Gå til innhold

Hvor farlig er dette?(spørsmål til helsepersonell)


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Diagnosen var lungebetennelse, sepsis og bakterier i blodet(blodforgiftning?) Crp på 400.

 

Hva kan skje ved sepsis og blodforgiftning? Og hva er farlig høy crp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er alvorlig, men mye som spiller inn. Ligger pasienten på respirator? Har pasienten lavt blodtrykk? Har flere organer enn lungene begynt å svikte? Helt umulig å svare på med så få opplysninger, men i de fleste tilfellene går det bra. Faren ligger i komplikasjonene som kan oppstå ved respiratorbehandling, nyresvikt, hjertesvikt etc. Sepsis er skummelt, men vi har gode behandlingsrutiner idag.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sepsis er alvorlig ja, og kan være veldig farlig og livstruende. Infeksjonen er da "i hele kroppen" og kroppen kan gå i sjokk og organer kan svikte. CRP er en av blodprøvene som sier noe om status i kroppen, den prøven sammen med hvite bloglegemer og senkning sier en del om alvorlighetsgraden av sykdommen. Sammen med sykehistorien (når ble pas. syk, hvilke symptomer og hvilken utvikling etc) og klinikken (fysisk undersøkelse av pasienten, rtg, blodprøver andre undersøkelser) får man et bilde av hvilken sykdom pasienten har og alvorlighetsgraden av denne.. Jeg regner med pasienten behandles med bredspektrete antibiotika og overvåkes (trenger ikke nødvendigvis være intensiv overvåkning) og så er det bare å vente og se om kroppen responderer...

 

Som en annen sier, som oftest går det bra..

 

Lykke til..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mamma hadde det, lå på sykehuset med intravenøs antibiotika og overvåking, men hun ble helt frisk. Lå på sykehuset bare 6 dager tror jeg.

 

Da naboen her fikk det samme holdt han på å dø, lå i respirator og svevde mellom liv og død lenge. Han lå på sykehuset i mange uker.

 

Så tydeligvis forskjell på hvor syk man kan bli...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alvorlig, ja. Men er personen frisk fra før burde det gå bra.

 

Ved sepsis vil det si at bakteriene er i blodet og fraktes rundt i kroppen. Dette krever ulike typer antibiotika som dekker hele kroppen. Hard kur. Tilstanden bedrer seg gjerne fort men det kan ta lenger tid.

 

En fare ved sepsis er at det blir så hardt for organene at dem svikter. (organsvikt). Det er gjerne nyrer osv som først ikke tåler dette så blodprøver blir tatt hver dag, og det blir som regel lagt inn et kateter for god kontroll. Væskebehandling er selvsagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk. Lillegutt på 16 måneder kom seg fort etter han fikk rett antibiotika.

Jeg spurte på sykehuset, men de klarte ikke å ordlegge seg ordentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...