Gå til innhold

Hvor ofte, hvis i det hele tatt, hever dere stemmen til barnet deres?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg har en gutt på litt over tre år, som er trassig innimellom. I perioder er det ofte. Dette er jo helt vanlig, og jeg har ganske klart for meg hvordan vi bør takle dette. I det store og det hele føler jeg at vi gjør det bra, men innimellom sprekker jeg.

Med det mener jeg at jeg roper til ham ("Nå må du STÅ!", "SLUTT MED DET DER!" osv.) Det blir med at jeg roper én sånn beskjed, så tar jeg det rolig igjen. Altså jeg hyler ikke og skriker over en lang periode. Likevel er jo dette uheldig, og ikke en måte jeg ønsker å behandle gutten min på. I perioder kan det være opp til en gang om dagen jeg roper en slik beskjed til ham.

Jeg lurer egentlig på hvor vanlig dette er? Hvor ofte gjør dere dette, hvis i det hele tatt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er akkurat lik deg.

Skriker ikke ut stygge ord, eller holder på i lange baner. Men hvis vanlig toneleie ikke nytter er det altfor lett å heve stemmen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Å heve stemmen/gi kommandorop skjer noen ganger i uka. Han er tre år og viljesterk og merker han den minste mykhet fra meg, så blåser han fullstendig i det jeg sier og bare smiler. Så det går over etterhvert for jeg gjør det sjeldnere og sjeldnere. Dette er helt normalt. Det som er greit å huske på i tillegg er å gi ros i bøtter og spann når du ser atferd som du liker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går i perioder. Noen perioder er jeg veldig flink til å være rolig, forklare etc. Andre perioder, som nå, tenner jeg veldig fort og begynner å kjefte uten stopp. Det gjør bare vondt verre, men akkurat på det punktet der er jeg visst utrolig treg i oppfatningen. Utrolig vanskelig å ikke heve stemmen når man er trøtt, sliten, hanglete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Har ikke barn, men hever stemmen min ofte til bestevennen min, men det er han som oftest begynner. Sånt må jo man takkle når man lager tegneserie sammen. For han kan ikke bestemme alt. For han vil bestemme alt, mens jeg tegner, men vi skulle jo egentlig bestemme like mye, ble enig om det på forhånd, derfor hever vi ofte stemmen til hverandre!

 

Anonym poster: 1d538745b41e5f2e02a401a4357b9eb5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...