk i ved adipol.

 

 

Kanskje de har noe lignende tilbud i nærheten av deg ?

 

Anonymous poster hash: 10031...346

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...