Gå til innhold

Dere erfarne hundemennesker


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Har en stor hund, schäfergutt. på 3,5 år. Han er en herlig hund som fungerer kjempe godt sammen med familien. Siden han var liten har han passet på oss/varslet, dvs. at når det kommer noen inn porten hos oss så bjeffer han som besatt. Ser og høres helt idiot ut. Så fort han får hilst er alt vel. Når han er alene hjemme og folk går inn i hagen gjør han ikke dette.

Vi har prøvd og prøvd men han vil ikke slutte med dette.

 

Nå har han av en eller annen merkelig grunn begynt å bjeffe på natta. Starter med at han knurrer og så kan det gå over til bjeffing. Har flere ganger spretti ut av senga og kastet meg i viduet for å se men ser hverken mennesker, dyr eller fugler. Og ikke er det sitt eget speilbilde han knurrer på heller for han ligger på gulvet på soverommet hos oss og knurringen begynner gjerne der. Begynner å lure på om bikkja er i ferd med å bli helt koko....

Kan finne på og gjøre dette på kveldstid også, spesiellt om jeg er alene hjemme med barna uten mannen. Skvetter jo så inn i hampen til tider.

 

Noen som har vært ute for noe av det samme og har noen råd?

 

Schäfere har jo ikke den beste psyken, og denne er nok ikke helt bra i psyken ut fra at den har litt merkelig oppførsel på div. andre ting. Men som sagt så fungerer den kjempebra sammen med oss i familien og elsker å være med barna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stresser han?

Får han nok stimuli, mentalt og fysisk- altså, får han brukt seg skikkelig, som en schæfer skal?

 

Kanskje det kan hjelpe å ha på litt lys?

 

Få ham evt sjekket av veterinær, slik at dere finner ut om det er noe fysisk som feiler ham.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada, han får brukt seg som han skal. Men ser jo at han ikke har den helt bra psyken. Om man snakker hardt til han så tisser han, spesiellt om mannen gjør det. Blir det for mye styr rundt han går han nesten opp i liminga og blir det mye fokus på han så kan han finne på å tisse da også.

Liker ikke andre bikkjer, men det kan være at han ikke har fått blitt sosialisert pga. at de fleste rundt der vi bor ikke vil la sine småbikkjer hilse på han fordi han er schäfer. Er også noen småbikkjer som har gått til angrep på han siden han var valp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...