Gå til innhold

Se også disse forumene:
Kvinneguiden Doktor Online
Foto

Spiser du det du vil når du vil?


 • Logg inn for å svare
25 svar til dette emnet

#21 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2 172 949 Innlegg:

Skrevet 23 februar 2012 - 11:49

Jeg har alltid gjort det, frem til nå. Har vært slank uten å trene og uten å tenke på hva jeg putter i munnen. Men siste året har jeg gått opp mange kilo. Er 1.70 høy og nå rundt 65 kilo, kanskje litt mer. Er ikke overvektig men begynner å bli litt blubben så Nå har jeg begynt å være bevisst. Teller ikke kalorier men tar en brødskive mindre, drikker vann i stedet for juice, minst mulig karbohydrater, minimalt med kveldsmat osv og har begynt å trene styrke tre ganger i uken. I helgene skeier jeg ut.

Forumtråden fortsetter under...

#22 Gjest_Filifjonka_*

Gjest_Filifjonka_*
 • Gjest

Skrevet 23 februar 2012 - 12:57

Nei, jeg spiser ikke hva jeg vil, når jeg vil. Da hadde jeg blitt overvektig ganske raskt.

Mat er ikke et problem for meg. Jeg liker stort sett de sunneste sakene, og spiser ikke store porsjoner. Mitt "problem" er at jeg har lyst på potetgull og sjokolade og gjerne brus, daglig. Hadde jeg gitt etter for lysten hadde jeg lagt på meg. Løsningen blir å ikke kjøpe det inn - for hvis vi har det i skapet så spiser jeg det.

Det betyr likevel ikke at jeg er konstant på slanker'n. Jeg slanker meg ikke, for det trenger jeg ikke. Jeg bare lar være å spise det jeg vet ikke er bra for meg.

#23 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2 172 949 Innlegg:

Skrevet 23 februar 2012 - 14:29

Det er bevist at de som "spiser hva de vil,når de vil",- og ikke legger på seg,- spiser mindre enn de som "alltid må begrense seg men alikevel legger på seg":..Man fant et unntak, blant mange forsøkspersoner.

Altså x-antall av de som ALDRI legger på seg, og x-antall av de som legger på seg fort. Så ble det omhyggelig notert hva man spiste og hvor mange kcal man inntok totalt i løpet av noen få uker. Allerede der så man at de "naturlig slanke" fikk i seg mindre kcal enn de som "la på seg ved og tenke på mat"...

Videre skulle disse gruppene "bytte matpalner" over en like lang periode,- og hva skjedde da tror dere?

De som "lett la på seg", tok alle av en betydelig mengde kilo. De som "aldri la på seg",- gikk OPP i vekt. Men de SLET med oo få i seg de kcal de skulle,- for de skulle heller ikke røre mer på seg enn vanlig. Motsatt med de som "ble fort tykke";- de skulle også ha normalt aktivitetsnivå.

Det viste seg at de "naturlig tynne" hadde bedre utviklet metthetsfølelse,- og når de var mett, var de mett. De ble fysisk uvel av og MåTTE proppe i seg den ekstra desserten, eller den ekstra kaffe latten på cafe-besøket. På buffeter de mente de "fråtset" til vanlig, ble de overrasket over hvor mye de måtte spise om de skulle spise som en som "la på seg ved og tenke på mat":..

Konklusjonen var at for de aller, aller fleste av oss er det evnen til og stoppe når vi er mett som avgjør hvor lett vi legger på oss. En person som aldri legger pås eg, er som regel mer fornøyd med lite og FøLER at han/hun kan spise hva man vil, når man vil...Og de GJøR jo også det. Det er bare det at de VIL ha så mye mindre, mye sjeldnere enn "oss som legger fort på oss":..


Det tror jeg på, jeg er en sånn person som kan spise hva jeg vil uten å legge på meg men jeg klarer å begrense meg, jeg blir mett av 1/3 sjokoladeplate mens mange jeg kjenner kan spise en hel plate (hadde jeg aldri klart) folk tror fordet at jeg kan spise så mye jeg vil, men tror hvis jeg hadde klart å stappe i meg en hel isboks og en potetgull pose hver dag så hadde jeg nok ikke vært slank :)

#24 Anonym bruker

Anonym bruker

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 2 172 949 Innlegg:

Skrevet 23 februar 2012 - 14:50

Men dere som er overvektige - hva spiser dere i løpet av en dag? Eksempel?
Jeg er vel en av dem som ikke orker å spise etter at jeg er mett, og samtidig synes jeg jo at jeg spiser bra med mat. Men kanskje det for andre oppfattes som lite?

#25 moota m storebror&lillebror

moota m storebror&lillebror

  Superbruker

 • Medlem
 • PipPipPipPipPip
 • 11 200 Innlegg:
 • Stedpå nydelige Jæren

Skrevet 23 februar 2012 - 16:09

Men dere som er overvektige - hva spiser dere i løpet av en dag? Eksempel?
Jeg er vel en av dem som ikke orker å spise etter at jeg er mett, og samtidig synes jeg jo at jeg spiser bra med mat. Men kanskje det for andre oppfattes som lite?


Hvis jeg hadde spist akkurat det jeg ville uten å tenke på vekt, økonomi, barn rundt meg osv kunne dette vært en dag for meg. La oss si en lørdag alene uten barn.

Frokost, 2-3 skiver med f.eks smør og nugatti, eller smør, syltetøy og ost. 2-3 store glass med sjokolademelk.

Snacks/mellommåltid, litt sjokolade eller annet godt fra syden/Danmark tur som finnes i hjørneskapet. Med pepsi max til.

Lunsj, 2-3 arme riddere med syltetøy. Pepsi max til.

Middag, 1 1/2 kyllingfilet/biff, 2 halvstore pizza stk, med 1 porsjon fløtegratinerte poteter f.eks. Ev. 2 pitabrød.

Kos/dessert, sjokolademousse, sjokoladepudding, litt kake, is eller lignende. Sjokolade, chips, godteri osv. Pepsi max til.

Hadde jeg ikke tenkt på vekta hadde jeg spist hele tiden.
Jeg må mer eller mindre leve med å tenke på hva jeg putter i munnen, når og hvor masse resten av livet. Håper det blir lettere med årene. Før kunne jeg f.eks spise 3 fulle pita brød, over 1/2 dolly pizza. Nå spiser jeg 1 pitabrød, 2-3 stk pizza. Da er jeg mett og stopper der. Jeg spiser heller ikke mat som er halvgod bare fordi det er mat. Tenker selskap, koldtbord ol. Spør ofte meg selv, er dette så godt at det er verd å ta litt til!? Svaret blir overraskende ofte nei!

#26 Papir

Papir

  Aktiv bruker

 • Medlem
 • PipPip
 • 983 Innlegg:

Skrevet 24 februar 2012 - 05:27

Jeg spiser det jeg vil når jeg vil. Har vært heldig til nå, legger ikke på meg, men det snur vel kanskje når jeg blir eldre.

Er en skikkelig godtemoms, så er ofte jeg må gjemme meg unna barna å snike i meg en sjokis :P


Annonse

Denne siden er en del av Klikk.no/foreldre der du kan lese mer om graviditet, baby og barn. Følge graviditeten uke for uke eller les om babyens utvikling.