Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

NY 6 - 7 mnd Juli (gammel 5 - 6 mnd juni)


 • Logg inn for å svare
54 svar til dette emnet

#41 Minigrevlingen

Minigrevlingen

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 11 Innlegg:

Skrevet 22 juli 2012 - 15:26

Hei:) Hiver meg på her jeg!
Lillemannen min 6,5 mnd. Vært en del stryr med kolikk, lav hb og feber. Godt nå da ting begynner å roe seg. Trenger det når jeg er mye alene med han.

Mange som får tenner? Hvor mange i tilfellet?

Det var noen som snakket om klipping..
Min har veldig mye hår. Men det ser litt spesielt ut, siden det ikke er slitt av jevnt. En stor tuvs midt på og 2 laange som stikker ut på siden.
Har Såå lyst til å jevne ut litt, men mange prater på tradisjon å klippe dem til 1/2 års dagen. Hva gjør dere?

Forumtråden fortsetter under...

#42 bjørnen*i*det*blå*huset

bjørnen*i*det*blå*huset

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 101 Innlegg:

Skrevet 22 juli 2012 - 18:52

Hei!
Mi lille høne er 6,5 måneder nå. Hårklippen kan jeg bare drøye med. Hun har litt lyse dun.. Det er alt. Storebror var 3,5 første gang vi klippet han. Hehe :-) men det kommer til slutt!
Ingen tenner foreløpig. Ser de to i midten nede ligger helt klare til å komme frem. Ikke noe spesielt plaget med kløing og vondt heldigvis.
Spiser somregel litt hjemmelaget fruktmos til frokost, grøt til lunsj og kvelds og noen ganger smaker hun litt poteter til middag. Har begynt å gi bittebittesmå brødbiter med smør av og til. Det er visst nam! Har noen korte ammepauser i løpet av dagen og drikker godt dør sovetid. Får litt i løpet av natta enda og i senga før vi står opp.
Legger henne rundt 7 og da våkner hun ca 7 neste morgen ( med litt amming eller egentlig er det vel "kos" i løpet av natta).
Jeg tipper hun har rundet 10 kilo nå og er 70cm lang. Stor og fin :-) Når hun ligger på gulvet nå kommer hun seg alle veier, men klarer ikke å komme seg rett framover. Ganske morsomt å finne henne et helt annet sted i stua enn der hun var da jeg gikk ut av rommet.
Hun liker å hyle høyt og lage blåselyder. Ellers babler hun jo og det høres noen ganger ut som ord feks "hei". Men kan de virkelig si noen ord såå tidlig? Jeg tenker mer at de hermer etter lyder vi lager og noen ganger treffer de ;-)
 • Minigrevlingen liker dette

#43 Gjest_Michael<3_*

Gjest_Michael<3_*
 • Gjest

Skrevet 22 juli 2012 - 19:12

Hei:) Gutten min var 7 mnd 9 juli:)
Han har fått en tann som er kommet 1/3 opp og en tann som er 1/4 oppe, så det kjennes i puppen kan man si :o
Han spiser 3 faste måltider hver dag- grøt i 11/12 tiden, middag i 14/15 tiden og grøt igjen kl.18. Ellers blir det en god del amming i tillegg når vi er hjemme, og ikke fullt så mye når vi er på farten (da han ikk er så intr)
Han er stort sett blid og fornøyd, veier ca 9 kg og er 73 cm lang ca..
Han har virkelig fått øynene opp for brød og da vi var på hans første ferie til Danmark i beg av juli spiste han danske rundstykker hver dag;) Men hva slags pålegg kan man ha på til dem når de er så små?
Han sitter støtt som en påle nå, og beveger seg svææært mye rundt;) Er nok ikke lenge før det er noe krabbing på gang...
Min permisjon er ferdig 10 august dessverre, og pappan skal ha 6 uker i vinter og 6 uker neste vinter...
Jeg har ikke fast jobb, men er vikar i kommunen i boveilidertjenesten.. Har ikke planer om å ha han i barnehage før tidligst høsten 2013.. så vet ikke helt hvordan vi skal løse det for at jeg kan ta litt ekstra vakter.. Foreløpig så blir det vel dagpenger til vi finner utav hvordan vi skal gjøre det.. Syns liksom det er litt skummelt med dagmamma- hørt så mange skrekk historier..:(

#44 Dini

Dini

  Erfaren bruker

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 2 048 Innlegg:
 • StedAust-Agder, Sørlandet

Skrevet 22 juli 2012 - 19:22

Mi tulle blir 6 mnd til onsdag =)
Hun kan nå;
* rulle fra mage til rygg og tilbake om hun føler for det (kunnet fra 3, 5 mnd)
* kryper i stor fart fremover, kommer avogtil noen krabbesteg.
* Om hun settes inntil bordet med hendene på kanten står hun selv.
* Hun har fått gårefleksen tilbake, så om man holder hendene hennes går hun
* det går mye i "raaaaaaaaaaa raaaaaaa ra raaaaaaaa raaaaaa" svært høylytt nesten uansett hva hun gjør (avogtil koselys, avogtil klagelyd). Avogtil kommer rare ord som bappaba, lola, heiii..
* Hun sitter ikke stødig enda, men hun kan sitte litt.

mat;
grøt morgen og kveld og melk utenom. Våkner annenhver natt for mat, annenhver natt roer hun seg med vann. Skal innføre et tredje måltid nå i løpet av uka.

Tipper hun er blitt 8,5 kg. Skal ikke på hs før om 3 uker.

Ellers føler jeg at babyen min vokser altfor fort opp. Tenker tilbake på da hun sov nesten døgnet rundt i armene mine, og bare lå der og koste seg =) Men greit å få en litt mer selvstendig baby som kan ligge 10-15 minutter alene på gulvet (ofte mye lenger også),mens jeg kan ordne ting og ikke underholde henne hele tiden.

Ingen tenner enda, er 4 mnd siden hun begynte å sigle og gnage på alt. Så egentlig har jeg slutta å vente på de, jeg.

Snart skal vi flytte henne på eget rom, må bare skaffe en babycall som ikke trenger å byttes batterier på hver 8. time.

Litt over 1 mnd til jeg skal tilbake til jobb, og jeg merker det er noe jeg ikke har lyst til overhodet! Vil bare være hjemme med babyen, men jeg vet jo så godt at det ikke går. Men vi har jo ikke barnehageplass og heller ikke dagmammaplass, så vi vet ikke hvordan vi skal løse det når faren er ferdig med sin permisjon. Men vi finner vel ut av det.

Har prøvd å gi litt brød, prøvde med leverpostei i dag og det smakte først helt forferdelig første bit, mens andre bit gikk ned helt fint =)

Må bare si at det er så koselig å høre om deres små også, og det er morsomtåkunne følge litt av utviklingen til jevnaldrende babyer =) Kjekt å kunne lese svart på hvitt at babyer er forskjellige og er på forskjellige stadier av utviklingen på flere nivåer (noen er lenger fremme språkmessig, mens andre er lenger fremme fysisk) =)
ønsker dere alle en trivelig søndagskveld =)
 • januarbaby012 liker dette

#45 januarbaby012

januarbaby012

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 328 Innlegg:

Skrevet 23 juli 2012 - 09:07

Hei :)
Enig med deg Wstroze at babyer forskjellige.
Ang. klipping av håret må jeg si at hos lilleklumpen min hadde vokst så mye hår at hans lugg var over øynene hans.
Tenner er det vel synlig 3 stk,men det er fortsatt under tannkjøtt, og har ikke komt fram.
Noen tydelige ord har jeg hørt av han flere ganger, men " hei" sier han. ellers babler han veeeeeeeeeeeelidg veldig mye. Tror babyer lærer fort av de ordene de hører ofte :)
livet er herlig med disse søte småtrollene våre :)

#46 Gjest_Michael<3_*

Gjest_Michael<3_*
 • Gjest

Skrevet 23 juli 2012 - 09:51

Ja, det er fantstisk å følge utviklingen, men hjelp så fort det går :o
Guttebassen her sier mammapappamammapappamamma nå, dette begynte han med i går. Ellers er det mamma til alle kosebamsene og når han er trist og lei/trøtt... :) Det er så koselig.. BOB har han også sagt, hæææi og dadda...

#47 januarbaby012

januarbaby012

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 328 Innlegg:

Skrevet 26 juli 2012 - 20:57

Hei igjen jenter :)
Her slittet lille klumpen min med diare, og mellomøre betennelse i flere dager tom igår. uffamei, han var så urolig selv om han fikk medisin for det. men diareen er/var pga tenner eller kansje for han tok pincillin?? Men har var litt bedre i dag, heldigvis, har hatt kun 2 ganger avføring. Håper han er bra imorgen :)
Ellers ville spørre dere om hva har dere i vong og på deres små når dere triller ute?

#48 *KlaraKu*

*KlaraKu*

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 507 Innlegg:

Skrevet 26 juli 2012 - 22:04

Hei igjen jenter :)
Her slittet lille klumpen min med diare, og mellomøre betennelse i flere dager tom igår. uffamei, han var så urolig selv om han fikk medisin for det. men diareen er/var pga tenner eller kansje for han tok pincillin?? Men har var litt bedre i dag, heldigvis, har hatt kun 2 ganger avføring. Håper han er bra imorgen :)
Ellers ville spørre dere om hva har dere i vong og på deres små når dere triller ute?

huff da, ikke noe alright med syke barn :-( håper han blir fort frisk igjen. Været er så ustabilt nå, men sånn i dag hvor det har vært varmt på østlandet hadde snuppa på seg bare en tights og en tynn kortermet tunika med helseteppe på om ho sov. tidligere i uken har ho hatt strømpebukse og kortermet/langermet body, lue/solhatt og dyne lett over. Syntes det er veldig vanskelig å vite hva ho skal ha på siden været skifter så fort. Så når vi skal bort har vi jo med et flyttelass nesten for å være sikker på at ho har klær til all slags vær.
 • januarbaby012 liker dette

#49 Brillefint - Jadda!

Brillefint - Jadda!

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 566 Innlegg:

Skrevet 27 juli 2012 - 07:04

Hei alle sammen. Vi begynner å komme oss på plass i nytt hus. Kjempegodt med litt mer plass:)

Minsta har (bank i bordet) begynt å sove en hel del bedre! Fra 5-10 oppvåkninger per natt til 1-3. Dagsovingen ser også ut til å løsne:) De to siste dagene har hun sovet to lurer. En lang fra 9-11/12. Deilig;) Og en kortere rundt kl 15.

Har kommet opp i tre måltider utenom pupp.

Grøt ca. 0800. Pupp etterpå.

0900 Sove:)

Middagsmat (grønnsaker med el. uten kjøtt/fisk) og frukt til dessert til lunsj ca. 12. Pupp etterpå.

14/15 Sove

Får pupp når hun står opp.

Grøt og pupp ca. kl 18. Noen ganger allerede kl 17.

I seng kl 1830/19.

Nå bor vi endelig slik til at dagsovingen skjer i vogna ute:) Hun er kjempeflink å legge seg både på dagen og på kvelden.

#50 froggy

froggy

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 88 Innlegg:

Skrevet 29 juli 2012 - 12:46

Heihei :)

Etter vi har innført 3 måltider med fast føde, føler jeg ting har blitt bedre her hos oss. Han går lenger mellom måltidenen (ammet ca hver annen time på dagtid) nå har vi ca 3 timer mellom hvert måltid. Og det er deilig det :) Føler en har litt mer tid å gjøre ting på! Og i tillegg såver han lenger på duppene sine, og er lenger våken mellom hver nå. Så våken tid mellom dupper er ca 2,5 til 3 timer :) kan være mindre og dersom han er veeeldig trøtt..:)

Men, han har blitt mye hardere i magen etter vi begynte med fast føde. Han presser for harde livet når han må bæsje, stakker. Og i går var han sjikkelig forstoppet, presset og presset, heldigvis løsnet det til slutt i går kveld..:)

Sliter og med å få i han vann, prøver litt hele tiden, men ikke særlig intressert. Han elsker babysaft og sviske-drikk derimot :) I mårå er det 6mnd kontroll, er veldig spent hvor stor han har blitt. Føler han har vokst som bare det!! :)

Ha en fin søndag jenter!!

#51 Lykkelig med to:)

Lykkelig med to:)

  Nytt medlem

 • Medlem
 • Pip
 • 72 Innlegg:

Skrevet 30 juli 2012 - 11:12

I går hørte jeg verdens hærligste ord. Lillegull sa mamma for første gang. 6,5mnd.
 • Dini og januarbaby012 liker dette

#52 januarbaby012

januarbaby012

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 328 Innlegg:

Skrevet 30 juli 2012 - 11:40

Hei igjen jenter :) Her slittet lille klumpen min med diare, og mellomøre betennelse i flere dager tom igår. uffamei, han var så urolig selv om han fikk medisin for det. men diareen er/var pga tenner eller kansje for han tok pincillin?? Men har var litt bedre i dag, heldigvis, har hatt kun 2 ganger avføring. Håper han er bra imorgen :) Ellers ville spørre dere om hva har dere i vong og på deres små når dere triller ute?

huff da, ikke noe alright med syke barn :-( håper han blir fort frisk igjen. Været er så ustabilt nå, men sånn i dag hvor det har vært varmt på østlandet hadde snuppa på seg bare en tights og en tynn kortermet tunika med helseteppe på om ho sov. tidligere i uken har ho hatt strømpebukse og kortermet/langermet body, lue/solhatt og dyne lett over. Syntes det er veldig vanskelig å vite hva ho skal ha på siden været skifter så fort. Så når vi skal bort har vi jo med et flyttelass nesten for å være sikker på at ho har klær til all slags vær.


Heldige dere med varmt vær i østlandet, her er det mye regn i velstlandet ;) Men sol har vi hatt noen dager med mye kaldt vind :) Så jeg måtte selvføgelige kle på mini med lange armer, lue osv.Heldigvis er han blitt mye bedre og har ikke så mye smerter :)

#53 januarbaby012

januarbaby012

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 328 Innlegg:

Skrevet 30 juli 2012 - 11:41

I går hørte jeg verdens hærligste ord. Lillegull sa mamma for første gang. 6,5mnd.


ååå heldig du var :)

#54 Dini

Dini

  Erfaren bruker

 • Medlem
 • PipPipPipPip
 • 2 048 Innlegg:
 • StedAust-Agder, Sørlandet

Skrevet 01 august 2012 - 15:18

Endelig har den første tanna kommet her i hus :)
Ikke mye godt, tydeligvis.

Mye mat som faller i smak :) Veldig gøy å prøve nye smaker :)

#55 *KlaraKu*

*KlaraKu*

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 507 Innlegg:

Skrevet 02 august 2012 - 18:45

da har jeg startet ny tråd http://www.klikk.no/...gammel-6-7-mnd/


Annonse

Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.