Gå til innhold

"Psykiatrisering av en terrorhandling"?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Ref. debatten på Nrk nå nettopp.

 

Jeg skjønner ikke hvorfor enkelte har så vondt for å innse at ABB er psykotisk. Det pekes på hans politiske overbevisning, og at mange terrorister og ekstremister ikke er psykotiske.

 

Men altså, det er vel ikke alle ekstremister og terrorister som tror det er montert skjulte kameraer i hjemmet, som tror man blir utsatt for stråling, eller at man er en sosial suksess når realiteten er en annen, osv, osv.

Det er langt flere sider ved ABB enn hans politiske overbevisning, for å si det sånn, og jeg ser virkelig ikke poenget med å diskutere hvorvidt han er syk eller ei.

 

Et mer interessant spørsmål er jo hvorvidt en psykotisk person skal kunne vurderes som tilregnelig, slik andre land gjør det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Han ene i publikum hadde et poeng.

 

Om at dersom dette hadde vært islamister, så hadde ikke sykdom vært tema, men heller ekstremisme.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eksisterer ikke denne Knights Templar-organisasjonen? Husker de lette etter kontaktpersonen i Storbritannia, og de intervjuet en mann med samme symboler på genseren som Breivik brukte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje terroristers psyke burde sjekkes generelt?

 

Men så er det dette med basisen, da. ABB kommer fra et helt annet samfunn og politisk grunnlag enn en mengde islamske terrorister gjør.

 

Uansett: Det er jo personlighetsbildet hans forøvrig som danner grunnlaget for å si at han er psykotisk, ikke hans ideologiske overbevisning per se. Og ser man på de trekkene som er hentet fra rapporten, blir jo bildet temmelig tydelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...