Gå til innhold

Dere som har en liten hund, se hit littt!!!:D


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hva koster det sånn ca og ha en hund i mnd...mat etc (er vel ikke så mye mer kanskje...:) Hva betaler du i forsikringer for hunden og hva går dette under??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

70-80 kr for en pakke mat og den varer ca 1 mnd...

Så kommer forsikring på 200-300 i mnd.. Den dekker sykdom, operasjoner over 4000,- i egenandel.. Og død uansett årsak (ikke frivillig avliving som ikke er pga sykdom)..

 

Så kommer vaksinen som er en gang i året... ca 500,-

I tillegg kommer uforutsette utgifter til dyrlege.. Vi har hittil måtte trekke tenner for til sammen 3000,-

 

Dette er forresten chihuahua:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det koster ofte mer enn man tror, men merkes mindre nn man skulle tro, om du forstår. Ved kjøp av hund kommer jo prisen på hun pluss frakt, kommer ofte på 15-20.000. Så må man ha litt utstyr; bånd, matskåler, refleksvest, enkelt førstehjelpsutstyr, ettpar leker, klotang, kammer/børster, saks for å ta mellom potene og evt ellers dersom det er en klippe/napperase. Alt dette kommer gjerne på minst 2000, mer om man vil ha bling.bling og merker. En hund som spiser lite pga liten magesekk og størrelse på hunden må ha et godt og tilpasset kosthold. Så kjøp for hos vererinær eller dyrebutikk, litt avhengig av hvor stor hunden er spiser den for 60-150 kr mnd med godt for. Forsikring varierer etter rase, på vår 5-kilos betaler vi 200 kr mnd i Agria, men det er en frisk rase, raser med værre sykestatistikk blir dyrere. Selv om hunden er fullforsikret betaler man egenandel hos vet, så man bør regne med å ha råd til noen utlegg der og, men vanskelig å si hvor mye. Vi har alltid 5000 tilgjengelig til vet, har en stor og en liten hund. Og små hunder er ikke så mye billigere å operere eller behandle enn en stor hund. Og bur til bilen, godkjent type koster rundt 1000 kr til en liten hund. Dersom man vil på kurs koster det fort noen tusen, og man har et utall valg når det kommer til bur, vesker, accessories og dilldall til små hunder, men slikt trenger man jo heldigvis ikke.

 

Så ved innkjøp kan man regne med en engangsutgift (hund og utstyr) på bortimot 20.000, deretter en mnd-utgift på 500.1000 eller så, om man regner ett snitt på mat, dyrlege, forsikring, litt dilldall. Og kan være greit å ta høyde for noen ødelagte sko, møbler, gulvtepper og leker. Små hunder har litt dårlig rykte når det kommer til å spise hus og biler, til tross for størrelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som kjenner til rasen Bicho Havanais da?:) Må man ha egen forsikring på hund eller kan man bake den inn i egen? Hvordan fòr bør man ha til hunden, og kan den spise litt menneskemat og, som middag?

Noen nettsteder som er rimelige og bra og handøe fra?

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en Cavalier, hun spiste ca en pose med fôr i mnd, kostet ca 170 kr for en pose, anbefaller ikke kjøpe billig for på matbutikken som personen litt lenger opp nevner.

Hadde forsikring på 1600 kr i året og årlig vaksine/helsesjekk ca 500 kr.. Ellers må man jo påberegne uforusette utgifter hos vetrinær osv. Men min opplevelse var at stortsett kostet ikke min hund meg noe mer enn mat og hundeposer hver mnd. Engangsbeløpet er jo stor,t men "driften" er ikke så dyr, og veldig verdt hver eneste krone :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Agria er eneste forsikringsselskap som er spesialisert på dyr. Det gjenspeiles på prisen også, andre selskaper tilbyr forsikring, men da til blodpris, siden det blir ekstra i forhold til det de virkelig har peiling på.

 

Hunder kan fint spise menneskemat, men da tilpasset. Råforing innebærer rått kjøtt og bein samt grønnsaker og noe korn. Det er billig og sunt, men plunder å få til. Det beste er å basere foringen på tørrfor kjøpt fra dyrlege/dyrebutikk. Koster Lite for en liten hund, en sekk på 5 kg holder i flere mnd. Og man kan i tilegg supplere med litt menneskemat (fortrinnsvis kjøtt på små hunder). Hunder skal ikke ha varmebehandla bein, viktig å huske på. Og heller ikke sjokolade, rosiner/druer.

 

Om du oppretter bruker på canis.no kan du spørre der inne, er bare hundefolk der. Jeg pleier å handle fra Hapoo.no bla, canis har mye, ellers anbefaler jeg Kifani Hundeutstyr på facebook, de har mye fint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...