Gå til innhold

hvis man har fått to friske barn, og man ikke har noen sykdommer, downs syndrom eller misdannelser i familien, hvor stor er sannsynligheten for at noe går galt?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Verken jeg eller mannen er bærere av noen genfeil. Vi har tre barn, to helt normale og en med hjerneskade fordi jeg fikk en virusinfeksjon mens hjernen til fosteret utviklet seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

du har ingen garranti for at du skal få et friskt barn uansett om du har 0 eller 50 i familien med kromosomfeil ellr andre missdannelser.. nesten i hvert tilfelle er det 100% tilfeldig om barnet blir friskt eller om det får missdannelser..

 

MEN dersom dere vet at en eller begge er bærere av gener som kan gi fungsjonshemminger, eller du har tatt medisiner før eller under graviditet, hatt høy feber, vært syk eller hatt infreksjoner som kan gi fosterskade kan du med større grunn være redd for at barnet har blitt påvirket av dette.. da kan en snakke om sansynlighet.. ellers er det vel generellt like stor sjanse for at ditt barn er friskt som lillesøstra/broren til et barn med down syndrom skal være friskt.. det er ingen sammenheng med mindre det er påvirket av ytre faktorer..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...