Gå til innhold

Margarin vs smør.


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Kan dere ikke bake med harde typer som Melange margarin?

Tidligere var det en tråd her om margarin og smør, der det ble konkludert med at margarin ikke er smør. Det stemmer naturligvis, men jeg må si det er litt snobbete å ikke kunne bake julekaker med Melange margarin... den egner seg da kjempegodt til baking!

 

Det er nytt for meg at man kun kan bake av meierismør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

De fleste margariner/melange inneholder palmeolje. Men i innholdsdeklarasjonene står det vegetabilsk olje eller vegetabilsk fett. Nettopp for å kamuflere dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er de? Er du sikker på det?

De er ikke pålagt å merke spesifikt skjønner du. De kamuflerer det under vegetabilsk fett.

 

Tror heller det er du som må ta deg bryet med å sjekke fakta gitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men... kjøper alle ekte smør for å unngå det mettede fettet i palmeolje? Det blir jo som å kjøpe billett til Grønland for å unngå kulden... :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker litt begge deler, spørs litt på hva jeg baker :) smør og melange smaker forskjellig!

 

Men smør er vel sunnere å renere å bruke enn margarin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eh, noe omtrent sånn tenkte jeg på også. Er greia at smøret VET man at man får mettet animalsk fett, men liksom litt bittert å ha blitt "lurt" til å spise mettet vegetabilsk fett i Melange? Skjønte ikke den, jeg. Dum som en bøtte med smør, tydeligvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...