Gå til innhold

16mnd og VELDIG bilsyk...tips?


mariabee

Anbefalte innlegg

Innimellom må vi nesten reise å besøke besteforeldre, selv om de er veldig flinke til å komme hit.

Jenta vår på 16mnd er veldig bilsyk dessverre, så 5-6timer på veien er grusomt:(

Noen tips?

Idag kjørte vi hjem fra påskeferie, hun spiste omtrent ikke frokost og vi ventet en god time før vi kjørte. HUn duppet av og våknet av at spyet kom alle veier:(

Sånn holdt vi det gående til vi kom hjem. 6! ganger kastet hun opp... :(

Sånn er det hver gang vi er på tur, og nå frister det lite å reiser mer.. Turer lenger enn 30 min er et stort problem...

 

trenger noen tips og råd fra andre som har opplevd/opplever det samme.. :)

Vi har forresten snudd bilstolen fremovervendt, og det har blitt mindre oppkast :) Vi måtte jo prøve det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

fikk IKKE anbefalt å gi det til så små barn på apoteket... Kan man det altså likevel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jo har tenkt på det om vi skulle reise om natten. Men er så redd for at oppkastet kommer likevel og det blir styr med bytte og sånt i mørkenatten :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes visstnok en dings man kan sette på hengefestet som fjerner statisk elektrisitet som igjen kan gi bilsyke. Jeg har ikke prøvd det selv så skal ikke si om det er humbug eller ei, men vet om iallefall ei som anbefaler dette varmt. Hun merker visst stor forskjell på sønnen på 3 år når den greia er på og ikke.

 

Man får visst kjøpt denne tingen på BilTema, men aner ikke hva det heter. Men kanskje noen andre vet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi gir bilsyktabletter til våre, ellers blir lengre bilturer lik tortue for dem. Og noen ganger må man faktisk kjøre langt.

Yngste var vel på din sin alder da vi begynte med det. Og det gikk fra helvete til himmelen.

 

Ev. kan dere bytte bil. Våre ble ikke bilsyke før vi kjøpte ny bil som ikke var like stiv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

da skal vi prøve med tabletter neste tur. SKulle egentlig reise tilbake igjen 17mai, men idag bestemte vi oss for at nei, det vil vi ikke utsette jenten vår for. Hun har kun spist 1/4 skive, 5ss grøt, en del vann, og så fikk litt mme nå før leggetid..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bilsyketabletter (Postafen) har vært brukt til barn i alle aldre (over 1 år) i Norge siden 1970, omtrent, og det har vært rapportert svært få bivirkninger (dog er det ikke alle som har merket virkning av dem heller). For et par år siden fant produsenten ut at tablettene ikke kunne deles i to på en sikker måte, altså sånn at man fikk to (eller fire) akkurat like store deler, så de endret anbefalingen sin til at de ikke lenger skal gis til småbarn.

 

Statens legemiddeltilsyn ønsket ikke å fraråde bruken, men siden produsenten sa det så måtte de... og de kunne ikke pålegge produsenten å IKKE endre anbefalingen.

 

Det er ingenting i produsentens nye anbefaling som kommer av at virkningen er farlig for så små barn, det er kun at doseringen kan bli litt feil. Da kan barnet bli veldig søvnig.

 

Til et barn som blir såpass bilsykt hadde jeg helt klart prøvd med bilsyketabletter - dvs vi kommer til å prøve det til vårt barn når vi skal kjøre langt. Hun blir omtrent like bilsyk, og av og til er det ikke gjennomførbart å kjøre på natta eller i veldig små etapper.

 

Fjern også evt speil i baksetet (sånn som gjør at dere ser henne), det gir et veldig forvirrende bilde av kjøreretningen. Unngå DVD-spillere, bøker osv. Musikk og etterhvert lydbøker går vel an, ellers må nesten en forelder sitte baki og underhold/holde hånda/dytte inn smokk/passe på at barnet er dekket av handklær.

 

Ellers: Ha masse vann tilgjengelig for vasking, ha tørkerull og en bunke gamle håndklær i baksetet. Bruk gjerne en badehåndduk som teppe. Legg også en håndduk på sidene av barnesetet. Bruk lite klær i bilen, både fordi det ikke blir så varmt (=kvalmende), og fordi det blir mindre å skifte. Ha skiftetøy med, og vask barnet godt om det spyr - lite som er så kvalmende som spylukt. Ofte hjelper det å ha det kaldt/kjølig i bilen, så foreldrene må iallfall ikke ha mer klær på enn barnet.... Ikke ha på de pene ullklærne eller den nye kjolen fra bestemor, kjør i kjipe klær og ha på pent når dere kommer frem.

 

Ang MME så anbefaler jeg å overhode ikke gi melkeprodukter før bilkjøring, dvs ikke gi det samme dag selv om man skal kjøre på ettermiddagen. Gi vann og evt saft/uttynnet juice, og ellers så tørr mat som mulig. Som pappa sa, da blir det ikke så tyntflytende å spy opp.... (sånn sier fedre som har hatt 3 bilsyke barn på 80-tallet ;))

 

Har altså mange ektefølte erfaringer her.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for gode råd og tips :)

det er nesten litt godt å høre at det faktisk finnes folk i samme båt. hehe.. :(

 

Vi har kuttet ut alt av melkeprodukter når vi skal på tur. Ingenting i timene før eller etter vi er kommet frem.

Ulempen er at hun har dårlig matlyst i et par dager etter vi har kjørt langt.

Vi kom frem i går formiddag, og spiste ingenting igår omtrent.

Idag har hun gått drukket maks 200ml mme, 1/4 skive, noen eplebiter, nesten en hel yogurt, 5 biter potetbåter og 5ts grøt!

Men men.. hun sover godt heldigvis :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff, stakkars, jeg føler på meg hvordan hun har det - hun er nok svimmel og uggen etter kjøreturen. Gi henne masse frisk luft, og tilby henne mat hun pleier like, så går det seg nok til. Dere kjører vel neppe så langt så ofte at hun blir underernært heller, tenker jeg :)

 

Vanlig bivirkning av Postafen er at man blir veldig trøtt, så det er ikke sikkert hun vil spise noe særlig etter turen da heller, forøvrig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...