Gå til innhold

Tenger tøybleie hjelp!!


Eurecaღmed spireღ

Anbefalte innlegg

Vi har brukt tøybleier i et år nå, siden datteren våres ble født. Vi har hatt litt utfordringer etterhvert, men alt i alt har det gått veldig fint.

 

Vi har 17 blueberry one size og 17 fuzzy bunz one size. Formsydde til natt.

Bruker kun hamp/bamboo innlegg,

 

Blueberry bleiene sklir ned nå som hun beveger seg og går og kryper rundt. Dette gjør at når hun tisser, så lekker dem når de har sklidd såpass på sidene... Om vi fester dem stramt eller løst så sklir dem, hva gjør man med en slik problematikk??

 

Fuzzy bunz bleiene sklir ikke, da dem har en ekstra knapp i siden. Men de holder ikke tett uansett hva vi putter i dem ser det ut som... Lekker til body kanten. Noen ganger kommer det tiss utover hele gulvet... De er ny strippet og vi bruker blueberry innleggene som er veldig gode...

 

Vet ikke hva vi skal gjøre nå, da det ser ut som at passformen til bleiene endrer seg mens hun vokser og aktivitetsnivå. Må jeg bytte ut alle bleiene til andre merker?? Det blir jo forferdelig dyrt... Noen som har råd??

 

En annen ting vi lurer på er om det er normalt at nattbleien stinker ammoniakk når vi bytter om morningen??

 

Håper noen har noen gode råd å gi oss, da papirbleier er helt uaktuelt for oss å bruke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er helt normalt at nattbleien stinker amoniakk!

 

Passformproblemer vet jeg ikke helt hva du skal gjøre med. Jeg anbefaler tøybleieforumet på Tettinntil.no. Der er det maaange med mye erfaring og som har prøvd veldig mye forskjellig. Hvis du ender opp med å å bytte ut bleiene ville jeg kjøpt brukt, mye billigere! Finn.no, tettinntil.no og tøybleier.no!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Vil bare dele erfaringene våre hvordan vi har løst problemet med bleiene, da andre kanskje kan ha tilsvarende problem...

Fuzzibunz bleiene våre trengte kun en ny runde med justering av strikken. Hun forandrer jo pasform etterhvert som hun vokser naturligvis. Jeg strammet inn strikken på alle bleiene og nå sitter dem som et skudd igjen uten noe form for lekkasje! Må bare si at FuzziBuns er virkelig gode bleier og sitter godt uansett hvordan hun beveger seg rundt. Orginal innleggene bruker vi ikke, da dem holder lite tiss... Så det er jo egentlig blitt en dyr bleie, men god!!

 

Blueberry bleiene sitter desverre ikke like godt da dem sklir. De har et annet kneppesystem enn fuzzibuns og sklir desverre når hun beveger seg.Noen av dem har borrelås og de sitter bedre på. Nå bruker hun disse bleiene under dagluren sin og når hun legger seg for kvelden. Vi bytter til en formsydd bleie når vi legger oss. Hun trenger desverre dette skiftet da hun stortisser når hun sover...

 

Vi har plenty bleier og snart skal hun dele dem med en lillesøster eller lillebror. Da kommer vi til å bruke de som passer henne dårlig til knøttet. Så vil det vel variere hvilke bleier som passer henne/baby best. Når lilljenta var baby likte vi blueberry best, men nå fuzzibuns:) Så kan absolutt anbefale andre der ute som vil begynne med tøybleier å variere innkjøpet sitt til ulike bleier!

 

Ammoniakk lukt har vi mye av, men har nå kjøpt oss en ny bleiebøtte med kullfilter vi venter på. Håper det blir bedre lukt på badet vårt da;)

 

Alt i alt er vi veldig fornøyd med bleieløsningen vår, vi prøver papir innimellom, men syns de er for dårlig kvalitet, pluss at hun får eksem av dem...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...