Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online

Glem at sola er borte, sommeren er her!


 • Logg inn for å svare
33 svar til dette emnet

#21 Gjest_Mentha_*

Gjest_Mentha_*
 • Gjest

Skrevet 20 juli 2012 - 10:31

Så bra at formen er mer på plass i dag! :)
Superkult å lage Hello Kitty kake på den måten da :) Jeg veksler litt mellom det å bake med mye farger, sukkerpasta osv, og det å være 'naturlig', om jeg kan kalle det det. Men baking, uansett hva, er stor stas i min bok! Er også flink til å legge ut bilder på face av baking hehe, det er en av de få tingene jeg faktisk legger ut bilder av. Og så er det jo moro å skryte litt når jeg faktisk er fornøyd med det jeg har laget selv også ;)
Men skal ærlig innrømme at jeg synes kaker a la dette er kjempestilig, og at jeg prøver å lage sånne selv innimellom : http://www.facebook....&type=1

Sommerkyssene ser herlige ut, gleder meg til å prøve de. I kveld skal mannen bort, og da kan mor så seg løs på kjøkkenet i fred, så da blir det forhåpentligvis både marengs og iskrem. Nam nam :)

Dette innlegget har blitt redigert av Mentha: 20 juli 2012 - 10:35


Forumtråden fortsetter under...

#22 Gjest_Siklerotte_*

Gjest_Siklerotte_*
 • Gjest

Skrevet 20 juli 2012 - 11:06

Jeg er ikke så veldig tålmodig, og skal helst ha ting med en gang, så jeg skal se hva jeg finner på helsekosten etterpå (det fins jo mange av dem i Oslo, noe må de ha), og hvis ikke finner jeg det helt sikkert hjemme (bedre utvalg). Når det gjelder stevia, ser jeg at det har kommet en blanding mellom stevia og sukrin (sukrin +) http://www.funksjone...t.no/produkter/ - så jeg skal gi marengs en sjanse til, med kombinasjonen. Jeg har for så vidt ikke forsøkt å lage så veldig mye med sukkererstatninger, for det er ikke noe stort savn, og det jeg egentlig liker er jo stappet med karbohydrater, så da er jeg på samme sted uansett. Men nå klarer jeg ikke å tenke på annet enn marengs, så jeg må finne en løsning. :D Har også lest litt om palmesukker nå, så jeg skal prøve det og se om det kan fungerer. Det er så mye matvarer som trigger, og jeg klarer ikke alltid helt å skjønne hvordan eller hvorfor - for det har ikke alltid noen sammenheng...

Er ikke så dumt å kutte ut (eller ned) på sukker, nei, og det kunne nok alle med fordel ha gjort. Det skal nok ikke så altfor mye til før du ser at det hjelper på vekten! Men altså, det hender jo at man må ha sine små friperioder, men jeg føler at jeg betaler mer for det enn jeg får glede tilbake, så det er ikke alltid verdt det heller. Men samtidig, jo, for det er godt. :P

Iskrem skal få en ny sjanse, men går det ikke bra denne gangen, ja, da gir jeg opp. Har iskremmaskin, er for lat til å røre selv. ;) Du har ikke tilfeldigvis prøvd sorbet også? Takk for oppskrift!

Kjøp med jordbær og frys, så kan du lage syltetøy i lange tider fremover. God bytur (forhåpentligvis med sol). Og ja, hjemmelaget syltetøy var ikke så verst, kunne spist det som en suppe, men jeg prøver jo å begrense meg litt, heh.

#23 Gjest_Siklerotte_*

Gjest_Siklerotte_*
 • Gjest

Skrevet 20 juli 2012 - 16:28

Eh, jeg gir offisielt opp marengs, og nå har jeg til og med lagd de med sukker ved siden av, så det er ikke eggehviten eller for lite pisking som er problemet, for de blir som de skal bli (de med sukker, altså). Nå venter jeg heller på at du skal finne løsningen, og så kan jeg få oppskrift, eventuelt må jeg komme på spisebesøk.

#24 Gjest_Mentha_*

Gjest_Mentha_*
 • Gjest

Skrevet 20 juli 2012 - 20:36

Oi jeg visste ikke at de allerede har en blanding stevia/sukrin, kanskje jeg må prøve meg på den ? Spennende :) Nei det går litt i perioder med sukkererstatninger hos meg også, mest fordi at jeg har en familie som er veldig glade i sukker, og da blir det fort blandet mottagelse når jeg kommer med noe som er sukkerfritt. Men nå skal jeg som kjent prøve å kjøre en litt smalere og sunnere linje, så da er det på'n igjen :)

Hva er det som går galt med marengsene dine? Jeg måtte lage en porsjon i dag, selv om jeg egentlig hadde bestemt meg for å ikke gidde, for å se om jeg fikk det til. De står i ovnen nå, og ser kjempefine ut. Smakte på røra, og den er søt, men ikke for søt. Marengsrøra er ikke like seig som når man bruker sukker, men det er ikke noe problem å forme den (bruker sprøytepose og sprøyter ut topper), og den holder seg fint i formen i ovnen så langt i alle fall.

Brukte fire eggehviter, og så hadde jeg i 2 ss sukker, for å få en liten seighet i røra. Videre brukte jeg nesten 5 ss sukrin og 12 dråper stevia. Og så har jeg i 1/4 ts kremortartari, det bruker jeg alltid når jeg pisker eggehviter (det holder eggehvitene stive og gjør at de tåler ganske så røff behandling uten å falle sammen).
Skal smake på de når de er ferdige (hvilken temp/steketid bruker du egentlig? Jeg har de på 90 grader, som jeg leste et sted, og da skal de stå i 1,5 (!) time), så skal du få en endelig dom på om de ble gode ;) Blir i alle fall luftige, hoi! Sikkert superporøse da, hehe. Ser for meg noe som nesten eksploderer i munnen :P

Dette innlegget har blitt redigert av Mentha: 20 juli 2012 - 20:36


#25 Gjest_Siklerotte_*

Gjest_Siklerotte_*
 • Gjest

Skrevet 20 juli 2012 - 23:41

Blandingen imponerte ikke, for det ga meg bare enda mer håpløse marengs enn tidligere, og jeg vet at jeg gjør det helt riktig. Stekingen også, for den del. Jeg pleier å ha på rundt 100 grader og la det stå så lenge det må for at det er gjennomstekt, men det er gjerne snakk om to timer + (og da er mine sukkermarengs slik de skal, de andre er bare ekle). Bare at når jeg ikke har sukker, blir det noe helt annet. Det er ikke sammenlignbart engang.. Helt uspiselig, faktisk. Det er mulig det er jeg som er sær og vanskelig, for jeg googler og ser at andre spiser det og synes det er veldig ålreit (og de ligner på de jeg får, altså ikke like fine som vanlige) - men jeg synes konsistensen er ekkel, og minner lite om marengs som jeg elsker det. Det er mulig det hadde gjort seg med litt sukker, men jeg har prøvd å unngå det så godt jeg kan, men kanskje jeg må prøve å ofre meg for det, for det var surt å se at alle andre bare kastet i seg, og så satt jeg der med ingenting selv.

Hvordan ble dine?

#26 Gjest_Mentha_*

Gjest_Mentha_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 07:06

Nei det blir ofte litt av problematikken når man bruker søtning. For det er ikke til å stikke under en stol at sukker har flere kvaliteter innen baking enn at det er søtt. Det er også blant annet seigt, og det er det som gir den fine kvaliteten i marengsen. Mine ble veldig porøse, men jeg er ingen marengskjenner og synes egentlig det er helt greit.
Det eneste kravet jeg setter er når jeg lager kaker med marengskrem, da _må_ det være sukker i, for da må kremen bli seig.

Har et håp om at palmesukker kan være tingen, ettersom (de sier) det skal ha de samme egenskapene som sukker når det kommer til baking. Men det får bli et senere prosjekt, når jeg får pakken jeg har bestilt.

Men ofte må man kompromissere en del når man bruker sukkererstatninger, nettopp fordi det ikke er sukker, det er noe annet, som tilfeldigvis smaker søtt. I mange tilfeller (som f.eks ved iskremlaging) har jeg ingen problemer med det, men andre ganger merkes det veldig godt ,) Det er nok sånn det bare må bli om man skal kutte ut sukker.

#27 Gjest_Siklerotte_*

Gjest_Siklerotte_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 12:12

Æsj, nei, jeg må vel bare innse at jeg aldri blir helt fornøyd med annet enn sukker (men ikke gir opp før jeg prøver palmesukker, og ser hvordan det fungerer for kroppen), men alt annet blir håpløst. Jeg synes det er helt greit i f.eks. syltetøy, over jordbÆr osv. (da smaker jeg faktisk ikke forskjell fra sukker), men det blir bare ikke det samme ellers, og da får jeg bare leve uten. Jeg får heller glede meg til bursdagen min, da skal jeg stappe i meg alt jeg kommer over, og så får jeg heller ta støyten senere. Men iskremen skal jeg fortsatt prøve - den får en sjanse til. ;)

#28 Gjest_Mentha_*

Gjest_Mentha_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 12:37

Du, en tanke jeg fikk i sta bare, for å få litt mer konsistens i marengsen. Hvordan er det å bruke mel da? Sikte i litt og litt til den blir seigere? Aner ikke om det faktisk går an, prøvde å google litt, men ble ikke noe klokere. Men det kunne vært moro å prøve :) Kan jo hende det bare faller sammen da, for alt jeg vet.

Mine ble sånne skikkelige power puffs hehe, måtte være dritforsiktig da jeg tok de av bakepapiret så de ikke skulle smuldre opp i hånda mi. Og i munnen bare smelter de helt bort, så tror ikke akkurat det er mange kalorier per lille marengs.

#29 Gjest_Siklerotte_*

Gjest_Siklerotte_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 12:55

De jeg lager blir tilsvarende dette: http://farm3.static...._02d6f7cd1e.jpg eller http://3.bp.blogspot...E/s1600/007.JPG - altså alt annet enn marengs i mine øyne. Det skal jo være mer slik: http://lh6.ggpht.com...pepmeringue.jpg - så jeg innser jo at det ikke bare kan være meg, men at det bare ikke går, rett og slett. For alt ser slik ut, når jeg søker på marengs uten sukker...

Kanskje jeg får bestille her: http://www6.netritio...ue_sf_mini.html - så må jeg ikke vente helt til bursdagen min. :)

#30 Gjest_Siklerotte_*

Gjest_Siklerotte_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 12:55

Ellers kan jeg jo kanskje prøve litt mel og littebittegranne sukker, i håp om at det blir bedre, men jeg har egentlig mistet håpet...

#31 Gjest_Mentha_*

Gjest_Mentha_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 13:09

Det blir poofy fordi det er lite substans i det. Sukkeret sørger for at det blir mer massivt, når det smelter sammne med eggehvitene og stivner. Er det bare bittelitt søtning i, så er det i bunn og grunn bare stekte eggehviter. Så trikset er å få til litt substans i det, og få det litt seigt, uten å bruke sukker. Hm, det kan bli vanskelig. Har du hørt om yaconsirup? Vet ikke om det kan gå an å bruke i, men det kan jo være verdt et forsøk. Blir likevel ikke like mye masse som med sukker, men det går an å prøve, evt lage en blanding med litt mel også i?
Bare tenker høyt jeg nå, har som sagt lite erfaring med marengs.

Ga opp søtbaksten for helga jeg, nå står det tre brød i ovnen, så junior får lun lunsj når han våkner :)

#32 Gjest_Siklerotte_*

Gjest_Siklerotte_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 19:24

Har ikke hørt om det før nå, var på helsekosten og så etter det, men en unge som ikke hadde fått viljen sin var svært lite interessert i å la meg få min, så jeg fikk ikke sett ordentlig. Jeg så forresten at de hadde stevia der også (altså, ikke blandingen med sukrin). Jeg skal prøve det også, bare fordi jeg veldig gjerne vil få til, hvis ikke får jeg bare vurdere å bestille ferdig, eller holde ut til september. Ikke så synd på guttungen din, da - i mitt hus er det aldri hjemmebakt brød, men det er egentlig aller mest fordi jeg aldri - virkelig aldri, har smakt et godt hjemmebakt brød. Mulig jeg har vært uheldig.

#33 Gjest_Mentha_*

Gjest_Mentha_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 19:31

Ang stevia så er det vel akkurat blitt godkjent i EU, og Norge følger tett på. Såvidt jeg vet er det godkjent for salg som dyrefor (!) her til lands, så noen helsekoster tar det kanskje inn under det påskuddet ? Men, som sagt, hvis du ikke trenger det akkurat nå ville jeg absolutt bestilt det på nett til en brøkdel av prisen. Det er meget drøyt i bruk, så du har en liten evighet om du bestiller en liten flaske eller boks.

Hjemmebakt brød har jeg smakt masse godt av, men jeg er elendig på å bake det selv. Merkelig nok egentlig, siden jeg er så glad i å bake, og har prøvd x antall ganger å få til et godt hjemmebakt brød. Tror det hviler en forbannelse over brødene mine. I sta hadd ejeg en super oppskrift, det hevet bra og alt så supert ut. Så, vet du, åpnet jeg ovnen for tidlig og tok ut et brød for å kjenne på det, og da datt det sammen til en tykk lefse (det hadde stått i 40 min), sammen med det brødet som sto nærmest døråpningen. Så, av tre brød ble ett relativt vellykket (kunne vært stekt litt til), ett ble flatt, men spiselig og ett havnet i søpla. Hurra. Jaja, i det minste er det sunt. Haha.

#34 Gjest_Siklerotte_*

Gjest_Siklerotte_*
 • Gjest

Skrevet 21 juli 2012 - 20:30

Jeg har faktisk en god del Stevia hjemme, det er eventuelt det andre jeg må forsøke å få tak i, og ja, det kan jeg like så godt bestille på nettet, for jeg trenger det ikke med en gang, dessuten er det lettvint. Tar det mot slutten av sommeren, hvis jeg ikke finner det i butikk (det er jo enklest, selv om det kanskje er dyrere). Nå har jeg jo en lang liste over ting jeg skal få skaffet. ;)

Det verste jeg vet er når ting ikke blir like perfekt som jeg har forestilt meg - og da vil jeg helst at ingen skal spise eller røre, i hvert fall ikke lyge og si at det er godt, fint og bra. Jeg er faktisk glad i å bake (ikke kaker, men gjærbakst) - men siden jeg nå også må holde meg unna mengder med karbohydrater, er det kjedelig å lage til alle andre enn meg selv... Du får fortsette med baking, om ikke lenge er du så flink at du kan starte gårdsutsalg med mors ferske brød, og litt annet.


Annonse

Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.