Gå til innhold

Avslag på gbp....


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

jeg er 169 cm og veier 125kg, har astma.

 

fikk brev i dag at dem har vurdert helsetilstanden min og at de ikke finner grunnlag for å iversette utredning/behandling.......

 

 

Er der flere her som har fått avslag?

Klagde dere, og hvordan gikk det?

 

Skjønner ikke hvorfor jeg har fått avslag med bmi på 43,7, astma (tillegg sykdom) og psykiske plager i forhold til overvekt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det spørs jo på helsetilstanden din forøvrig, samt dine muligheter til å gå ned i vekt uten GBP. Hvis du har grei helse ellers og kun astma som tilleggssykdom, vil jeg tro de mener overvekten din bør behandles på andre måter enn GBP.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

spise mindre går vel ikke når jeg sliter sånn psykisk pga dette at jeg nesten ikke får i meg mat... en skive til frokost og litt middag, og mulig en skive til kvelds.... 4åringen spiser jo mer enn meg!

 

likevel fortsetter jeg å legge på meg, alle boldprøver er fine så dem finner ikke ut hvorfor jeg fortsetter å gå opp i vekt... på to uker har jeg gått opp 5 kg uten å spise noe særlig. går nesten 1 mil om dagen også!

 

hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da må det jo være noe som er feil, med så lite mat burde du jo gå ned i vekt, ikke opp. Krev at legen undersøker deg nermere, og videresender deg til utredning hvis ikke han finner noe. Hva med blodsukkeret ditt, insulinresistens, stoffskifte, hormonforstyrrelser?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

spise mindre går vel ikke når jeg sliter sånn psykisk pga dette at jeg nesten ikke får i meg mat... en skive til frokost og litt middag, og mulig en skive til kvelds.... 4åringen spiser jo mer enn meg! likevel fortsetter jeg å legge på meg, alle boldprøver er fine så dem finner ikke ut hvorfor jeg fortsetter å gå opp i vekt... på to uker har jeg gått opp 5 kg uten å spise noe særlig. går nesten 1 mil om dagen også! hi

 

Hvis du virkelig spiser så lite som du sier - hvordan mener du gbp skal hjelpe deg da??? En slik operasjon tvinger deg til å spise mye mindre enn de fleste som er overvektige gjør - og om du allerede spiser så lite vil jo ikke en operasjon gjøre noen forskjell annet enn at det er en risiko ingen lege med hodet på rett plass vil påføre deg... Her er det en av to ting som skjer - du lyver for deg selv og har et inntak som ligger mye høyere enn du beskriver her - eller det er noe annet galt med deg som må utredes av en lege.. Either way så er ikke en gbp den magiske løsningen du leter etter....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Signerer Anonym 10:42. Dersom du virkelig bare spiser tre brødskiver per dag, går 1 mil daglig og likevel øker vekten med 2.5 kg per uke, så er det ingen gbp du trenger.

 

Bestill time hos fastlege om en ukes tid, og i mellomtiden fører du ned NøYAKTIG inntak av alt du spiser og alt du drikker på daglig basis i dèt du har spist/drukket, samt hvor mye mosjon du får. Ta så med denne loggen til fastlegen, så får dere ta det derfra sammen. Kanskje vil du bli henvist til endokrinolog for å utrede stoffskiftet ditt, eller kanskje ser du at du får i deg for mye kalorier likevel; man glemmer mye av det man drikker og spiser ila en dag, dersom man kun skal oppsummere på kvelden.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Har du forsøkt "konservativ behandling"? Oppfølging fra egen lege over tid mtp overvekt? Henvisning til andre instanser? Ernæringsfysiolog? Hvor lenge har du vært overvektig?

 

Det er flere ting som spiller inn, ingen skal kunne bare spise seg opp til BMI 40+ og deretter bli operert uten videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har vært overvektig siden barneskolen, ble overvektig av trøstespising tror jeg...

ble ikke fulgt opp som barn, hadde aldri middager eller felles mat, så ble til at jeg spiste det jeg fant........................

 

jeg skal bytte lege nå, siden legen jeg har i dag bare ror bort problemet gang på gang og bare har snakket med meg om gbp...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er rart du har fått avslag på utredning med en slik sykehistorie. Om en får innvilget operasjon er jo et annet spørsmål. Det er krav til langvarig forsøk på vektreduksjon for å få innvilget overvektsbehandling. Livsstilsopphold er også et tiltak som skal ha samme inntakskriterier som overvektsoperasjon. Kanskje det er forskjell på de ulike helseregionene, men grensen går i utgangspunktet ved BMI 40 eller BMI 35 med tilleggskriterier. Ligger lett tilgjengelig informasjon på helseforetakene sine sider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Ja da er det tre uker til gbp :)

Snakket med legen på sykehuset som utfører disse operasjonene og det er løsningen for meg.....

 

går på mestringskurs nå. og skal opereres i slutten av september.

 

synes det er ganske irriterende at dere tror dere er leger!!

hva faen vet egentlig dere om hva som er løsningen for meg??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...