Gå til innhold

Merkelapper som sitter, lette å lese og kan fjernes -hvilke?


papsen

Anbefalte innlegg

Jeg ser etter merkelapper for klær, matboks, støvler osv. i barnehagen men er forvirret i mylderet av stort sett tilsynelatende amatørmessige firma (å bedømme ut fra nettsidene iallefall) som mer eller mindre tilbyr det samme. Disse har jeg funnet så langt:

 

Labelman (http://www.labelman.no)

Nordic Print (http://www.nordicprint.no)

MerkAlt (http://www.merkalt.no)

Askeladden (http://www.navnelapper.no)

MarkMaster (http://markmaster.com)

Presis (http://presis.no)

Sabo (http://www.sabo.no)

 

Det finnes også firma i USA (http://www.labeldaddy.com) som jeg har sett anbefalt i blogger og forum, men dette tar for lang tid å bestille fra.

MarkMaster overfor ser ut til å ha kommet ganske bra ut, så jeg vurderer dem. Det jeg ønsker er at merkelappene:

 

- har bra trykk (lett og tydelig å lese)

- sitter godt på tøy og annet (matbokser, støvler, flasker osv.)

- kan fjernes (greit når tøyet skal gis bort/selges)

 

Leser i diverse forum at "stryk på" merkelapper brukes til klær, men er problematisk til ulltøy og annet som tåler lite varme, og vanntette klistrelapper som tåler oppvaskmaskin brukes til matbokser ol.

Men så har jeg også hørt at det finnes klistrelapper som kan brukes til alt -også klær, men jeg vet ikke hvor lette disse er å fjerne igjen. Er heller ikke sikker på hvem som tilbyr disse og hva de heter.

 

Hvilke erfaringer og anbefalinger har dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har bestillt de nye fargelappene fra Askeladden nå, og regner med de kommer i posten i morgen. disse skal være å bare klistre rett på klærne uten stryking.

Er Også nyskjerrig på hvordan de er å få av klær senere..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott om du poster her når du har fått prøvd dem ut :)

Klistrelapper som går på alt vil jo spare en del jobb så jeg vurderer disse også.

 

Kikket forresten også på merkelapper i sateng (http://www.labelman....elapper-i-stoff). Tenker spesielt på sokker og annet der merkelappen går rett på huden. Forstår det slik at de må sys på, men kanskje verdt brydderiet for det tøyet der det er aktuelt. Noen som har prøvd disse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, kanskje ikke verdt brydderiet.

Får heller passe på å merke de store og dyre plaggene.

 

Har du fått merkelappene enda? Skulle visst bare ta en dag å få dem laget og sendt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg fikk dem faktisk i posten i dag og har akkuratt henta de inn. De virka utrolig gode.. Kan brukes på alt og skal tåle oppvaskmaskin og vaskemaskin... De er bare å klistre rett på.. Prøvde de på reimadressen til minsten, da de gammle merkelappene mine fra Labelman (strykelapper) bare løsnet. De virker som de sitter skikkelig og gjenstår bare å se om de tåler vask men har troen på de :)

 

Mye enklere enn å så å stryke på hver eneste plagg også + alle plagg som ikke tåler varme.. Disse virker også gode på sko ser det ut som. Noe jeg har savnet.

 

De fra Labelman var utrolig dårlige.. Bare løsner hele tiden, og er svært få klær som tåler den sterke varmen det krever for å få de til å sitte som de skal.

 

Jeg har f.eks en reimadress som var helt ny og skulle stryke på merkelapp. Stod dressen tålte stryking med en prikk varme og når jeg tok opp strykejernet etter påstrykninga var det svidd hull i innerforet. Utrolig kjedelig!! =/

 

Nei jeg liker ikke strykelappene..

 

De nye til askelappen var veldig lettvinte og virker skikkelige. Det er også disse som er mest kjent og brukt. Flere barnehager som #reklamerer" for dem og anbefaler dem. Dette av erfaring som barnehageansatt og tidligere barnehagevikar i forskjellige barnehager...

 

Nei, jeg tror jeg ville gått for fargelappene til Askeladden altså.. Om de i hverstefall faller av i vask får du pengene tilbake, men jeg tviler på de gjør det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi er veldig fornøyde med strykelappene fra Labelman. De sitter godt! Så med skikkelig strykejern sitter de kjempebra. Anbefales å ha svakere varme på ullklær, men stryke lengre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg fikk dem faktisk i posten i dag og har akkuratt henta de inn. De virka utrolig gode.. Kan brukes på alt og skal tåle oppvaskmaskin og vaskemaskin... De er bare å klistre rett på..

 

Høres kjempebra ut. Da bestiller vi også :)

Skrifttypene og fargene har vi ikke bestemt oss for -ser det likt ut som på skjermen? Skulle visstnok bli litt mørkere farger enn man ser på skjerm. Syns ikke alle skrifttypene ser like bra ut, men kan jo hende lappene ser bedre ut. Får bare prøve :)

Endret av papsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker klistrelappene fra Askeladden til matbokser osv og klistrelappene fra Presis til klærne.

 

Har ikke prøvd de nye lappene fra Askeladden som ei over her skriver kan klistres på klær.

 

Har ellers prøvd det meste av alle lappene som er nevnt over.

 

Jeg orker svært sjelden strykelapper. kun om jeg har veldig mye som skal merkes i en omgang.

Ikke aktuelt å dra fram strykejern og strykebrett for kun ett eller tre plagg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke det var så mye forskjell, men vil likevel og for å ha noen som er lette å lese, at du velger en lys farge med sort skrift. Velg skrifta du liker best.. Husker ikke om de hadde noen skrifttyper som var tykkere enn andre, men ikke velg en som er veldig tynn..

Jeg tok en helt lyyys blå farge på bakgrunn, liten figur ved siden og sort tykk skrift.. :) Ble veldig greie..

 

Synligheten på lappene blir jo også bedre om de er lyse :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Litt sen kommentar kanskje (jeg er trådstarter), men nå har vi brukt Askeladden fargeklistrelappene i vinyl i flere måneder og er strålende fornøyde. De sitter veldig bra på det aller meste av tøy, sko, votter, drikkeflasker, matbokser osv. (men er ikke umulige å fjerne om man trenger å gjøre det -veldig greit om man skal selge/gi bort tøyet senere).

Har bare falt av noen få ganger og da har de i utgangspunktet ikke sittet så godt fra starten av (ull og annet som ikke gir en stabilt, fast underlag).

 

Når det gjelder sistnevnte (ulltøy, og annet vevd eller strikket stoff) tror jeg vi må ha noen "sy på" merkelapper til. Det finnes vevde navnelapper, navnebånd og sateng merkelapper blant annet. Har hørt at navnebånd (der man navnelappene klippes av fra) kan bli frynsete i endene. Navnelapper regner jeg med er tøylapper som ikke må klippes fra hverandre, og så er det sateng navnelapper som visstnok skal være mykere mot huden. Labelman (http://www.labelman.no) ser ut til å ha alle disse. Hva anbefaler dere og evt. har erfaring med når det gjelder "sy på" lapper?

Endret av papsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Annonse

Tidligere her ble det nevnt lapper som kan fjernes med tanke på ting som skal arves eller det man skal gi til andre. Har noen funnet dette? Er det eventuelt noen som vet om hvordan man fjerner navnelapper? (helst strykelapper)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Har brukt klistrelapper fra merkalt.no, altså bare klistret navnelappene godt fast rett på merkelappene til tøyet, og så og si alle har forsvunnet i vask :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

V bruker Askeladden sine klisterlapper. Disse med farger som skal tåle det meste. Og så langt er vi fornøyde.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...