Gå til innhold

Hva er best til hjemmebruk? Bærbar eller stasjonær pc?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det kommer jo helt an på hva den skal brukes til. Er det slik at dere vil trenge å ta den med litt rundt forbi, på reise, fra rom til rom i huset o.l. så er jo absolutt bærbar det dere trenger. Men skal den bare stå på "kontoret", så holder det i massevis med stasjonær. Da kan dere få noe billigere også, og få kjøpt en skikkelig skjerm. Det kan dere selvsagt gjøre til en bærbar også, men da blir jo det en ekstra kostnad.

 

Hos oss gjelder kun bærbare nå, både jobb og hjemme, er mange år siden jeg hadde en stasjonær pc. Men så må jeg kunne flytte rundt på pcen også. Savner å ha en skikkelig skjerm hjemme da, så tenker å invistere i det snart (blir slitsomt når jeg jobber hjemmefra å kun jobbe på bærbar). Det er egentlig mye et spørsmål om penger: Du kan selvsagt skaffe dockingstasjon til den bærbare så dere har god skjerm, tastatur og mus men det koster ekstra. Med stasjonær pc får dere mer for pengene, men på bekostning av at pcen står der den står.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Miryks

Kommer an på hva den skal brukes til, og hvordan dere bruker den.

Som ano over her sier, skal den brukes av flere og dermed flyttes fra rom til rom, så er bærbar best.

MEN stasjonære datamaskiner er kraftigere og har større ytelse.

Koster gjerne mer for en skikkelig stasjonær maskin og skjerm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hercule Poirot

Aldri mer stasjonær pc!

 

Er vel på min 4. eller 5. bærbare og går aldri tilbake til stasjonær. Må ha mulighet til å ta den med, er jobb-pc, men jobber også mye hjemmefra.

 

Har kjøpt meg stor skjerm som står på kontoret, så når jeg skal jobbe, si mer enn en liten times tid med tungt fagstoff, så setter jeg meg på kontoret og kobler meg opp på den store skjermen. Småjobber tar jeg på "liten" skjerm med pc-en på fanget hvorsomhelst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har vi begge deler.

 

Om det kun er til internett, film, bilder o.l så ville jeg tatt bærbar med tilkobling til tv.

 

Om det er snakk om å spille store spill osv så må det også stasjonær slik at grafikk og sånn blir best.

 

Alt etter behov :)

 

Vi kjøpte ny bærbar fra samsung til 3700,- og den er topp :D

Jeg har lagt min elsk på denne laptopen :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Miryks

Jeg har en ganske kraftig bærbar maskin fra Samsung, og gubben er forelsket i den siden den kan spille store spill uten problemer. Men han vil fremdeles ha en enda kraftigere stasjonær ;)

 

Mye vil ha mer, eller hur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos oss elsker vi å kose oss med pc på stua, mest på kveldene, og da passer det veldig fint å ha bærbar slik at vi kjapt kan rydde den bort når vi ikke bruker den. Veldig kjekt å ha med seg på diverse turer også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer an på bruken. En bærbar funker fint til surfing og Facebook. Skal det spilles tyngre spill feks er det bedre med en stasjonær med stor skjerm og god grafikk osv..

 

Liker best bærbar selv. Grei å ta med seg rundt omkring i huset, enkel å rydde bort, og tar liten plass på tur. :)

 

Mens mannen som spiller Minecraft liker best den stasjonære. Så vi har begge deler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen av de jeg la ut på de linkene er de bærbare gode nok for de fleste spill, pluss tung videoredigering, du skal gjøre noe rimelig kraftig skal man ha behov for stasjonær :) Personlig synes jeg man får mest valgmuligheter med en bærbar, siden man kan ta den med seg, gjemme bort, slipper og ha en arbeidsplass til den osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Generelt sett til helt vanlig bruk ville jeg valgt en bærbar. Den tar mindre plass, er lett å ta med seg (f.eks. om man trenger den på en ferie osv) og skjermene i dag er så gode at det ikke er noe problem.

Selv bruker jeg eksternt tastatur og mus fordi jeg foretrekker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ingen som er bekymret for bruk av trådløst nett?? Vi har stasjonær av den grunn at vi ikke vil ha trådløst nett i huset. Summen av alt teknisk utstyr gir mye stråling for små barn, så i huset vil vi ha minst mulig.. Vi ahr også mobiler med lav SAR verdi og tradisjonell fasttelefon med ledning. Mulig jeg er gammeldags, men jeg synes også at det er en uting å sitte i stua med hver sin PC, både voksne og barn. Lite sosialt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7665058

 

Vært utført en stor undersøkelse av det av post og teletilsynet pluss statens strålevern, og det er ingen grunn til bekymring, helt ufarlig som det står pga av strålingen er så svak. Vært en del misforståelser med det der opp gjennom årene så kan forstå mange tenker på det, håper ved å lese dette at det kan roe noen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem, skjønner godt at mange blir små bekymret med all stråling rundt omkring. Men dette er nå ufarlig, men som det sto der bør man være forsiktig med mobiltelefoner for de er ikke ordentlig utredet, men man kan jo skaffe seg handsfree, det hjelper da litt på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har iMac, MacBook pro og iPad og føler at jeg har noe til ethvert bruk. Godt fornøyd med den kombinasjonen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...