Gå til innhold

Hva med små familier, hvor mye bruker dere på mat i mnd?


stearin

Anbefalte innlegg

Jeg er alene med min datter. Har ikke turt å sjekke hvor mye jeg bruker i mnd på mat etter at jeg sjekket dette for ca. et halvt år siden. Da lå tallet på over 5500. I følge Sifo sitt referansebudsjett bør jeg klare meg på ca. 3700 på alle dagligvarer (vaskemidler også).

 

Jeg går vel kanskje egentlig i minus eller akkurat. Betaler ned på et lite lån, og ønsker å bli kvitt det. Men det jeg burde tenkt på før jeg begynte å betale mer ned på lånet er å venne meg til å handle billigere. Da ville jeg kanskje ikke gått i minus.

 

Den største utgiftsposten bortsett fra leilighet er mat. Den bruker vi mest penger på, og jeg ønsker å bruke mindre. Går snart ca. 5000 ned i inntekt, og lurer på hvordan i huleste vi skal klare oss da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Her er vi 1 voksen og 2 barn på 3 og 5 år. Bruker 4000 kr i mnd på mat, sjampo, såpe, vaskemiddel, dopapir, tannkrem, oppvaskmiddel, ja alt vi trenger i hverdagen:)

Lager mesteparten av maten fra bunne av. Inkludert i de 4000kr er det også lørdags snop, chips og brus.

Handler på tilbud, fryser ned rester.

Vi spiser vanlig sunn mat:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 voksene og 1 barn. Melom 6 og 7 tusen pr mnd. Vi bruker lite farsemat og posemat, stort sett masse grønnsaker, og reint kjøtt og fisk og ful.

Velger kvalitet, synes feks ikke firstprise svinekjøtt i strimler er bra. Der er gilde bedre osv.

 

Sunn mat som lages fra bunn av er dyrt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

2 voksne og en på 1. lager alt fra bunn (til og med supper). vi bruker ca 4500 i mnd på alt av mat, drikke,husholdningsartikler,hygieneprodukter og slikt.

 

anbefaler at du setter opp meny for minst en uke av gangen og handle liste over ingrediensene du trenger for å lage maten, brød, pålegg, drikke, shampo, bleier, osv for hver uke. lager liste etter at tilbudsavisen for coop obs er ute også lager vi gjerne ut i fra tilbud. og hamstrer inn tilbud som er veldig gode å har i fryseren.

 

spiser ikke dårlig heller. denne uken har vi andebryst (kjøpt i sverige), fersk laksefileer, hjemmelagd kylling korma, thai kylling padeng, hjemmelagd pizza, vårruller og kjøttpølser med poteter og kålrabistappe. lager også god lunsj i helgene, hjemmelagd blomkålsuppe med hjemmelagd foccacia og eggerøre og laks.

 

 

 

Anonym poster: bc021df649c65bab7dbf439fc370ffeb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

To vokse, og ett barn.

ca. 3500 inkludert alt.

Men vi spiser ikke kjøtt, og da sparer vi en del.

 

Anonym poster: ded70e046e4afa82f6309fe2552d7db5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

to voksene og et barn, bruker 3500kr +/- på alt av mat, godis ,vaskepulver, osv. og barnemat.

vi storhandler i sverige en gang i mnd, sparer MYE penger på å handle i sverige :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 voksne. Brukte 4000,- pr mnd før, men etter at jeg begynte å lage stort sett alt fra bunnen og handle bare en gang per uke bruker vi ca 3000 pr mnd. Men, vi spiser minimalt med snop og brus.

 

I går laget jeg en svær porsjon hjemmelaget tomatsaus. Råvarene kom på ca 25 kroner og da ble det tilsammen 6 porsjoner. Så ca 4 kr for en fantastisk god saus, i stedet for dolmio glass til 27(??) kr per stk er helt greit ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...